ZALİMLER ER GEÇ YOK OLACAKTIR!

 "Mazlumun ahı, tahttan indirir şahı”, "zulüm payidar olmaz”, "Her Firavunun bir Musa'sı var”, "İbrahim'lerini yetiştirmeyen milletler, başka milletlere yem olur”…V.S. zalimler, tagutlar, dünyayı ateşe verenler, teröre çanak tutanlar, huzuru ve düzeni bozanlar…mutlaka bir gün yüz üstü düşerler. Şu güzel söz, buna en iyi örnektir;

"Azgın eşek, sırt üstü düşer”.

Şunu aklımızdan asla çıkarmayalım; aldatan aldanır, hile yapan, hileye uğrar, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste,

Tarihte, zalimlerin nasıl rezil ve rüsvay olduklarının örnekleri çoktur. Bakınız Nuh Aleyhisselamın kavminin başına gelenlere, Nuh döneminin zalimi Dermesil, Rabbimin emriyle tufanla helak olmadı mı? Tufandan önce akla hayale gelmedik zulüm, işkence, alay, hakaret ve tahammülü zor işkencelerle başbaşa kalan inananları Rabbim Nuh'un gemisiyle selamete çıkardı.

Selamete çıkmak için mutlaka, çalışmak, cihat etmek, tehlikelere karşı uyanık ve dirençli olmak, sabır ve azim içinde kararlı tutum yüzünden aydınlığa çıktılar, zulümden kurtuldular.

 Hz. İbrahim, Nemrut'un zulmüne karşı, tek başına mücadele verdi. Yılmadı, tırsmadı, korkmadı, pes etmedi, "bana ne” demedi. Bu, benim meselem değil demedi. Gelen ağam, giden paşam aymazlığına girmedi.

Evet tek başına olarak, putperest babasının tehditlerine boyun eğmedi. Taptıkları putları tekere teker kırarak mücadelesini sürdürdü. Ateşe atmakla tehdit ettiler, aldırış etmedi. Samimiyetin ödülü olarak ateş gül bahçesine döndü.

Hz. Musa, Firavun'un evinde yetişti, ama firavunlaşmadı. O kadar nimet içinde hak mücadelesinden inhiraf etmedi, istikametini değiştirmedi. Bana sarayda iyi bakıyorlar, bir elim yağda bir elim balda demedi. Keyfim beyde yok hamakatına kapılmadı. Tek başına da olsa, Hakkı hakim kılmak için cihada devam etti. Bütün zorluklara, akla hayale gelmedik işkence, zulüm ve öldürmelere, doğan erkek çocukları katletmelerine rağmen Allah'ın izniyle Firavun zihniyete savaş açtı ve kazandı.

Hz. İsa'nın mücadelesi de aynı şekildeydi. Hz. Peygamberimizin mücadelesi, unutulacak gibi değildir. O da yalnız başına, tek bir fert olarak, etrafı zalimlerle çevrili olduğu halde yılmadan, davasına sahip çıktı. Davasından vaz geçmesini isteyenlere karşı:

"Vallahi güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseler bu davadan vaz geçmem” diyerek kararlılığını belirtti. Öldürmeye teşebbüs ettiler, zehirlemek istediler, suikastlar tertip ettiler… hepsinden kurtuldu Allah'ın yardımıyla. Devlet Başkanı olmasına rağmen yaşadığı sürece asla rahat yüzü görmedi. Zengin sofralara sahip olmadı. Bütün davası Hakkı hakim kılmak, İslam'ı yeryüzüne anlatmak ve yaşamaktı.

Bugün Filistin ve Gazze'de yaşanan olaylar, o eski dönemlerdeki olayların binde biri bile değil. Şimdiye kadar sessiz kalanlara ders olması açısından dünya üniversitelerindeki öğrencilerin mücadelesi dillere destan oluyor. ABD'de başlayan öğrenci olayları diğer Avrupa üniversitelerine yayıldı. İlerleyen zamanda domino etkisiyle isitisnasız tüm dünya üniversitelerine yayılacak ve zalimlerin sonunu getirecektir. Sadece ABD'de değil, İsrail'de bile Gazze soykırımına tepki gösteren, olaylara sessiz kalmayan Yahudi öğrenciler de eylemde! Artık ok yaydan çıkmıştır. İsrail siyonist yönetimi, ABD yönetimi ve bu soykırıma destek veren tüm devletler için tehlike çanları çalmaya başlamıştır.     

 

Gazze'de Çocuk Olmak!

 

Açılmamış gül iken ölümle kucaklaşır,

Susuzluğa açlığa Azrail'e yaklaşır,

Oyundan oyuncaktan anadan uzaklaşır,

Vatanda mahkumiyet Gazze'de çocuk olmak!            

 

Mermiler bir oyuncak tank namlusu salıncak,

Fosfor zehri altında nasıl nefes alacak?

Siyonist uşağıdır bunları yapan ancak,

Ölüme teslimiyet Gazze'de çocuk olmak!

 

Yedi Ekim Yirmi Üçten beri yakar kâfir,

Kadın erkek katleder hanüman yıkar kâfir,

Masumları öldürür kurşunlar sıkar kâfir,

Özlenendir hürriyet Gazze'de çocuk olmak!

 

Hastaneye saldırdı dünyanın alçakları,

Fosfor bombası attı merhamet kaçakları,

Gökten zehir yağdırdı İsrail uçakları,

İşkence ve eziyet Gazze'de çocuk olmak!

 

Dünya neden suskundur, nerede Müslümanlar?

Masum çocuklarla mı dolacak bu zindanlar?

Bu acıya kim "dur” der, kimler derdini anlar?

Giderilmez acziyet, Gazze'de çocuk olmak!

 

Tarihe Geçti

 

Kur'an okuyunca tanırsın onu,

İsrail zulümle tarihe geçti.

İnkârla, fitneyle anarsın onu,

Siyonist zalimle tarihe geçti!

 

Nerde terör varsa onun eseri,

Nerde kahır varsa onun eseri,

Nerde zehir varsa onun eseri,

Gamla ve cürümle tarihe geçti!

 

Tüm peygamberleri öldüren onlar,

Hakka hakikate saldıran onlar,

Çiçeği dalında solduran onlar,

Verdiği elemle tarihe geçti!

 

 

 

 

 

Gazze'de soykırım var katliam var,

İmdat çığlıkları ayyuka çıkar,

Mazlumun feryadı cihanı yakar,

Kanla ve ölümle tarihe geçti!   (07 MAYIS 2024)

 


Yazarın Diğer Yazıları