Doblo Artık Elektrikli

Otomobil sektöründe elektrik motorlu araçların sayısı günden güne artarken, ticari araç sektörü de bundan nasibini aldı. Ülkemizde en çok tercih edilen ticari otomobil Fiat Doblo elektriklendi ve bu hafta test konuğumuz oldu. Yeni e Doblo Combi (camlı açık arka kasa) ve Cargo (kapalı arka kasa) olacak şekilde satışa sunuldu. Biz size Cargo versiyonunu anlatacağız.

Öncelikle şunu belirtmek isterim Doblo artık yerli değil. İspanya'da bulunan PSA Grubu fabrikalarında üretilen yeni Doblo tasarım anlamında eskisine göre çok daha iddialı ve dikkat çekici olmuş.

Konfor özelliklerine baktığımızda ise gerek süspansiyon hissi gerekse yalıtım seviyeleri kendinizi binek araçtaymışsınız gibi hissettiriyor.

Aracın ölçülerine baktığımız da;

Uzunluk                                             4751 mm

Genişlik                                              1848 mm

Min. Yükseklik                                  1812 mm

Arka kapı yüksekliği                          1196 mm

Arka kapı genişlik                              1241 / 1087 mm

Sürgülü kapı genişlik yükseklik         675 / 1072 mm

Yükleme alanı max uzunluk              2167 mm

Yükleme alanı max genişlik               1630 mm

Hacim max / magic Cargo                 3,9 / 4,4 m3

 

Şimdi gelelim motor özelliklerine;

100 kw (136 hp) gücünde, 270 Nm tork değerine sahip elektrikli motora, 50 kwh lık bataryalar eşlik ediyor. WLTP verilerine göre 343 km'lik bir menzil ile pazarlanan e doblo Cargo hızlı şarjı da destekliyor.

7,4 kw AC şarj ile 0'dan 100'e 7,5 saat

11 kw AC şarj ile 0'dan 100'e 5 saat

100 kw DC şarj ile 0'dan 80'e 30 dk da dolumu gerçekleştiriyor.

Azami hız 135 km/s ile sınırlandırılmış e doblo aslında şehir içi kısa mesafe nakliyeler için üretilmiş bir araç.

Ortalama km'de 40 kuruşluk bir elektrik tüketimi sunan e doblo, dizel emsallerine kıyaslandığında ciddi bir ekonomi sunuyor.

Dizele kıyasla yıllık bakım masraflarının az olması, tek pedal modlu kullanımdan dolayı çok daha geç aşınan fren sistemi gibi içten yanmalara göre kullanım maliyetinin de düşük olması aslında elektrik motorlu küçük sınıf ticari araçlar, işletme sahipleri için oldukça cazip kılıyor.

Yeni e Doblo Cargo ile daha fazla bilgi için sizleri her hafta yeni bölümleri Kon TV ekranlarında yayınlanan Oto Start programına veya YouTube Oto Start kanalına davet ediyoruz.


Yazarın Diğer Yazıları