RİM’İN DEDESİ
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Anadolu topraklarını tarihi kadar önemli kılan diğer bir yönde örf ,âdet gelenek ve görenekleridir.Geçmişten günümüze yaşatılarak taşınan bu özellikler önemli kültürel miraslardan da sayılmaktadır.Örf,âdet,gelenek ve görenek kavramlarının anlamlarına bakarak önemlerini bir kez daha gözden geçirmiş olalım
Örf: İslâm hukukunda hem akli hem şerî anlamda güzel olan ve akli selîm tarafından güzel kabul edilen yadırganmayan şeylerdir.Toplumuna göre kanun ve ahlak yerine geçebilen fakat gerçekte kanun olmayan davranış kalıpları da diyebiliriz.Örf âdete göre daha güçlü yapıdadır.
Âdet : İslâm hukukunda insanlar tarafından alışkanlıkla yapılan şeylerdir.Bir topluluğun yapmaya ve uymaya alışılageldiği ve topluluk tarafından yapılması gerekli görülen davranış kalıpları da diyebiliriz.Bu da âdeti daha genel yapmaktadır.Buna göre iyi veya kötü olarak ikiye ayrılabilmektedir.Âdete teamül de denir.Örf ve adet anlamca farklılıklar gösterse de örf âdet ve temül aynı anlamda kullanılabilmek de ve hepsini örf tanımının içerisinde görülebilmektedir .Örfe göre daha esnek kabul edilir.
Gelenek Bir toplumda çok eskilerden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa aktarılan, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlardır. Gelenek, genel olarak üç bağlamda ele alınabilir. İlki geçmiş yaşam biçimlerinin içinde yaşanılan ana taşıdıkları maddî ve manevî değerler bütünüdür, ikincisi ise geleneğin özünü teşkil ettiği ifade edilen kutsalla olan ilgiden dolayı geleneğin zengin ve kutsi değerler ihtiva eden köklü yanıdır. Üçüncüsü ise, geleneğin kendinden her türlü istifadeye açık olan anlamlar rezervi yönüdür.
Görenek:Türkçe "görmek" kelimesinden türetilen "görenek" kelimesine, sözlüklerde "insanların birbirlerine bakarak yaptıkları şey, adet, usul, alışılmış tarz, hareket" denir.Göreneğin örfe, adete, geleneğe bakarak yaptırım gücü daha zayıftır. Örfteki yapılma zorunluluğu, adet ve gelenekteki yapılmalı özelliği, görenekte ki yapılabilme özeliğini alır.
KONYALISIN ETLİEKMEK
ŞİMDİ TAM ZAMANI
ALIŞKANLIK NASIL KAZANILIR
KONYA ŞİİRLERİ
DERGAH-I MEVLÂNA DA
HOBİLERLE HAYATINIZI RENKLENDİRİN
ÇOCUKLARIN İLGİ ALANLARINI VE YETENEKLERİNİ TESPİT ETMEK
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI -2
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI -1
GÜNE İYİ BAŞLAMAK İÇİN 10 YÖNTEM