NEDEN ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ?

Arif Nihat Asya;

 

"Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek;
Dağlardan çektirilen, kalyonlar çekilecek;
Kerpetenlerle sûrun dişleri sökülecek! Der.

 

Türkiye kabuğuna sığmıyor! Türkiye ayağa kalktı, yürümeye değil, koşmaya başladı! Türkiye'nin bu durumunu görmemek için kör olmak lazım. Hiçbir aklıselim sahibi, bu olanları görmezden gelemez. Türkiye'nin bu güzelliklerini gören, alkış tutanları; "tu kaka” diye yaftalamanın, hükümetin yandaşı, yalakası, şakşakçısı… diye damgalamanın anlamı yoktur diye düşünüyorum.

Türkiye'nin ayağa kalkmasından; dışgüçler, ülkeye zarar vermeyi meslek edinenler, hoşnut olmamakta, her fırsatta çeşitli argümanları ortaya koymaktadır! Şair;  "Kerpetenlerle sûrun dişleri sökülecek!” derken, bugünleri görmüştür sanki. Evet kerpetenle surun dişleri söküldü! Onun için yabancılar, hop oturup hop kalkıyor!

Bütün haçlılar el birliği etmiş vaziyette. Amaçları hilale savaş açmak. Bu, yeni değil fakat son zamanda iyice azdılar, zıvanadan çıktılar. İşin ilginç yanı kendileri ellerini ateşe sokmuyor da israil'i, Yunanistan'ı ve aklını kullanmayan, aklını kiraya verenleri piyon olarak öne sürüyorlar. Bakınız İsrail'in yaptığı bunun açık örneği. Bunların arkasında; ABD ve İngiletere var.

İsrail, bir yıldır Gazze'de taş taşın üstünde bıramadı. Açıkça soykırım yapıyor. Bunun yanında batı asla sesini çıkarmıyor. Hatta silah desteği veriyor. Gazze'den sonra Lübnan'a taktı kafayı. Neymiş, İsrail meşru savunma yapıyormuş! Pekiyi Gazze'nin, Lübnan'ın savunma hakkı yok mu? Onlar insan değil mi?

Gazze'yi savunan Hamas, İsrail'in soykırımına karşı büyük mücadele veriyor. Vatanını, milletini savunanlara; terörist diyebilir misiniz? Aynı şekilde Hizbullah da Lübnan konusunda büyük bir özevriyle çaba sarf ediyor.    

Türkiye ayağa kalkma çabalarına girdikçe, dünyadaki Türkiye düşmanlığı daha da artacak! Son zamanlarda Güney Doğu'muzdaki ateş, kan, gözyaşı bunun sonucu!    

Terörü, ülkemize kim ithal etti? Neden cennet vatanımızda; Türk'ü Kürd'e kırdımaya çalışıyorlar? Niçin; sünni- alevi çatışmasını alevlendiriyorlar? Hiç düşünüyor musunuz? Veya düşündüzün mü; hangi akla hizmet edenler, 17-25 aralık olaylarında Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere destek veren, bu olayların daha da büyümesi için her türlü planı yapanların, bu ülkede söz söylemeye hakkı olabilir mi?  

15 Temmuz'u ortaya çıkaranların tek bir amacı vardı; Türkiye diz çöksün, gavura el avuç açsın, sömürge ülkesi olsun, batının ve şer güçleri uydusu olsun…

Kim, bu ülkenin ekmeğini yiyor, suyunu içiyor, havasını teneffüs ediyorsa mutlaka ama mutlaka Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıda hükümete-iş başında hangi parti olursa olsun- güvenlik güçlerine destek olmak, terörün bitmesi konusunda el birliği yapmak, yan yana hareket etmek, aynen kurtuluş savaşında olduğu gibi yine aynı duygu ve düşüncelerle davranış sergilemek zorundadır.

Dünya çakallarının saldırılarını durdurmak için tüm Müslümanların el ele, gönül gönüle olması, kenetlenmesi, birlik olması ve yumruk şeklinde hainlerin tepesine inme zamanı gelmedi mİ? Eğer İsrail terör devletine karşı ortak mücadele edilmezse akıbetimiz çok kötü olacak bu, böyle biline.

 

 

 

Birlik Olunca!

 

El ele verilir tüm cananlarla,

Hakka inananlar birlik olunca,

Sevgiyle varılır bu yaranlarla,

Hakka inananlar birlik olunca!

 

Ayak kaydırmalar bulamazsın hiç,

Ağzından kötü söz alamazsın hiç,

Güzellikten geri kalamazsın hiç,

Hakka inananlar birlik olunca!

 

Haksızlığa siper kalkan olurlar,

Vatan için yiğit al kan olurlar,

Akdeniz Marmara Balkan olurlar,

Hakka inananlar birlik olunca!

 

Ezanımız susmaz sonsuza kadar,

Düşman yolu kesmez sonsuza kadar,

Rabbim rızkı kısmaz sonsuza kadar,

Hakka inananlar birlik olunca!

 

Kimseler yenemez doğru olursan,

Aklını çelemez hakkı bulursan,

Yolunu alamaz safı bilirsen,

Hakka inananlar birlik olunca!


Yazarın Diğer Yazıları