Fiat’tan Citroen’e KÜÇÜK Rakip!


Günden güne elektrikli araçlar yaygınlaşırken bir yandan da boyutları küçülen, bakım masraflarının düşük olduğu ve ulaşılabilir elektrikli mini araçlar piyasaya girmeye başladı. 

Çinli markalara rakip olacak çıkan Citroen Ami buna bir örnek verilebilir. İki koltuklu, sadece şehir içi kullanılabilecek bu araçlara artık yeni bir alternatif de Fiat'tan geldi.

Fiat Topolino

Tasarım olarak nostaljik Fiat araçlarına gönderme yapan Topolino'yu A veya B sınıfı ehliyetle kullanabiliyorsunuz. Plaka zorunluluğu bulunurken trafik sigortasına ise ihtiyaç bulunmuyor.

Aslına bakarsanız Topolino'ya tam anlamıyla araba dememiz doğru değil. Fiat mühendisleri de bu araca Quadro Cycle yani Dört Tekerli Bisiklet demeyi tercih ediyorlar.
75 Km menzile sahip olan Topolino'nun maksimum hızı ise 45 km/s ile sınırlandırılmış. 4 saatten kısa sürede evinizden bataryaları tamamen doldurabiliyorsunuz.
Sahil kentlerinde çokça talep göreceğini düşündüğüm aracı özellikle turistik bölgelerde güvenlik görevlilerinde de görebiliriz. Dar sokaklarda sessiz çevreci olan bu araçlar geleceğin mini ulaşım aracı olarak değerlendiriyorum.

Topolino'yu üç farklı şekilde satın alabiliyorsunuz.

Standart Topolino'da; cam tavan, gümüş detaylar, vintage aynalar, jant kapakları ve telefon tutucu gelirken,
Plus paketinde ek olarak; arka taşıma ünitesi, Dolcevita Box isminde ön konsol saklama alanı da geliyor.
Bi rde henüz ülkemizde olmayan ama yakında gelecek olan Topolino Dolcevita versiyonunda ise, açılabilir tavan, açık kapılarda dolcevita hasır halatlar ve duş takımı geliyor.
Detaylı sürüş ve inceleme videosuna YouTube Oto Start kanalından ulaşabilirsiniz.
 

Yazarın Diğer Yazıları