Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Bu başlığı görenler; "Hocam, ortada birçok gündem varken, siz tutmuş okumaktan dem vuruyorsunuz” dediğinizi duyar gibiyim. Böyle diyenler veya diyecek olanlar, kendilerine göre haklı. Tabii ki, okumama hastalığına tutulduğumuz için, okumayı; boşuna gayret, lüzumsuz bir iş, kazancı olmayan davranış…olarak görüyoruz.
Okumak; ama neyi, nasıl, niçin okumak? Okumak; bir kitabı alıp okumak, ezberlemek ve iş bitince kitabı bir kenara atmak mı? Okumak; dostlar okuyor desinler demek için gözümüzü yormak mı? Papağan gibi cümleleri ezberlemek mi?
Rabbimiz; "oku, Allah'ın adıyla oku…” derken neyi kastediyor? Sevgililer sevgilisi peygamberimiz; "İlim öğrenmek, kadın erkek herkese farzdır” derken hangi konulara parmak basıyor?
Okumak; önce kendi varlığımızı bilmek, tabiatı tefekkür etmek, tabiatın yaratılışını düşünmek, bu konuda aklımızı terletmektir. Okumak; tefekkür etmek, düşünce geliştirmek, beyni çalıştırmak, olaylardan ibret almak, her meseleden ders çıkarmaktır.
"Siz kitabı (Tevrat'ı) okuyup durduğunuz halde, kendinizi unutup başkalarına iyiliği mi emrediyorsunuz? Yaptığınızın çirkinliğini anlamıyor musunuz?” (Bakara/44). Burada sadece Tevrat devreye girmiyor; Kur'an'ı okuyup da kendimizi unuttuğumuz olmuyor mu?
İlk emir "oku” olduğu halde bugünün Müslümanı okumuyor! Bu yüzden İslam ülkeleri lime lime olmuş durumda. Bu bakımdan dünyada hep Müslüman kanı akıyor! Müslümanlar okumadığı için; ilimde, teknikte, medeniyette geri kalıyor!
Rabbimiz; "Sizin duanız olmasa Allah size ne diye değer versin?” der. Bu, o kadar önemli, o kadar derin anlamlı bir ifade ki; siz kulluk yapmazsanız, Allah size neden; "kulum” desin, siz görevinizi yerine getirmezseniz, insanlar sizi niçin o göreve getirsin…
Kur'an'ın her ayeti, her suresi, düşünmekle, tefekkürle ilgilidir. Bu, bazen açıkça; "niçin yapmadığınızı söylersiniz?” şeklinde ortaya çıkar, bazen, dolayısıyla ortaya çıkar. Kur'an'ı ve Kur'an'ca ilkeleri ve diğer tüm okuduklarımızı ve olayları sindirerek; ne demek istiyor? Bizden istediği ne? Bana burada hangi mesaj veriliyor? Benim alacağım hisse ne?...diye düşünmeye mecburuz. Okumak= düşünmek. Düşünmek= tefekkür. Tefekkür=Allah'ı bilmek.
Kaybettik!
Bir ekmeği paylaştığımız,AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET