Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Yaşadığımız sürece karşılaştığımız, sık sık kullandığımız, hataya girdiğimiz, sözlerimizin sözden ileri gitmediği, "niçin yapmadığınız söylersiniz?” ikazına muhatap olduğumuz ama nedense bir türlü anlamadığımız bir tavır içindeyiz. Bu, hepimizi adeta kanser gibi sarmıştır.
Konuşuruz. Konuştukça mangalda kül bırakmayız. Karşımızdaki insanlar sanır ki bu adam bir şeyler biliyor ve bildiğini de uyguluyor. Fakat gerçeklere döndüğümüz vakit hiç de böyle olmadığını görürüz.
Müslüman görünürüz, ama bir türlü Müslüman olmayız ve olmayı da aklımızın ucundan geçirmeyiz. Akıllı görünürüz fakat aklımızı kullanmayı, akıllı davranıp, akıllı hareket etmeyi aklımızdan geçirmeyiz. Bilgiç görünür, ama bilgili olmayı, bilgimizi hayatımıza uygulamayı hiç mi hiç düşünmeyiz. Doğru görünürüz, doğruluğumuzu yaşantımızda göstermeyiz. Allah deriz, Peygamberden söz ederiz, Peygamberin hayatını anlatırız ama kendimizi ve yaşantımızı O'nun gibi yapmayız.
Her işimizde, riya, iki yüzlülük, adam kandırma, günü kurtarma, "gibi görünme” hastalığı vardır. Nedense dik durmaktan, inancımızı, değer yargılarına olan sadakatimizi söylemekten çekiniriz! "el ne der?” yanlışlığı içindeyiz.
Adam, inançsızlığını haykırıyor; "ben inanmıyorum, hiçbir değer yargısını kabul etmiyorum, Kur'an, zamanı geçmiş bir kitaptır, din afyondur” diyor. Biz; "ben de Müslüman'ım, Allah'a, Kitaplarına, Peygamberlerine, Meleklerine, Ahiret gününe inanıyorum” demekten çekiniyoruz! Bakınız Şems-i Tebrizi bu hususta ne diyor?
AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET