PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Vefa; sözünde durmak, vaad ettiklerini yerine getirmek, sözüne sadık kalmak.
Vefa nedir diye soranlara?
"Yazın gölgesinden faydalandığın ağacı, kışın ziyaret etmektir” denir.
Tasavvufta ise "ezelde, bezm-i elestte Allah'a verilen söze, misaka bağlı kalmak" şeklinde tanımlanır. Sevginin en temel göstergelerinden biri olup, insanın sahip olabileceği en yüce erdemdir.
Vefa, iyilikleri unutmamak, iyilikte bulunanlara misliyle veya daha güzeliyle karşılık vermeye devam etmektir. Böyle olanlara vefakâr insan denir. Zıddı nankörlüktür. Vefakârlık, Müslümanda bulunması gereken en önemli vasıfların başında gelir.
Bir insan düşünün; hayatı boyunca hep üretici olsun, insanlara yardım etmekten, destek olmaktan, gönüllerini almaktan zevk alsın. Bir insan düşünün Konya'mızın; kültür, sanat, ilim, irfan ehlini ziyaret etsin. Yine bir insan düşünün; kış- yaz, Ramazan, soğuk, sıcak, Kovid demeden tek başına adeta bir ordu misali çalışmalarına ve programlarına devam etsin. Programını asla aksatmasın. Öyle aksatmasın ki eğer konuşmacı son anda gelmeyecek ise kendisi devreye girer ve gelenleri boş çevirmez. Sık sık şunu söyler;
"Her Salı mutlaka çıkın gelin. Keinlikle bir program vardır. Boş gitmezsiniz.”
Değerlerimizi tanımak, onların kıymetini bilmek vefa duygusunu yaşatmak her; erdemli insanın yapması gereken en önemli hususlardandır. Fakat bunu kaç kişi yapıyor? Kaç tane insan vefakârca davranış sergiliyor?
Tanıdığımdan beri asla davasından taviz vermemiş, hiç yamulmamış, hak neyse onu eğmeden, bükmeden olduğu gibi anlatmıştır, anlatmaya da devam ediyor. Aslında o bir hekim, ama en çok Kültür, sanat, edebiyat, tarih ve de çok yönlülüğüyle tanınır. Tarihte meydana gelmiş olayları tarihini şaşırmadan söyler. Hatta konferans verenler ara sıra hata yapmayayım diye ona sorar, onun teyitini alır.
Daha önce Sille Kültür evinde program yapardı Salı günleri. Burada bendeniz de; "İbn-i Arabi” ile ilgili bir sunum yapmıştım.
Konya'da kültür alanında hizmet verenlerin 0 ve 5 ile biten doğum tarihlerini unutmaz, mutlaka programa alır, birikimlerini, hatıralarını paylaşır.
Şehrimizin değerlerinden Hattat Hüseyin Öksüz'ün 80. Yaş günü ve asıl önemlisi sanat hayatı ve Hatta verdiği alın teri, göz nuru… Meram Belediyesine ait Tantavi Kültür Merkezinde 09 Mart 2024 Cumartesi günü yoğun bir katılımla AYDINLAR OCAĞI tarafından yad edildi.
Aydınlar Ocağı, Kültür- Sanat- Edebiyat- Tarih- İlim ve fikir üreten insanlarıyla tarihe ışık tutuyor. O kadar çok kıymetimiz var ki, isimleri bu köşeye sığmaz. Sığmadığı gibi ciltler dolusu kitap olur.
Kültür; dünden bugüne, yarına ve sonsuza kadar ilanihaye uzanan bir, fikir, sanat, edebiyat, tarih, şiir, tefekkür, aklı ve alnı terletme ürünüdür. Şehirler kültürleri ve kültür adamlarıyla hatırlanır. Şehre ruh veren de bu kıymetlerdir. Ruhsuz şehirler ayakta kalamaz.
Kasıntılı, kibir küpü, herkese tepeden bakma hastalığına tutulmuş, maskeli tavırlı insanların ne yaşarken, ne de öldükten sonra hatırlanması mümkün değildir.
Hayatta kıymetini bilmediğimiz değerlerimizi öldükten sonra hatırlamanın hiçbir anlamı kalmıyor. Bu açıdan AYDINLAR OCAĞI Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, gerçekten hakkı teslim edilmesi gereken bir kültür insanı. O, yaşarken ve öldükten sonra hiç atlamadan aklını, alnını, fikrini terleten üretken insanları unutmaz. Harbî, hasbî, riyasız, gösterişsiz, samimi ve gerçek bir Müslüman Musafa Güçlü'yü bu başarsından dolayı tebrik ediyor, Rabbimden hayırlı ömürler niyaz ediyorum.
Vefa duygusu gösteren gönül dostlarına selam olsun.
Samimiyet!
Tertemiz bembeyaz tortusuz hayat,
Dostların geçtiği yol samimiyet,
Amasız fakatsız korkusuz hayat,
Yıkmayan dökmeyen yel samimiyet!
Alnı açık gezer dümdüz saflarda,
Hiç hilafı olmaz asla laflarda,
Her zaman her vakit gözü aflarda,
İnsanca uzanan el samimiyet!
Göründüğü gibi gezer dolaşır,
Gönüller fetheder cana ulaşır,
Muhabbetlerle her yana ulaşır,
Sevgiyle sarılan kol samimiyet!
Kafanın içinde art niyet yoktur,
Aslından süzülen berraklık çoktur,
İçilen süt gibi bembeyaz aktır,
Riyaları silen sel samimiyet!
Kalpleri fetheyle Yunus misali,
Ahlakta irfanda Yusuf emsali,
Canlara canlar kat Leyla timsali,
Düpedüz dosdoğru kal samimiyet!
Elinle dilinle kimseyi kırma,
Şefkat kanadı ger bîgane durma,
Günahı setreyle yüzüne vurma,
Elif gibi dimdik ol samimiyet!
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER