PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Yıllar önceydi; O zamanın Meram Belediye Başkanı Fatma Toru idi. "Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm” adı altında güzel bir proje geliştirdi. Bir Konyalı olarak, buranın daha modern ve daha estetik bir görünüm kazanacağı için sevindik. Kentsel Dönüşüme uğrayacağı için sevindik ve evleri boşalttık.
Meram Belediyesi öncülüğünde başlanan Uluırmak Evleri 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunarken, 1650 araçlık kapalı otopark ve 320 araçlık açık otopark bulunuyor. 91.000 m² ye yakın bir arsa alanının 5.000 m²'si ticari alan. 32.000 m² ise yeşil alan olarak projelendirildi.
Bir blok bitti, kuralar çekildi ama arsa sahiplerine ev çıkmadı. Dendi ki; bu blok kooperatif üyelerine verilecek”. İnşaat devam ediyor, fakat yine evleri çıkmayan ve mağdur olan arsa sahipleri "ULUIRMAK EVLERİ MAĞDURLARI” adıyla ortak bir Watshapp hattı kurdular.
Uzun süredir şikâyetler geliyordu kulağıma. Ama belki halledilir diyerek ses çıkarmıyordum. Fakat şikâyetlerin dozu gittikçe arttı, gün geçtikçe mağdurlar itirazlarını değişik platformlarda arama yollarını konuşmaya başladı.
Meram Belediye Başkan Yardımcısı ile görüşüldü, bendeniz de oradaydım. Bu kardeşiniz de Uluırmak evi mağdurlarından. Durum sayın başkan yardımcısına aktarıldı. Onun cevabı; "En geç 2025 yılına kadar evleriniz teslim edilecek. Bundan sonra kooperatif üyelerine bir, arsa sahiplerine iki ev verilecek” oldu.
Bu görüşme esnasında arsa sahiplerine ödenen kiranın hiç olmazsa 500. T.L. olması gerektiği, oturdukları evlerin kirasının hiç olmazsa yarısının karşılanmasının doğru olacağı belirtildi.
Arsa sahipleri beklemedeyken, kooperatif üyelerine öncelik verilmesinin bir haksızlık olduğu, Konya haricinde herkesin evine kavuştuğu, ancak burada bir problem olduğunu söylüyor "Uluırmak Evleri Mağdurları”. Mağdurların ortak şikâyetleri:
"Kardeşim ben gelin evimi yıkın mı dedim onlara? Madem yıktınız hakkımızı verin, bizi mağdur etmeyin”.
"Bizi üyelerle anı kefeye koydular, hak sahipleri hakkını arayamadı. Biz hak sahibiyiz nasıl üyelerle bir tutarlar? Evim dursaydı da, kirada sürünmeseydik.”
"Biz evleri Belediyeye verdik, kooperatif üyelerine vermedik”
"Bizler hak sahibi olarak kenetlenmemiz lazım. Ne kadar mağdur hak sahibi varsa bize katılmaları, birleşerek sesimizin daha gür çıkması, öncelikle hak sahiplerine haklarının teslim edilmesinin sağlanması lazım.”
"Benim evimi 2015 yılında yıktılar. Yaklaşık 10 yıldır mağduruz. Biliyoruz ki devlet vatandaşını açıkta bırakmaz. Ama biz 10 yıldır dışardayız ve de mağduruz. Evlerimizi elimizden alıp, işyeri yapmanın mantığı var mı?
"Ben evimden, mahallemden, sokağımdan memnundum. Geçmişimi çaldınız, komşularımı, geleceğimi… çaldınız. Konya'nın göbeğinde evimiz vardı.”
"Eğer bizim mağduriyetimize çözüm bulunmazsa Tv'lere, muhalif basına çıkıp beyanat vereceğiz. 2024 mahalli seçimleri yaklaşırken bu da Belediye için iyi olmaz.”
Yukarıda "ULUIRMAK EVLERİ MAĞDURLARI”nın ortak şikâyetlerini ele almaya çalıştım. Haklılık payları var. Hak sahiplerinin isteklerine cevap vermek, seslerini dinlemek, kimseyi mağdur etmemek siyasetin güzel yanıdır.
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER