PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Konya şehri; "Benim Şehrim”. Allah'a hamdediyorum, Konya'da doğup büyüdüğüm için. Ne kadar şükretsem az; Konya gibi mana şehrinde ömrümü geçiriyor olmaktan, burada ilim, kültür, edebiyat, tarih ve sosyal konularda değerli insanları tanımaktan, onların fikirlerinden yararlanmaktan haz alıyorum.
Konya, bendenize çok şeyler verdi. Mevlana, Şems, Sadreddin Konevi, Ateşbazı Veli, Cemel Ali Dede, Tavus Baba, Sahip Ata, Karatay, Osman Rumi, Hasan Rumi ve adını sayamadığım daha pek çok değerleri bağrında barındıran, birçok peygambere mekân olan Konya'da yaşamak bir ayrıcalıktır bendeniz için.
Konya, Mevlana sayesinde dünyaya tanıttı kendisini. Ancak Mevlana kadar değerli, onun kadar ilim ve irfan sahibi bir büyük daha var; Sadreddin Konevi. Konevi, Mevlana'nın çağdaşı. Onunla birlikte sohbet etmiş, onun sofrasına misafir olmuş, ders halkalarına katılmış büyük bir derya! Mevlana ile Konevi ayrılmaz bir dost. Mevlana'nın vefatı esnasında cenaze namazını, üzüntüsünde kıldıramayıp bayılmıştır. O derece birbirine bağlı ve sadık, ayrılmaz ikili.
SADREDDİN KONEVİ'NİN EVRENSEL MESAJLARI'ndan kısa kısa birkaç anekdot aktarmak istiyorum;
Konevi'nin Tasavvvufa bakışı, tasavvufa getirdiği yenilikler, fikir ve düşünceleri. Konevi, Vahdet-i Vücut anlayışını sistemleştirmiş, bu yönüyle Mevlana ve İbni Arabi'nin yolundan gitmiştir.
Sadreddin Konevi'ye göre Tasavvuf; kalbi saf kılmak, kötülüklerden temizlemek demektir. Tasavvuf; İnsanın kalbini, Allah'ın muhabbetine bağlamak, Resulullah'ın söz, hareket ve ahlakına uymak, yolundan gitmektir.
Mevlana, Konevi'ye büyük saygı gösteriyor, ilmini, irfanını takdir ediyordu. Bir gün bir toplulukta namaz kılacağı zaman Mevlana'ya imamlık teklif etmişlerdi. Mevlana;
-"Biz Abdal erleriz, nerede olursa orada oturur kalkarız. İmamlık, Tasavvuf ve temkin ehline yaraşır” diyerek Sadreddin Konevi'yi öne sürmüş, imamlığa geçirtmişti. Mevlana daha sonra şunları söyledi;
-"Allah'tan korkan bir imamın arkasında namaz kılan, peygamberlerin arkasında namaz kılmış gibi olur.” Mevlana, Sadreddin Konevi'yi şu sözlerle övmüştür;
-"Bestamlı Beyazıt'la, Bağdatlı Cüneyt, bu zamanda yaşasalardı, bu Allah erinin bindiği atın eğer örtüsünü taşırlar, ona seyislik ederlerdi.”
SADREDDİN KONEVİ'NİN EVRENSEL MESAJLARI” kitabında, Konevi'nin Moğollarla mücadelesini de görmek mümkün.
Konevi'yi iyi anlamının yolu, mesajlarını anlamaktan geçer. O'nun vahdet-i Vücut anlayışı, İslam'ın ehli sünnet bakışına ters değildir.
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER