BİR ŞEHİR BİN HİKAYE MALATYA
SEVGİYE AÇILAN KAPILAR VEYA DİLARA
MODERN ARAP EDEBİYATÇILARININ TÜRKİYE VE TÜRKLERE BAKIŞI 3
SİYONİST İSRAİL VE EMPERYALİST AMERİKANIN YIKILACAĞI GÜNLER YAKINDIR.
ZELENSKİ, KOMEDİDEN DRAMAYA TERFİ ETTİ.
TÜSİAD’çılar topluma ve siyasete ayar vermeyi bırakıp, ülkemizin ekonomik meseleleriyle ilgilensinler
SURİYE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ
LANETLİ TABLO
Taraftar Bunu Hak Etmemişti
Ortadoğu’da Yeni Oyun: Silahla Olmadı, Parayla Dene
Mikrofonla Ezan Okunurken Sağa/Sola Dönülür mü?
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Honda Civic Yenilendi
Eğitim de denetim de şart
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Sevgili ebeveynler ve ebeveyn adayları, ne güzel demiş atalarımız "Ağaç yaşken eğilir.” Bu söz, yaşamın ilk anlarından itibaren beslenme alışkanlıklarının çocuklarımız üzerinde ne kadar önemli bir etkiye sahip olduğunu vurgular. Bebeğin anne karnına düşmesiyle başlayan bu yolculuk, anne sütüyle beslenme ve ardından ek gıdalara geçişle devam eder. Ancak, asıl serüven, çocuğumuzun aile sofrasında aynı yemekleri yemeye başladığı dönemde başlar. İşte burada karşımıza çıkan bazı sorular ve sağlıksız alışkanlıklar, çocuğumuzun yeme alışkanlıklarını ve damak tadını belirler.
"Yine mi sebze yemeği?" veya "Bugün bunu mu yiyeceğiz?" gibi cümleler, çocuğun yemekle ilişkisini etkileyebilir. Sürekli dışardan yemek siparişi vermek veya evde abur cuburlar bulundurmak gibi alışkanlıklar, çocuğumuzun beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde şekillendirir ve ne yazık ki, ilerleyen yaşlarda beslenmeye bağlı sağlık sorunlarının temellerini oluşturabilir.
Okul öncesi dönem, çocuğun hem beslenme alışkanlıklarını oluşturdukları hem de yeni besinlerle tanıştıkları önemli bir dönemi kapsar. Bu dönemde, hoşlanılan ve hoşlanılmayan besinler belirlenirken, çocuğun kazandığı beslenme davranışları, ilerleyen yaşlardaki beslenme alışkanlıkların temelini oluşturur. Araştırmalar, okul öncesi dönemde kazanılan olumlu beslenme alışkanlıklarının, ilerleyen yaşlarda hastalıklara yakalanma riskini azalttığını göstermektedir
Çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazanmaları üzerinde birçok faktör etkili olmakla birlikte ebeveynlerin sergilediği davranışlar, bu faktörlerin en önemlilerindendir. Yaşamın ilk yılarından itibaren, çocuğun beslenme tarzı ve alışkanlıkları, ailenin, özellikle de anne ve babanın beslenme tarzına göre şekillenir. Ebeveynler, çocukları için en önemli rol modellerdir ve çocuklar, ebeveynlerinin beslenme davranışlarını yakından takip ederler. Bu nedenle, ebeveynlerin sağlıklı beslenme davranışları sergileyerek çocuklarına örnek olmaları son derece önemlidir.
Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, sevgi ve paylaşımla dolu sofralarda kazanılır. Unutmayın ki çocuklarımızın gelecekteki yaşam tarzını belirleyen en önemli etken, ailemizin beslenme alışkanlıkları ve davranışlarıdır. Sağlıklı bir gelecek için, sevgiyle dolu sofralar kurarak sağlıklı beslenme alışkanlıklarını aile içinde yaygınlaştırmalıyız. Çünkü çocuklarımızın ilk rol modelleri bizleriz. Sağlık dolu günler ve sağlıklı nesiller dileğiyle.
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Sıcak Yaz Günlerinde Sağlıklı Kalmanın Anahtarı: Su Tüketimi
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENME
ÇÖLYAK HASTALIĞI VE GLÜTENSİZ BESLENME
Bayram Sofralarında Sağlıklı ve Lezzetli Tercihler: Dengeli Beslenme İpuçları
DEMİR EKSİKLİĞİ
AFET DURUMUNDA BESLENME
PROBİYOTİK NEDİR, FAYDALARI NELERDİR?
KIŞ MEVSİMİNDE BESLENME