Yeni Nissan Qashqai

Kompakt SUV segmentinin yıldızı Nissan Qashqai yenilendi.

Otomobil dünyasına Nissan mühendisleri kompakt yerden yüksek aile arabası piyasası oluşturarak 2007 yılında tanıttıkları Nissan Qashqai, o günden beri çok sevildi ve çok sattı.

Şuan 3. Nesil Qashqai ilesi ciddi bir makyaj operasyonu geçirerek artık segmentinde daha iddialı hale geldi.

Öncelikle tasarımla başlayalım. Artık yeni köşeli modaya daha çok uyan Qashqai yıllardır kullandığı krom panjurdan vazgeçmiş gibi görünüyor. Arka stoplarda makyaj operasyonundan nasibini almış, led teknolojiye kavuşmuş.

8 farklı renk seçeneğine kavuşan Qashqai'yi isterseniz çift renkli de satın alabiliyorsunuz.

Donanım anlamında önceki nesillerde Tekna, DesingPack, SkyPack ve Platinum Premium diye satılıyorken artık Tekna diye bir donanım kalmadı. Başlangıç donanımı DesingPack, SkyPack, N-Desing, Platinum ve Platinum Premium oldu. En çok satılan SkyPack donamın özellikleri arttırılarak full pakete çok daha yakın bir hale getirilmiş.

Önceki nesil SkyPack donanımda analog gösterge paneli yerini dijitale, 7” multimedya ekran ise 12,3” ekrana bırakmış.

Güvenlik özellikleri de artan aracın "Around View Monitor (AVM)" adını verdiği dört kamerayı kombine şekilde kullanan sistem artık standart donanımlar arasına girdi. Bu sistem sayesinde sürücü, 200 derecelik bir görüş açısına kavuşabiliyor ve hataları minimuma düşürüyor. Apple Car Play ve Android Auto sistemini üzerinde bulunduran araçta artık bu sistem Google tabanlı olarak çalışıyor ve "Hey Google” ile aktif hale getirilebilen bir ses sistemi sunuyor.

Gelelim motor seçeneklerine;

Çok sevilen 1.3 litrelik turbo beslemeli benzinli motor hale işinin başında. Bu motor 158 Bg güç 270 Nm Tork değeri sunuyor. Hafif hybrid olarak satılan motorda 0,14 kwh kapasiteye sahip 12V lik bir batarya yer alıyor. Bu motor ile aracı 0'dan 100'e 9.2 saniyede çıkartabiliyorsunuz ve maksimumda 199 km süratiniz oluyor.

1,3 litrelik bu motoru isterseniz 4x2 isterseniz 4x4 seçenekle de satın alabiliyorsunuz.

Diğer motor seçeneğimiz ise Nissan'ın gücü e-Power. 190 Bg 330 Nm Tork u olan bu motor ise sadece 4x2 çekiş sistemi ile satılıyor.

0-100 değeri 7,9 saniyeyken maksimum sürati 180 km/h ile sınırlı.

Aracın detaylı sürüş inceleme videosu yakında Youtube Oto Start kanalında yer alacak.

Kendinize iyi bakın hoşçakalın…


Yazarın Diğer Yazıları