Konyaspor İstediğini Aldı
İMSAK “İ”LERİMİZİN 4. SÜ
Şubat ayı enflasyon verileri merkez bankasının faiz indirim kararını kolaylaştıracak
YAŞA ONU
Şeytanı Ne Davet Eder?
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
BEREKET, HUZUR, UMUT...
TERÖR VE TERÖRİZM
DOLDURUŞA GELEN, UKRAYNA GİBİ OLUR.
SURİYEYİ BEKLEYEN TEHLİKELER
28 ŞUBAT POST MODERN DARBESİNİ UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ!
Ortadoğu’da Yeni Oyun: Silahla Olmadı, Parayla Dene
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Honda Civic Yenilendi
Eğitim de denetim de şart
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Selçukya, "ŞİİR AKŞAMLARI” sloganıyla çıktı kültür sahasına. İki seneye gelinceye kadar her hafta pazartesi günleri Kültürpark İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda birbirinden değerli şairlerle şiir icra ediyordu. Her kesimden; kültüre, sanata, şiir ve edebiyata merakı olan, bu konuda kalem oynatmak isteyip imkân bulamayanlara bu yönüyle fırsat verilmiş oldu. Zaten başlangıçtan beri Selçukya'nın kapısı herkese açık olmuştur.
Selçukya, kültür derneği özelliğini, yaptığı faaliyetlerle muhafaza ediyor ve genişletiyor kültür yelpazesini. Okullarda şiir programı ile başlattığı, "Selçukya Okullarda” ismiyle okul yönetimleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerden olumlu karşılık aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda Selçukyalı şair ve yazarlar Öğrenci/ Yazar buluşmaları istikametinde kültür söyleşileri icra etti. Geçen yıl program yaptığımız okul sayısı 9 idi. Bu yıl bu sayının artacağından eminim.
Ayrıca Konya dışında kitap fuarlarına katılım sağlandı. İlk olarak Denizli Kitap Fuarında şair ve yazarlarımızın kitapları görücüye çıktı ve yazarları tarafından imzalandı. İkinci olarak Ankara'da fuara katılacak.
Sadece şiirle yetinmiyor Selçukya. "Söz uçar yazı kalır” anlayışından hareketle "Selçukya Kültür Yayını” oluşturuldu. Bu yayınlar içinde şimdiye kadar bir çok kitap yayımlandı ve piyasaya çıktı.
Bu yıl Rampalı Çarşıda bir de Kültür evi oluşturuldu. Kültür evinde, Selçukyalı yazar ve şairlerin, Selçukya Kültür Yayınlarından çıkan kitaplarının imza günleri tertip edildi. Tertip edilmeye de devam edilecek.
Selçukya kültürel faaliyetlerini iki bölüm halinde halka ve ilgililere arz edecek. Haftanın bir günü şiir şöleni yapılacak İl Halk Kütüphanesinde, diğer hafta kültür evinde; tarihi, kültürel, edebi, ilmi… sohbetlere zaman ayrılacak. İlk olarak (09 Kasım 2024) Cumartesi günü kıymetli danışma kurulu üyemiz değerli ilim adamı Prof. Dr. Alaaddin Aköz hocamız Türkistan izlenimlerini aktardı. Dikkatli, meraklı izleyiciler vardı. Hocamız, orada bulunduğu süre içinde gözlemlediği hususları ve yapılması gerekenleri kendine has üslubuyla anlattı.
Türkistan İzlenimleri konulu söyleşinden dolayı Danışma Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Alaattin Aköz 'e teşekkür ederim.
Kapımız Açık!
Zaman ayırıp da, gelen herkese,
Güzel şiirlerle, gülen herkese,
Sevgi nefhasını salan herkese,
Aşk pervanesine, kapımız açık!
Burası Selçukya, hoşgörü yurdu,
Gönül insanları, burayı kurdu,
Yazarı şairi, sanki bir ordu,
Meşkin hanesine, kapımız açık!
Mevlana şehrinde, cem olan canlar,
Dünyaya haz verir, şiirli anlar,
Şiir akşamını, gelenler anlar,
Gönül Kâbe'sine, kapımız açık!
Selçukya Aşkı!
Pazartesi günü şiir gecesi,
Halkı aydınlatan fener Selçukya,
Dostluk kelimesi sevgi hecesi,
Allah'ın aşkıyla yanar Selçukya!
Selçukya; canların fikir çeşmesi,
Hak âşıklarının zikir çeşmesi,
Güzel insanların şükür çeşmesi,
Mihmanı minnetle anar Selçukya!
Muhabbet zevkiyle şadan olurlar,
Şiirin tadıyla şifa bulurlar,
Dervişan-ı canan hayran kalırlar,
İnci tanesine döner Selçukya!
İrfana susayan koşarak gelir,
Edep şiarıyla gönüller dolar,
İksir gibi akar ruhları sular,
Cennet'ten kaynayan pınar Selçukya!
İMSAK “İ”LERİMİZİN 4. SÜ
28 ŞUBAT DEYİNCE!
“İ” LERİMİZ (3)
SEVGİYE AÇILAN KAPILAR VEYA DİLARA
“İ” LERİMİZ (2)
“İ” LERİMİZ
DÜŞÜNCE ÜZERİNE
ALTI ŞUBAT DEPREMİNİN ARDINDAN
ŞİİR MEKTEBİ
O KADAR MI ZOR?