Hozon Neta U

Yeni bir Çinli.

Elektrikli araç üreticileri arasında Dünya'da ilk 10 üretici arasında olan Çin'in büyük otomobil markası Hozon Neta ülkemizde satışa başladı.

Son yılların yükselen yıldızı olan SUV segmentinde bir modelle giriş yaparak yarışta bende varım dedi.

Tasarım anlamında kütleli düzen Neta U ön panjurla farkını hissettiriyor. Ön panjur içine yerleştirilen LED ışıklarla aracın bataylarının ne kadar dolu olup olamadığını yanan mavi ışıkla görebiliyorsunuz. Ayrıca ilk açıldığında selamlama animasyonuna da sahip.

İçte deri koltuklar, dijital klima, panoromik cam tavan, dijital kontrol paneller ve gösterge ekranıyla göz dolduruyor. Henüz 4 farklı renkle ve tek donanım seçeneğiyle satışını sürdürüyor.

Ama bu araç için asıl olay motor ve batarya teknolojisi. 163 Bg gücünde 210 Nm Tork değerine sahip elektrikli bir motor ve 58 kwh lık bir batarya ile kombine edilmiş. Aracın boş ağırlığı 1780 kg ve 9,5 saniyede 0'dan 100 km ye ulaşabiliyorken maksimum sürat ise 150 km/s ile sınırlandırılmış.

Aracı hem AC hem de DC ünite ile şarj edebiliyorsunuz. DC şarjda 100 kw/h a kadar destekliyor ve %20'den %80'e 30 dk da şarj edebiliyorsunuz. Şehir içinde 550 km şehir dışında 350 km menzile sahip.

Batarya teknolojisi ise piyasadaki çoğu araçtan farklı. Standart Lityum Ion bataryalar yerine çok daha güvenli olan Lityum ferro fostat batarya kullanıyor. Diğerlerine göre daha fazla şarj döngüsüne, daha fazla ömre ve daha güvenli bir yapıya sahip olan bu bataryaları günümüzde BYD marka araçlarda da görüyoruz. İçinde demir bileşenlerinin bulunması bataryayı daha kararlı yapıyor ve buda onun güvenlik derecesini arttırıyor.

Bütün bunların yanında Euro NCAP testlerinden de 5 yıldızı alarak ben güvenli bir arabayım diyor.

3 farklı sürüş modu bulanan araçta tek pedal diye isimlendirilen bir modda bulunuyor. Sadece gaz pedalını kullanarak şehir içerisinde bu arabayı rahatlıkla sürebilirsiniz. Bu şekilde aracı kullanırsanız Rejeneratif (geri kazanım) enerjiden daha çok güç kazanıp bataryaları şarj edeceğiniz içinde menziliniz artmış olacak.

Hozon Neta U'nun ülkemizde satılmaya başlamasıyla elektrikli otomobil piyasası bir rakip daha kazanmış oldu. Bakalım Hozon Neta U beklenen satış başarısına ulaşacak mıyız. Aracın detaylı inceleme ve sürüş videosuna YouTube Oto Start kanalından ulaşabilirsiniz. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.
 

Emre ALTINKAYNAK

Otostart


Yazarın Diğer Yazıları