Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
11 Eylül 2017 yılında işe koyuldu. Fakat öyle bir çaba, öyle bir çalışma sergiledi ki kısa sürede şiir sevdalıları ve edebiyat âşıklarının meskeni haline geldi. Artık şiir olmazsa olmazlarındandı. Bu sebeple her Pazartesi günü şiire ayrıldı. Kılıçaslan salonu hınca hınç doluyor, herkes şiirden nasip alıyordu. Şiire yeni başlayanlar, hayatını şiire vermiş üstatlar, yazdıkları şiirleri kendi seslerinden dillendiriyor ve yorumluyordu. Selçukya'ya gelen herkeste büyük bir heyecan vardı; "Ben de şiir okumak istiyorum, benim de şiir çalışmalarım var” diyen herkese kapısı açıktı.
Pazartesi ve Perşembe günü olmak üzere haftada iki güne çıkartıldı kültürel çalışmalar. Perşembe günlerini konferansa, Pazartesi gününü şiir akşamlarına ayırdı. Birbirinden değerli ilim, fikir ve düşünce adamlarını davet etti. Bu sayede dinleyici sayısında da artış oldu. Zaman oldu; hem konferans, hem de kitap tanıtımları ve imza günleri yapıldı. Selçukya ilk olarak Kitap Fuarında stant açtı. Fuar boyunca standı ziyarete gelenler, fuar boyunca; şiir ve söyleşiler devam etti.
2020 yılına gelinceye kadar aralıksız devam etti bu güzel çalışmalar. Kovid-19 (Koronavirüs) salgını gelince yüz yüze buluşmalar, salonda şiir okumaları, konferanslar tarihe karıştı. Ama Selçukya yerinde duramıyor, mutlaka bir şeyler yapmanın çabası içinde oluyordu. Sonunda bu çabasına çare bulundu. Video konferans sistemiyle yine her Pazartesi günleri şiir okumalarına devam etti ve devam ediyor. Tabii yüz yüze yapılan program gibi olmasa da, hiç olmazsa şiir hasreti giderilmiş oluyordu.
Fakat Selçukya, yapılanların, okunan şiirlerin kayıt altına alınması, bir eser bırakmak için kolları sıvadı. Muhterem dernek başkanımız sayın Fatma Şeref Polat ve dernek yetkililerinin üstün gayretleriyle Selçukya şairlerinin yer aldığı bir Antoloji hazırlamak istiyordu. Bu konuda şiir uzmanlarının fikirlerine başvuruldu. Antolojide yer alacak şairler, Edebiyatçı değerli ilim adamı Prof. Dr. Saim Sakaoğlu hocamızın denetiminden geçen şiirler antolojide yer almaya hak kazandı. Nihayet 25 şairin yer aldığı; "SELÇUKYA ŞAİRLERİ GÜLDESTESİ” adıyla nefis bir eser ortaya çıktı. Bu eserin baskı ve matbaa işlerini Karatay Belediyesi üstlendi. Buradan Karatay Belediye Başkanı sayın Hasan Kılca'ya ve emeği geçen tüm gönül dostlarına şükranlarımı sunarım.
Selçukya'da Görürsün!
Kültür pınarı, şiirde kaynar,
Selçukyalıyı, yunar görürsün
Mecnun gönüller, Leyla'sın arar,,
Selçukyalıyı, yanar görürsün!
Dinle şairin, hikâyesini
Hüzünlerini tüm gayesini,
İşit onları, ver payesini
Sevinçlerini, anar görürsün!
Gaileler hep, ruha işlemiş,
Kültürsüzlüğü candan dışlamış,
Nefret kini, baştan taşlamış,
Selçukyalıyı, kanar görürsün!
Mevlana gibi, sine kavrulur,
Gönül dostları, aşkla savrulur,
Eğrilmiş canlar, burda doğrulur,
Semazenvari, döner görürsün!
AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET