Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Adına ister tevafuk, ister rastlantı diyelim, isterse bir başka isim verelim; insanların hayatında bazı gelişmeler olur. Aklına gelmediği bir anda karşısına çıkar. Ve; “iyi ki bunlar olmuş, iyi ki buralara gitmişim veya bu insanla görüşmüşüm” deriz.
Bendenizde de böyle oldu. Kurulduğu andan itibaren merak ediyor, ilgililerden bilgi almak ve görevli arkadaşlarla görüşmek istiyordum. İstiyordum ama bunun için özel bir fırsat da meydana getirmiyordum. İşte bu isteğim dün; sosyal paylaşım siteme gelen bir mail’le gerçekleşti. Ali Said Pekcan hocam, hazırlamış olduğum kitaplarımı görmüş, hoşuna gitmiş ve bendenize; “hocam bu kitaplardan birer tane gönderebilir misiniz?” diyerek mail atmış. Tabii böyle bir durumda cevap vermemek, isteği yerine getirmemek olmazdı. Cevabi mailde; “kitap göndermem için adrese ihtiyaç var” dedim. Said Hocam, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin adresini verdi.
Aradığım fırsat doğmuştu; hem kitap verecek, hem dostlarla tanışacak ve hem de merkez hakkında bilgi edinecektim! Vakit kaybetmeden arabama binip, Aydınlık Evlerdeki merkeze gittim. Buraya gelmişken, Rifat Oral Hocamı ziyaret etmemek, onun güzel sohbetlerinden yararlanmamak olamazdı. Zira daha önceleri Hacı Veyiszade Camiindeki Fıkıh sohbetlerini dinlemiş ve çok istifade etmiştim. Görevliye; önce Rifat Hocamı sordum. O da bendenizi doğruca müdür makamına götürdü. Meğer Rifat Oral Hocam, buranın müdür vekiliymiş! Ne kadar mutlu oldum anlatamam.
Rifat Oral Hocam’la sohbete başladık. Ona da kitaplarımdan takdim ettim. Memnun oldu. müdür olarak merkez hakkında bilgiler arz etti;
“Diyanet İşleri başkanlığı, başta müftü ve vaizler olmak üzere bütün personelin mesleki bakımdan daha iyi yetişmesini sağlamak ve hizmette verimliliklerini artırmak amacıyla belli bir program dahilinde ihtisas kursları düzenlemektedir. Vaiz ve müftülere yönelik hizmetiçi eğitim ihtisas kursları iki buçuk yıl (30 Ay) olup, bu programa katılacak görevlilerin başkanlıkça açılacak yazılı ve mülakat giriş sınavını kazanmış olmaları gerekmektedir.
Burası; ilahiyat fakültelerini bitirdikten sonra “Yüksek Lisans” tarzında eğitim veren ve süresi iki yıl olan bir yüksek ihtisas merkezidir. Buradan mezun olanlar; Müftü, Vaiz ve yurt dışında dini hizmetler ateşesi olarak görev alırlar.
Merkezimiz; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın; 26. 10. 1989 gün ve 1699 sayılı onayı ile Selçuk Eğitim Merkezi” adıyla açılmıştır. Sonradan adı, “Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi” olarak değişmiştir. Halen aynı isimle faaliyet yürütmektedir.
Dr. Ahmet Baltacı, merhum Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Küçükkalay, merhum Doç. Dr. Ahmet Gürtaş, dr. Nurettin boyacılar ile Mehmet Savaş ve haseki Eğitim Merkezinin değerli eğitim görevlisi hocalarımızın büyük fedakarlıkları ve çabalarıyla Mevlana civarında Türk Anadolu Vakfı’na ait bir binada 1990 yılında eğitime başlamıştır.
Eğitim Merkezinin ilk müdürü Dr. Ahmet Baltacı’dır. merkez; Türkiye diyanet Vakfı’na ait 53.000 metre karelik bir arazi üzerine yaptırılmış olan üç katlı ve 14 derslikli 4800 metre karelik binada hizmet vermektedir.
Merkezde; bir araştırma kütüphanesi vardır. Kütüphane, İç Anadolu Bölgesi’nin en zengin araştırma kütüphanelerinden biridir. Merkezde yabancı öğrenciler de eğitim görmektedir.
150 kursiyer kapasitesine sahip olan merkez; ilk mezunlarını 29 Temmuz 1993 tarihinde 12 kişi ile vermiştir. Eğitim merkezinde şu anda 21, 22 ve 23. Dönem kursiyerleri eğitim görmektedir….”
Bu sohbetimiz devam ederken Ali Said Pekcan hocam da geldi ve sohbet üçlü olarak sürdü! Bu hocama da, kitaplarımdan takdim ettim. Sağ olsun sınıflarda kitabımı tanıtmış! Fazla vakitlerini almamak için vedalaşarak ayrıldım. En güzel ziyaret oldu dersem sanırım yanlış söylememiş olurum.
AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET