BİR ŞEHİR BİN HİKAYE MALATYA
SEVGİYE AÇILAN KAPILAR VEYA DİLARA
MODERN ARAP EDEBİYATÇILARININ TÜRKİYE VE TÜRKLERE BAKIŞI 3
SİYONİST İSRAİL VE EMPERYALİST AMERİKANIN YIKILACAĞI GÜNLER YAKINDIR.
ZELENSKİ, KOMEDİDEN DRAMAYA TERFİ ETTİ.
TÜSİAD’çılar topluma ve siyasete ayar vermeyi bırakıp, ülkemizin ekonomik meseleleriyle ilgilensinler
SURİYE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ
LANETLİ TABLO
Taraftar Bunu Hak Etmemişti
Ortadoğu’da Yeni Oyun: Silahla Olmadı, Parayla Dene
Mikrofonla Ezan Okunurken Sağa/Sola Dönülür mü?
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Honda Civic Yenilendi
Eğitim de denetim de şart
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Ramazan, manevi duyguların derinleştiği, dayanışma ve paylaşma ruhunun yoğunlaştığı mübarek bir aydır. Oruç tutarken, açlık ve susuzlukla başa çıkmak için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak önemlidir. Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin anahtarı, dengeli ve ölçülü bir yaklaşımdır. İşte ramazan boyunca sağlıklı beslenme konusunda bazı önemli noktalar:
Sahur, gün boyunca enerji sağlamak için önemli bir öğündür. Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler, çiğ sebze- meyve gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir ya da çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün tercih edilebilir. Bu yiyecekler, gün boyunca tok kalmanıza ve enerji seviyenizi korumanıza yardımcı olacaktır. Aşırı yağlı, tuzlu, ağır yemeklerden ve hamur işlerinden uzak durulmalıdır.
Gün içinde özlemle beklenen psikolojik ve fizyolojik açlığın en yüksek olduğu iftar öğününde miktar ve çeşitlilik açısından aşırıya kaçınılmamalıdır. Yeterince çiğneyerek hızlı yememek, sindirim problemleri yaşamamak için önemlidir. Oruç, hurma ve su ile açıldıktan sonra yemeğe çorba ve salata ile hafif bir başlangıç yapılmalıdır. Devamında 10 dakika ara verdikten sonra ana yemeğe geçilebilir. Bu ara, sindirim sistemini rahatlatmaya ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
Ramazan ayında su tüketimi oldukça önemlidir. Sahur ile iftar arasında yeterli miktarda su içmek, dehidrasyon riskini azaltır ve vücudu nemli tutar. Susama hissi su ile giderilmelidir. Su dışındaki çay, kahve, meyve suyu, soda vb. içecekler suyun yerini alamaz.
Ramazan ayında sağlıklı beslenme, bedenimize ve ruhumuza iyi gelir. Dengeli ve ölçülü beslenme alışkanlıkları, oruç ibadetini daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olur. Bu mübarek ayın hepimize sağlık, huzur, bereket, hoşgörü getirmesini diliyorum.
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Sıcak Yaz Günlerinde Sağlıklı Kalmanın Anahtarı: Su Tüketimi
ÇÖLYAK HASTALIĞI VE GLÜTENSİZ BESLENME
Çocuklarımızın Sağlıklı Geleceği İçin Beslenme Davranışlarımızın Rolü
Bayram Sofralarında Sağlıklı ve Lezzetli Tercihler: Dengeli Beslenme İpuçları
DEMİR EKSİKLİĞİ
AFET DURUMUNDA BESLENME
PROBİYOTİK NEDİR, FAYDALARI NELERDİR?
KIŞ MEVSİMİNDE BESLENME