RİM’İN DEDESİ
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Zamanı Yönetmenin Avantajları
Yaptığımız işleri zamanında tamamlamayı sağlamış oluruz ve teslim edilecek işlerde aksama olmaz.İşlerimiz planlı olduğu için stres ve kaygı yaşamayız ve elimizdeki kaynaklar boşa harcanmaz.Yaptığımız işlerin kalitesi artar.
Zaman Yönetiminin Yetersizliğinde Karşılaşacağımız Sorunlar
Yapacağımız işleri zamanında yetiştirmeye tek üretim kaybı ve başarısız sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz.Plansız bir çalışma elimizde ki kaynakların boşa harcanması ve maliyet kaybına yol açar.İşlerimizin düzensiz gitmesi stres ve kaygı yaşamamıza neden olur
İşleri sıralamaya koymadığımız için aynı anda hepsiyle ilgilenmek zorunda kalırız bu da hem hatalı işler çıkarmaya hem de kalitenin düşmesine yol açar.
Zaman Yönetimi Teknikleri
Pomodoro Tekniği:Zaman yönetimi konusunda belki de en çok duymuş olabileceğiniz bu teknik, 90'lı yıllarda kullanılan domates şeklindeki bir zamanlayıcıdan ismini almaktadır. Bu zaman yönetimi tekniğini geliştiren Francesco Cirillo zamanlayıcısını önce 25 dakikaya ayarlayıp çalışmaya başlıyor ve 25 dakikanın sonunda 5 dakikalık bir mola veriyor. Toplamda harcanan 30 dakikalık bu dilime ise 1 pomodoro deniyor. Çalışacağınız veya yapacağınız iş için art arda 4 pomodoro yapılması tavsiye diliyor. 4 dilim sonunda 20 ile 30 dakika arasında uzun bir mola verilerek tekrar çalışmaya devam edilmesi de önerilere ekleniyor.
Kanban Tekniği:40'lı yıllarda Toyota Fabrikası'nda çalışan bir Japon mühendis tarafından iş akışını kolaylaştırmak amacı ile geliştirilen bu zaman yönetimi tekniği, günümüzde bireylerin kişisel hayatında da kullanabileceği bir hale getirildi. Bu zaman yönetimi tekniği 3 farklı başlıkta sizi yönlendiriyor.İlk başlıkta "Yapılacaklar” başlığı altında yapmanız gereken işleri maddeler halinde sıralamalısınız. Daha sonra yapıyor olduklarım ve son olarak yaptıklarım listesi yazılarak neler yaptığınızı kontrol altında tutabiliyorsunuz.
Eisenhower Matrisi:Eski Amerika Birleşik Devleri Başkanı David Eisenhower tarafından geliştirilen bir zaman yönetim biçimidir. Eisenhower bu zaman yönetim tekniğini, yapılması gereken işleri 4 farklı kategoride birleştirerek önceliklerine göre sınıflandırıp sıraya sokuyor. Bu işler "acil”, "acil değil”, "önemli” ve "önemli değil” olarak sıfatlandırılarak işlere başlanıyor
Not Almak:Eğer yukarıda detaylandırdığımız zaman yönetimi tekniklerinin hiçbirini tam olarak uygulayamıyorsanız en basit zaman yönetim tekniği olarak not tutmayı öneriyoruz. Not almak, size yapmanız gereken işleri hatırlatacaktır.
KONYALISIN ETLİEKMEK
ŞİMDİ TAM ZAMANI
ALIŞKANLIK NASIL KAZANILIR
KONYA ŞİİRLERİ
DERGAH-I MEVLÂNA DA
HOBİLERLE HAYATINIZI RENKLENDİRİN
ÇOCUKLARIN İLGİ ALANLARINI VE YETENEKLERİNİ TESPİT ETMEK
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI -2
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI -1
GÜNE İYİ BAŞLAMAK İÇİN 10 YÖNTEM