Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Cami; “toplayan, bir araya getiren, cem eden” anlamındadır. Cami; yıllarca ve özellikle Resulullah döneminde çok yönlü olarak kullanılmıştır. Cami; sadece namaz kılınan bir yer değildi ve değildir. Gerçi günümüzde; namaz kılar kılmaz kaçılan bir mekan, namazı alelacele kılıp, sanki önemli bir işimiz varmış, sanki çok çok hassas konular görüşülecekmiş… gibi bir havsalayla; “kılayım beşi kurtarayım başı” anlayışı var cami cemaatinde ne yazık ki! Halbuki camide; sosyal meseleler, yani; insani ilişkilerdeki problemler, gençlik, ticari ilişkiler, ülke ve dünya ile ilgili konular konuşulacak, tartışılacak bir sonuca varılacak.
Daha düne kadar camiler bu fonksiyonunu koruyordu! Her direğin yanında bir alim ders veriyor, dinleyenlerle tartışıyor, fikir alışverişi yapılıyor ve sonuca ulaşılıyordu. İsteyen cami cemaati de, istediği alimin ders halkasına katılıyor ve istediği alimin görüşü istikametinde hareket ediyordu.
Hamdolsun bugün de camilerin bu görevini unutturmamak için çabalayan, gayret gösterenler var! Daha önce adını duymuştum ama kısmet olup gidip görme ve ilgililerle görüşme şansım olmamıştı. Fakat Çarşamba günü İkindi namazımı bu camide kılmaya karar verdim. Namaz kılınacağı esnada dernek başkanı; “kazım hocam hoş geldin, namazdan sonra görüşelim” diyerek, elimi öptü. Meğer öteden beri tanıdğım ve sevdiğim bir kardeşim imiş. Namaz bitince İmam; Rahim Varış ve Dernek Başkanı İbrahim Günay ile birlikte imam odasında sohbet ettik.
Cami; hayırseverlerin destek ve maddi yardımlarıyla 2005 yılında açılmış. İmam kardeşim; çok heyecanlı, çok istekli ve bir şeyler yapabilmenin arzu ve isteği içinde! Dernek Başkanı da aynı duyguda! İkisi birlikte çok güzel projelere imza atmaya hazırlar.
Camiye gençleri ve çocukları çekebilmek, namaza alıştırabilmek için hediyeler dağıtıyor, süt ikram ediyor, sabah namazından sonra cemaate kahvaltı ziyafeti çekiyor! Çocuklardan cemaate devam edenlere, cemaate devamı alışkanlık edinenlere tablet hediye ediyor!
Her hafta Perşembe akşamları hatim duası yapılıyor. Cemaatten isteyen hatim cüzlerini alıyor, bir hafta içinde okuyup hatim duasına yetiştiriyor!
Cami görevlisi ve dernek Başkanı, sosyal görev olarak; hacdan, umreden gelenlere ziyaretler yapıyor, halkın eğlencesinde, mutlu günlerinde yanlarında bulunuyor! Yani cemaatle, halkla iç içe. Esnaf ziyaretlerini ihmal etmiyorlar! Etraflarından haberleri var. “bana ne, beni ilgilendirmez” anlayışından uzak bir tavır içindeler!
Namaz kılmayanları teşvik için hediyeler takdim ediyorlar. Evlerine, dükkanlarına kadar gidip gönüllerini alıyor, tatlı dil kullanarak gönül kazanıyorlar! Bir nevi “gönül fatihliği” yapıyorlar. Bir zamanların; “Abdalan-ı Rum (Anadolu erenleri), Bacıyan-ı Rum (Anadolu Kadınları), Gazıyan-ı Rum (Anadolu Gazileri) misali. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetmeden önce gönüller fethedilmedi mi? gönül kapısı açılmadan, kale kapıları açılmaz!
Dernek Başkanının çok güzel bir tespiti var; “bayanlar, günlerini camide yapsın, ikramlarını camide versin” diyor. Doğrusu yerinde ve akıllıca buldum. Ayrıca kutsal gün ve gecelerde bayanlara gül dağıtımı, bayanlardan büyük beğeni almış.
Asıl önemli olan yanı; her hafta camide; konferans verilmesi! Özellikle, aile, çocuk, gençlik ve medya konularının ağırlıkla işlendiğini belirtti dernek başkanı.
Okulların yoğun olduğu bir mekanda olduğu için caminin sosyal görevi daha da önem kazanıyor gençler açısından! Amaç; “Genç Aliyalar” oluşturmak. İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, imam kardeşimizin cübbeyi giydirip mihraba yollaması, gençler için unutulmayacak güzellikler oluşturur ve onları motive eder!
“Fatihler, Asım’ın nesli gençler yetiştirmek” bu olsa gerek! “şuurlu nesil, uyanık insanlık, temiz toplumu oluşturan temel….” Meydana getirmenin bir yoludur bu! Topluma hizmetin bir başka versiyonudur böylesi çalışmalar!
Sosyal hayatla iç içe olan camimiz; Aliya İzzet Begoviç Camii. Dernek Başkanı sevgili İbrahim Günay’a, imam kardeşim Rahim Varış’a en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum, böylesine güzel bir cami atmosferi oluşturdukları için. Darısı diğer camilere…
AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET