PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Türkiye Yazarlar Birliği'nde "EKRANLARIMIZ VE KAYBOLAN KÜLTÜR DEĞERLERİMİZ” konulu konferans vardı. Milletimizin nasıl mankurtlaştırılmaya doğru itildiği, öz değerlerimizin nasıl kaybettirilmeye çalışıldığı, nasıl kültür meperyalizmiyle karşı karşıya kaldığımızın görüntüler eşliğinde anlatıldığı nefis bir konferanstı.
Konya Teknik Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, bir fotoğraf göstererek; "Evin başköşesine kurulmuş bir divan ve divanın üzerinde torununa bakan bir nine. Bu kendi ninesiymiş. Yağmur hoca, şimdi onun yerine "hop” televizyonu başköşeye oturttuk, ninemizin resmini onun altındaki vitrine yerleştirdik. Ninemizden dinlediğimiz masalların yerini çizgi filimler, diziler aldı.
Özellikle çizgi filmlerde o kadar güzel jestler vardı ki. Bizim zamanımızda Jetgiller vardı. Bizim için gayet masum sayılabilecek bir çizgi film. İlk etapta bunu göremiyorsunuz. Aslında çizgi filmlerde olmaması gereken bir görüntü var. Ahlakımıza uymayan bir görüntü… Ahlakımızı artık ninelerimizden, dedelerimizden değil ekranlardan öğreniyoruz. Bu da kendi kültürümüze yabancılaşmanın, mankurtlaştırmanın bir adımı…
Masum olarak gördüğümüz ve çocuklarımızı baş başa bıraktığımız çizgi filmlerin de, düşünüldüğü kadar masum değil. Ret Kit bizim zamanımızın en masum çizgi filmlerindendi. Ret-Kit yalnız yaşayan bir atı ve köpeği olan, ağzından sigarası eksik olmayan bir adam… Bir bakıyorsunuz bunun bile vermek istediği bir mesaj var. İnsanı, çocuğu yalnızlaştırmak, yalnız yaşamaya özendirmek. Dünya sağlık örgütü bu çizgi filmde sigarayı yasakladı, o ağzına bir çöp aldı, sigara gibi kullanmaya başladı. Turkcell reklamında çıkan bir özgür kız reklamı vardı. O da bir nevi yalnız yaşamayı aile ortamına tercih eden bir anlayışın, düşüncenin ürünü.
Taşı delen suyun kuvveti değildir, damlaların sürekliliğidir. İşte biz farkına varsak da varmasak da kültür değerlerimiz bu şekilde medya eliyle yavaş yavaş yozlaştırılıyor.
Walt Disney'deki çizgi filmlerde haç işareti var. Biz hiçbir dinin simgesine karşı değiliz. Ama Müslüman mahallesinde salyangoz satılmasını da istemeyiz. Bizim çocuklarımızı Hıristiyanlaştırmaya çalışıyorlar.
Hepimiz kadınlara yapılan şiddete karşıyız. Kadına şiddet sadece dövmekle, vurmakla olmuyor. Kadının cinsel meta olarak kullanılması da bir şiddettir. Çizgi filmlerde zihinleri bulandırmak amacıyla subliminal mesajlar veriyor. Simpson ailesinde masonların kullandığı öğeler sürekli olarak çocukların zihin altına işleniyor.
Yerli demek, milli anlamına gelmiyor. Daha önce Dallas vardı. Yabancı kültürü yansıtıyor, bizim kültürümüz ile bir alakası yok derdik daha sonra Türk filmleri çıktı yabancı dediğimiz filmlere rahmet okuttu.
Çizgi Film çocuklar için, animasyon büyükler için. "Leylekler” isimli çizgi filmde iki kadının dudaktan öpüşmesi, birlikteliği… Bir başka çizgi filmde erkeğin birlikte olması normalmiş gibi gösteriliyor.
Fırıldak Ailesi, Fırıldak kelimesi her semavi dinde kabul görmeyen bir kelimedir. Türkler Müslüman bir millettir. Bu tip şeyler İslami değerleri hafife almak anlamına gelir. Erkeğin üzerinde kadın kıyafeti var. Çocuk birinde görmezse farklı bir karede yine karşılaşıyor. Çocuklarda, hatta yetişkinlerde cinselliği ön plana çıkartıyor.
Kötü Kedi Şerafettin: Şerafettin, dinin şereflisi, büyüğü demek ancak böyle bir kelimeyi kötü karakterde hayvanlara yüklemek dini değerlerimizi hafife almaktır.
1970'li yıllara gelinceye kadar Şaban kelimesi çocuklara sıkça verilen bir isimdi. Rıfat Ilgaz'ın Ha Babam Sınıfında "İnek Şaban” tiplemesinden sonra bu isim daha az kullanılır olmuştur.
Diziler yerli idi, ama millî değildi. "Bin Bir Gece” Bu dizi de çocuğu hasta olan bir kadın var. Paraya ihtiyacı vardır. Patronuyla bir gecelik aşk yaşamak zorunda kalması normalmiş gibi gösteriliyor. "Ufak tefek Cinayetler” de evli olan çiftler ayrılıyor, sonra onlar birbirlerinin eşleriyle evleniyor. Birbirlerinin düğünlerine gidiyorlar. Hepsi birbirinin eski sevgilisi. Çok garipsenecek bir durum.”
Doğrusu çok yararlandım. Böylesine güzel programların sıkça yapılması, gençliğimizin "Batı”nın Mankurtlaştırma belasından kurtulması için milli bir hamle olacaktır. Ayakta kalabilmemiz, varlığımızı sonsuza kadar sürdürebilmenin yollarından birisidir bu. Her şeyimiz; "yerli ve milli olsun.
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER