Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
TYB Konya Şubesi 2022 yılı Kültürel Etkinliğine; "ÖZÜMÜZ SÖZÜMÜZ” ana temasıyla 19 Şubat 2022 tarihinde; Prof. Dr. Mehmet İpşirli hocamızın; "Osmanlı İlmiyesi” isimli konferansıyla başladı.
İlk yüz yüze olan konuşma ise 26 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 14.00'de İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda; Manolya Gürocak'ın; Sağanak” isimli romanının tanıtımıyla üyeleri ve kültür dostlarına kapılarını açtı.
Genç kızımız, her ne kadar heyecanlı da olsa konuya hakimiyeti, meseleleri iyi tahlil edişi, milli ve manevi duruşuyla dinleyenlerden tam puan aldı. Paneli yöneten kızımızın sorularına; akıllı, mantıklı, doyurucu cevaplar verdi. İlk kitabı olmasına rağmen, kurgularını güzel yapmış, kahramanlara giydirdiği roller yerine oturuyor. Başarılar diliyorum kızımıza ve yeni başlayan yazarlarımıza.
Her yıl değişik ana temalarla kültür etkinlik takvimi hazırlayan TYB'nin bu çalışmasını takdir etmemek, emek verenleri, aklını terletenleri alkışlamamak vefasızlık olur.
2022 kültürel Etkinlik Takvimine göz attığımız zaman şu güzellikleri göreceğiz:
"Nasıl Sekülerleştik?” ,”Kalbin Leylak Saati”, "Kılıcın ve Kalemin Sultanları”, "Kütüphaneci Ali Emiri Efendi”, "İslam Düşüncesinin Tarih Yapıcı Rolü”, "Küresel İlişkilerde Değişim”, "Türkiye'de Bilgi Felsefesi”, "Türk Edebiyatında İdeoloji”, "Hattat Hamit Aytaç”…
Kültürel Etkinlik programları, 24 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek. Bazen il Halk Kütüphanesinde, Bazen Tantavi Kültür merkezinde.
"Söz uçar yazı kalır” anlayışıyla yola çıkmış, yurdumuzun değişik yerlerini; görmek, edebi şahsiyetlerle tanışmak, kanaat önderlerinin sohbetinde bulunmak, sanat, edebiyat, tarih ve coğrafi özelliklerini değerlendirmek açısından bu yıl medeniyetler şehri Hatay'a yolculuk yapacak TYB. Her geziden güzel intibalarla dönülmüştür.
"İki günü birbirine eşit olan zarardadır” peygamber sözüne uygun hareket etmekte ve "Durmak yok yola devam” ilkesiyle; ilme, irfana, edebiyata, sanata, kültüre ve insanlığa dair ne varsa hiçbirini atlamadan devreye sokmaya kendini görevli saymaktadır. Bunun bir aslî görev olduğunun idraki içindedir.
Şöyle bir fikir sanırım yanlış olmaz; TYB programlarına gelen, mutlaka bir hisse alır, kendine bir pay çıkartır. Varsa eksiği-ki eksiksiz kimse yok- onu gidermenin çaresine bakar. Bu yönüyle bir okuldur diyebilirim.
Dolu dolu program hazırlama konusunda başta TYB Başkanı Ahmet Köseoğlu ve yönetim kuruluna, programları düzenleyenlere, programa teşrif eden aklını terleten, konferanslarıyla, söyleşileriyle emek verenlere şükranlarımı sunarım.
TYB bir kültür ailesidir. Kültüre dair, bize dair, özümüze yönelik ne varsa bu kültür dükkanında bulmanız mümkündür.
Başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere, kültüre, edebiyata, sanata, tarihe, dini ve milli konulara ait söyleyecek sözü olanların Cumartesi günleri saatlerini 14.00'a ayarlamaları, vakitlerini buraya vermelerini öneririm. Şairin;
Dostlar Meclisi Bizim TYB!
Kültür Edebiyat, ilim okulu,
Sevgi dolu dostluk, kardeş kokulu,
İlim deryasında, şefkat ekili,
Dostların meclisi, bizim TYB!
Kini düşmanlığı, törpüler atar,
Ârif gönüllere irfanlar katar,
Meşk muhabbetinde dilârâ yatar,
Dostların meclisi, bizim TYB!
Can pervanelere, adanan candır,
Rahmana yönelten, bir heyecandır,
İlim damarında, dolaşan kandır,
Dostların meclisi, bizim TYB!
Kalemin kılıçtan, keskindir senin,
Aklını terletir, her bir neferin,
Haktan ödüllüdür, ilim seferin,
Dostların meclisi, bizim TYB!
İlim bahçesinde, bir bahçıvandır,
İrfan pınarında, o bir civandır,
Nefse yüz vermeyen, bir pehlivandır.
Dostların meclisi, bizim TYB! (01 MART 2022)AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET