Duster Elektriklendi ve ÖTV Muafiyeti ile Alınabiliyor!

C SUV denince, hatta uygun fiyatlı arazi aracı denince akla ilk gelen model Duster yenilendi ve artık Renault markası altında satılmaya başladı.

Renault Duster, tasarım olarak geleneklerine bağlı kalsa da aslında baştan aşağı yenilenmiş. Ön panjurda artık Renault yazısı yer alan araçta yüksek kaput ve geniş çamurluklarda arazi kimliği pekiştirilmiş. Önceki nesillerinde çamurluk dodiklerini aksesuar olarak alabiliyorken şimdi standart olarak araç üzerinde sunuluyor.

Önde led farlar arkada Y formlu stoplara sahip Renault Duster'ı üç farklı motor seçeneğiyle satın alabiliyorsunuz.

Motorlarda birinci seçeneğiniz; Eco-G 1.0 100 HP versiyonu. Bu motoru sadece manuel şanzımanla alabiliyorsunuz. Performans olarak çok yüz güldürmese de fabrikasyon LPG'li satılması yakıt tüketimi anlamında kullanıcısını fazlasıyla memnun eder.

Diğer motorumuz ise 130 HP güce sahip 230 NM Tork değerinde Mild Hybrid. Bu motoru da sadece manuel şanzımanla satın alabiliyorsunuz ama bu sefer isterseniz Renault Duster'ı 4x4 çekiş sistemiyle de alabilirsiniz. Seri içerisinde sadece bu motor da 4x4 çekiş sistemi olduğunu belirtmek isterim. Hafif Hybrid teknolojisi ile yakıt tüketimi anlamında daha uygun verileri sunarken performansı da LPG'li versiyonuna göre oldukça tatmin edici bir seviyeye çıkıyor.

Son seçeneğimiz ise Renault'un yeni nesil Hybrid teknolojisi olan E-Tech Full Hybrid 145 Hp versiyonu. Bu sefer tam hybrid bir motor ile genel araç üzerinde hem bir benzinli hem de elektrikli motor bulunuyor. Çok modlu otomatik şanzıman ile satılan bu versiyon  205 NM karma Tork değerine sahip.

Motor özelliklerinden sonra donanıma bakacak olursak bu sefer selefine göre çok daha dolu bir araç karşımıza çıkıyor.

Baz paketi bile dolu olan aracın iki farklı donanım seçeneği mevcut. Evolotion ve Techno

Techno donanımda baz pakete göre ekstra olarak, elektrikli park freni, kablosuz şarj sistemi, otomatik klima, 17 inç elmas kesim jantlar, ve karartılmış arka camlar bulunuyor.

Techno donanıma ise opsiyon olarak, 18 inç jantlar, ısıtmalı koltuk ve direksiyon simidi, kör nokta uyarı sistemi multiview kamera ve ön arka park sensörlerini ekletebiliyorsunuz.

İlk nesil Dacia Duster'a göre ciddi anlamda yol kat eden Renault Duster artık donanım ve motor olarak çok daha iddialı ve fiyat anlamında gene rakiplerinden avantajlı duruyor.

Ayrıca Yeni Renault Duster'ı engelli indirimiyle de bütün motor seçeneklerini satın alabiliyorsunuz.

 

 

 

 


Yazarın Diğer Yazıları