MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARI ÜZERİNE…
Devlet aklını anlamakta zorlananlar
DOĞALGAZ KULLANIMINDA DA İSRAFI ÖNLEMELİYİZ
HAYATA BAKIŞ
2025 yılı toplumsal refahın hissedileceği bir yıl olacaktır
Belirsizlikler, yanlış tercihler ve sonuçlar…
AZ ‘I ÇOK YAPANLAR
Kan Bağışı mı? Hacamat mı?
Paramızı Vermezseniz Kamçısı
AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR MU?
2024’ün Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
2024’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Kış aylarının yaklaştığı bu sonbahar günlerinde havalar giderek soğumaya başladı. Havaların soğuması ile hastalıklar da kendini gösterdi. Mevsim geçişlerine bağlı olarak sıcaklık değişimleri, bağışıklığı zayıflatır. Bağışıklık sistemi, vücudumuzda hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan, vücudu yabancı ve zararlı maddelerden koruyan bir sistemdir. Kısacası vücudu hastalıklara karşı koruyan bir savunma kalkanıdır. Zayıflayan bağışıklık ile hastalıklara karşı savunmasız oluruz. Bunun yanında vücudumuzda halsizlik, yorgunluk gibi durumlar hissederiz. Bu gibi durumlarda kendimize dikkat ederek ve sağlıklı beslenerek hastalıklardan korunmak mümkün.
Peki, bağışıklığımızı güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için nasıl beslenmeliyiz? Öncelikle tüketilen besinlerin dengeli olması, mevsimine uygun meyve ve sebzeler tüketerek yeterli vitamin ve minerallerin alınması gerekir. Her bir vitamin ve mineral bizim için önemlidir fakat güçlü bir bağışıklık için özellikle A,C,D ve E vitaminleri; selenyum, çinko, magnezyum gibi minerallerin alınması gerekir.
Portakal, mandalina gibi turunçgiller en iyi bilinen C vitamini kaynaklarıdır. Bunların yanı sıra çilek, kivi gibi meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, biber, brokoli lahana, kuşburnu gibi besinler de önemli C vitamini kaynakları arasında yer alır. E vitamini çok güçlü bir antioksidan olup bağışıklığımızı güçlendirir. E vitamini için en önemli kaynak bitkisel yağlardır. A vitamini için ise yumurta, süt, ıspanak, havuç, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyveler önemli bir yere sahiptir. Sonuç olarak mevsimine uygun sebze ve meyveleri yeteri kadar tüketirseniz vücudunuzun ihtiyacı olan birçok vitamini ve minerali karşılarsınız. Bunların yanında balık sezonu açılmışken sofralarınızda deniz ürünlerine de yer vermelisiniz. Sağlıklı beslenme alışkanlığınızın yanında düzenli egzersiz ve spor yaparak, su tüketimine ve uyku düzenine önem vererek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Herkese sağlıklı günler dilerim.
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Sıcak Yaz Günlerinde Sağlıklı Kalmanın Anahtarı: Su Tüketimi
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENME
ÇÖLYAK HASTALIĞI VE GLÜTENSİZ BESLENME
Çocuklarımızın Sağlıklı Geleceği İçin Beslenme Davranışlarımızın Rolü
Bayram Sofralarında Sağlıklı ve Lezzetli Tercihler: Dengeli Beslenme İpuçları
DEMİR EKSİKLİĞİ
AFET DURUMUNDA BESLENME
PROBİYOTİK NEDİR, FAYDALARI NELERDİR?