PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Yazarlık merakım ve sevgim, İmam Hatip Lisesi'nde başladı. Bendenize Edebiyatı sevdiren üç önemli isim var: Gündüz Gürgen, Celal Tarakçı ve Enver Etik. İmam Hatip Lisesi'nde "Duvar Gazetesi” çıkardı. Bu gazeteye yazılar yazarak, yazarlığa adım atmış oldum. Yazım çıktıkça çok mutlu olurdum.
Yazarlıkta ilke şudur: Çok okumak, araştırmak, okuduğunu not almak, dinlemek, kayıt altına almak; Fiş usulü çalışmak. (Derli toplu olması bakımından defter usulü daha garanti). Okumayan dinleyemez. Dinlemeyen dinlenmez. Çocukluğumda, rahmetli babam okur, ben de onu can kulağıyla dinlerdim. Okuyan insanın mutlaka yazması lazım. Zira; söz uçar yazı kalır.
Evimizde kütüphane yetersizdi. Benim okuyacağım kitaplar bulunmazdı. Ama okumam lazımdı. O zaman yolum İl Halk Kütüphanesine düşerdi. O zaman İl Halk Kütüphanesi, bugün Devlet Tiyatrosu olan bina idi. Oraya gittiğimde büyük bir istek ve arzuyla; Şiir, Deneme, Hikaye ve Romanları okurdum. Eğer bitiremezsem, eve götürmek için emanet alırdım. O dönemde kütüphanede yer bulmak imkânsızdı. O yüzden erken gitmek zorundaydık. Çünkü herkeste, okuma, ders çalışma, bir şeyler yazma merakı vardı.
Konya'nın ve hatta Türkiye'nin en kaliteli, en çok okunan ve en çok abonesi olan dergisi; "İslam'ın İlk Emri OKU” mecmuasıydı.
Yazarlık hikâyem, Türkiye İmam Hatipliler Derneği yayın organı; "İslam'ın ilk emri OKU” Mecmuası ile başladı. Mecmua aylık olarak çıkardı. O zaman idare merkezi Cıvıloğlu çarşısı idi. Bugün adı geçen çarşı yok ama aynı isimle cami mevcut.
Yazarlığa İlk adımı, Ağustos 1976 yılında, "30 Ağustos'un Gayesi” (15. Cilt 171. Sayı) isimli yazı ile attım. Artık her ay muntazam şekilde dergiye yazı yazmam gerekiyordu. Sırasıyla; Hatayı İyilikle Giderme Yolları (16. Cilt 188-189. Sayı), İslamiyetin Gayesi (16. Cilt 191. Sayı), Anarşiyi Önlemek (17. Cilt 193. Sayı), Adab-ı Muaşeretimiz I (17. Cilt 195. Sayı), Adab-ı Muaşeretimiz -II- (17. Cilt 196. Sayı), İnsanın Vazifesi (17. Cilt 199-200. Sayı), Batı Batı Dedikleri (17. Cilt 201-202. Sayı), Müsamaha (18. Cilt 206-207. Sayı)…isimli yazılarımla okuyucuların karşısına çıktım.
"OKU”mecmuası, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle, yayın hayatına son verdi. Tabir yerindeyse gencecik bir fidanın boynunun vurulmasıydı "”OKU” mecmuasının kapatılması! Mutlaka yazmalıydım. Yazmak; Allah'ın verdiği bir yetenekti. Yazmalıydım. Yazmazsam, yaratana karşı görevimi yapmamış olurdum. Yazmak bana göre en önemli bir uğraştır! Mesleği öğretmen olan birinin, okumaması, yazmaması, halka yazarak bilgilerini aktarmaması düşünülemezdi.
Gönül dostlarıyla yüz yüze yaptığımız çay sohbetleri, imza günlerinde okurlarım ve öğrencilerimle yaptığımız söyleşiler, okullara davet edilerek icra ettiğimiz; "Öğrenci/Yazar buluşmaları”, televizyon ve radyo konuşmalarımız kitap olmalı.
Yazar olarak, meslek kuruluşlarına girmek, bu gruplar içinde faaliyet yapmak lazımdı. Buradan hareketle; İlesam (İlim Edebiyat Sahipleri Meslek Birliği) ve Türkiye Yazarlar Birliği' ne üye olmam gerekliydi. Bendeniz de öyle yaptım. Ayrıca Selçukya; Kültür ve Sanat derneğinin de üyesiyim.
Sadece gazetelerde yazarlık yapmak yetmezdi. Sosyal Medyada da yazmalıydım. Dolayısıyla;
www.dogruses.com, sitesinde yazılarım devam ediyor. www.bendeyazarim.com, www.malatyaozhaber.com sitesinde yazarlık yaptım.
www.antoloji.com/kazim_ozturk sitesinde de şiirlerim mevcut.
İslam'ın İlk Emri Oku Mecmuası dışında; RİBAT DERGİSİ, Yeni İpek yolu dergisi (Konya Ticaret Odası yayını), KONYA KİTABI VI- VII (Yeni ipek yolu Özel Sayı), Hicran Dergisi, KONYA KİTABI XV "Nalıncılık” (1. Cilt) makalelerim yayımlandı.
İsraFM'de; "İlmihal”, Radyo EN'de, "benim şehrim, KON TV'de; "Hayat Veren Prensipler”, Sun Tv ve Konya 42 Tv'de; " Şehir ve İnsan” programları yaptım.
Yalnızca yazmak yetmezdi, konuşmak da gerekliydi. Bu yüzden;
Aydınlar Ocağı (Sille Kültür Evi'nde): "İbni Arabi”, "Medeniyet Okulu” kapsamında; Hüyük İlçesi Okullarında Konferans. Zindankale Sanat Galerisi; Kitap imza günü ve; "Kur'an ve İnsan”, Şehir Meydanı; Kitap Günleri; Kitap İmza günü ve "Kur'anca Hayat” söyleşileri, TYB, Kültür Etkinlikleri kapsamında "YAZARLIK HİKÂYEM” , Fikir-Sanat- Kültür Adamları Derneği, Koyunoğlu Müzesi işbirliği ile; "İkindi Sohbetleri”; "SADREDDİN KONEVİ'NİN 741. YILI Panellerie katıldım. Kültürpark Millet Bahçesinde; "Kur'an ve İnsan”, "İnsanlık Hali”, "Şiir ve hayat” konusunda sohbetler yaptım.
Buhari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle; "Öğrenci/ Yazar” programları münasebetiyle birlikte olup, bilgi paylaşımı yapmak nasip oldu.PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER