ABD ve Asya borsaları allak bullak
BOYKOT
SİYASET GERİLİM DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMELİDİR.
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
KONYADA TRAFİK
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Biri cumhurbaşkanına söylesin, Konya’yı kaybediyoruz
Kime Konuşuyoruz/Yazıyoruz?
Güzel Günler Birlikte Mümkün
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Gençleri mehdi mi kurtaracak?
DESTİMÂL
Destansı Galibiyet
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Her yıl sabırsızlıkla beklediğimiz, on bir ayın sultanı adını kendine layık gördüğümüz, gönüllerimizin dezenfektanı, ruhlarımızı tezkiye eden, mana pınarlarımızın coşmasına vesile olan; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennemden uzaklaşıp Cennete girmeye sebep olan RAMAZAN ESİNTİSİ üzerimizde esmeye başladı.
Allah kısmet ederse Pazar akşamı Tervah kılacak ve gecesinde sahura kalkacağız. Pazartesi gününden itibaren arınmaya doğru yol alacağız.
"Ah o eski ramazanlar” diye başlanan sözlerimiz vardı. Hiç unutmam rahmetli anacığım, Ramazan yaklaşırken evi cilalar, genel temizlik yapar, tandır ekmeklerini hazırlar, yufkalar açardı.
Bu faaliyet sadece bizim evde olmazdı; tüm evlerde büyük bir telaş başlar, Ramazan en iyi şekilde karşılanırdı. Amaç, Ramazanı memnun etmek.
Ramazana hasrettiğimiz, ama aslında bir ömür boyu devam etmesi gereken hasletlere bürünüyoruz. Nedir mi o hasletler?
İmsak- İftar- İhsan- Kur'an- Vicdan… Esasında- ki Ramazana tahsis ettiğimiz- bu güzellikler bizi hayat boyu çepeçevre kuşatmıştır ve kuşatmalıdır. Çünkü yalnız ramazana ait değil. Bizler Ramazanda bunları yaparak bir nevi alıştırma, temrin yapmış oluyoruz. Ramazan bitince de devam etsin, insanlığı kuşatsın, temiz topluma doğru yol alınsın, insanlık ilişkilerimiz gelişsin, İslamî terim olarak; "Kâmil İnsan” olunsun diyedir.
İmsak: kelime anlamı tutmak demektir. Her halimizle kendimizi tutmak; elimizi, gözümüzü, nefsimizi, kötü duygularımızı, dilimizi, ağzımızı… kapatmak, yani kilit vurmak.
Yani orucun bizi tutmasını sağlamak. "Tut beni ey oruç” sözümüzü ete kemiğe büründürmek.
İftar: Açmak anlama gelir. Cömert duygularımızı açmak, güzelliklere kapı aralamak, veren el olmak için ellerimizi, ahlakî ilkelere kulaklarımızı, gözlerimizi, kalbimizi, gönlümüzü açmak. "Ey kapıları açan rabbim, bize hayır kapılarını aç” diye yaptığımız duaların yerine varması, eyleme dönüşmesi.
İhsan: Allah'ın bizleri gördüğünü bilmek. Bu duygu içinde insanların yanında olmak. Hz. Mevlana'nın yedi ilkesini hayatımızın prensibi yapmak.
Merhaba!
BOYKOT
BİR BAYRAM BÖYLE GEÇTİ
OLAYLARA ŞİİRLERİMLE CEVAP
YAZARLAR İFTARDA BULUŞTU
İNSANA SADAKAT YAKIŞIR
ÇANAKKALE RUHU; ANADOLU İRFANIDIR
HEPİMİZE YETECEK KADAR YER VAR DÜNYADA
BUHARİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE İFTAR
İSTİKLAL MÜCADELEMİZ!
İMAM HATİPLERİMİZ