GÜNE İYİ BAŞLAMAK İÇİN 10 YÖNTEM

                                

 Güne iyi ve güzel bir başlangıç yapmak hepimizin beklentileri arasındadır.İyi bir başlangıç olarak beklentimiz enerjik zinde pozitif olabilmektedir.Bir şeye nasıl başlanırsa o şekilde devam eder inancının da katkısı ile iyi bir başlangıcın tüm günümüze etkisi ve katkısı olacağını da hatırlamakta fayda olduğunu da söylemeden geçmeyelim.Güne iyi başlangıç yapabilmek bazı ip uçlarından faydalanabiliriz.

1-Güne Erken Başlangıç Yapın: Günün ilk saatlerinde enerji kapasitesinin daha yüksek olduğu çeşitli bilgilerle desteklenmektedir.

Erken saatlerinde ki temiz hava güneşin ışıklarının yüzünüze vurması sakinlik ve huzur size pozitif enerji yüklemesi açısında oldukça yararlı katkılar sağlayacaktır.Yapacağınız işleri tamamlama konusunda da zaman kaygısı yaşamamış olursunuz

2-Alarmı Ertelemekten  Vazgeçin:Önemli bir işiniz olduğu zaman alarm kullanmanız işinizi garantiye almanızı sağlayacaktır.Alarm çaldığında ertelemekten uzak durun .Çünkü zaman kaybı yaşayarak strese zemin hazırlamış olursunuz.Bu da beklediğiniz faydanın aksine negatif sonuca götürür.

3-Güzel Bir Kahvaltı :Kahvaltının sağlık açısından oldukça önemli bir öğün olduğunu unutmayın.Besin değeri yönünden zengin ürünlerle yapılan bir kahvaltı vücudu güne hazırlayan önemli bir adımdır.

4-Egzersiz Yapmak:Yapacağınız basit egzersizlerle vücudunuzu esneterek gün içinde daha aktif olmayı başarabilir siniz.Sadece 10 -15 dk ayırmanız bile yeterli olacaktır.

5-Müzik Dinlemek:Sevdiğiniz müziklerden bir liste oluşturarak işlerinizi yaparken bir iki parça dinleyebilirsiniz.Özellikle hareketli parçalar enerjinizi yükseltecektir.Müziğin ruhu beslediğini unutmamak gerekir.

6-Yapılacak İşlerin Planlanması:Bu sayede her şeye vakit ayırmanız mümkün hale gelecektir.

İşlerinizin zamanında tamamlanması da motivasyonunuzun yükselmesini  sağlayacaktır.

7-Odada Güzel Kokular Bulundurmak:Lavanta nane ya da bu tarz ferahlatıcı kokularla güne başlamak frekansınız da olumlu etkiler sağlayacaktır.

8-Su Tüketmek:Gece boyunca  vücudun susuz kaldığını düşünürsek su takviyesi yapmak güzel olacaktır .İlk başlarda sabah su tüketimine karşı isteksiz olunursa da düzenli devam ettiğinizde alışkanlık haline gelir ve gün içerisinde fiziksel aktiviteleriniz de daha  dinamik olmanızı sağlar

9-Telefonla Çok Vakit Geçirmeyin: Uyandığınız ilk andan itibaren telefonla meşgul olmak yorgun zihniniz meşgul olarak güne başlamanızı yol açacaktır.Bu yüzden sınırlı bir süre belirlemeniz sabahı verimli geçirmenizde etkili olacaktır

10-Pozitif Olun Ve Gülümseyin:Gülümsemek çevrenizde yarattığı iyi izlenim kadar kendiniz içinde oldukça önemlidir.Daha pozitif enerjik ve mutlu hissetmenizi sağlayacaktır

 

 


Yazarın Diğer Yazıları