PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Kütüphane haftasında; Halk Kütüphanesi fuaye salonunda sergilenmek üzere Konyalı yazarlardan birer kitap istenmişti İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından. Bu fakir de, şimdiye kadar yazdığı 16 kitabından 9 tanesini; hem kütüphane müdürüne hoş geldiniz demek, hem muhabbet etmek ve hem de kitapları takdim etmek üzere teslim etti.
28 Mart Pazartesi günü Konya İl Halk Kütüphanesinde bayram vardı. İlkokul öğrencileri renk renk elbiselerini giymiş törenin başlamasını bekliyordu. Kiminin elinde org, kiminin elinde mandolin, kiminin elinde çiçek vardı. Kütüphane konferans salonu protokol erkanı ve misafirlerle dolmuştu.
Fuaye salonunda Konyalı Yazarların kitapları sergilenmişti. Kütüphaneye ilk giren, doğrudan doğruya sergilenen kitaplara yöneliyor, kitapların başında resim çektiriyor ve kitaplara bakıyorlardı.
Saat 10.00'da saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile tören başladı. Protokol konuşmalarının ardından Kütüphaneye yıllarca emek veren, Mevlana karşısındaki kullanışsız, okuru sıkan ve hiçbir işe yaramayan konferans salonunun bulunduğu, idari bölüme korkularak çıktığımız merdivene sahip olan binanın yıkılıp yerine Kültür parktaki, aydınlık, ferah ve okurların huzur içinde araştırma, inceleme yapmaları ve öğrencilerin derslerini güzel bir ortamda çalışmalarına zemin hazırlayan bugünkü binanın yapılmasında emeği geçen kıymetli müdür Hasan Coşar'a bu çalışmaları karşılığında İl Kültür ve Turim Müdürü A. Settar Yarar tarafından plaket takdim edildi.
Hasan Coşar müdürümün hakkı inkâr edilmez. Gerçekten "canla başla çalıştı” diye söylenen söz var ya, işte o, buna tam anlamıyla layıktı. Emekli olmadan önce sık sık ziyaret eder; edebiyat sohbeti yapardık. Rabbimden, emeklilik hayatında mutluluklar dilerim. Ama benim bildiğim Hasan Coşar, emekli de olsa; okumaktan, yazmaktan, fikir üretmekten ve aklını terletmekten uzak kalmaz, kalamaz.
Plaket takdiminden sonra Niyaz Usta ilköğretim okulu öğrencileri; müzik ziyafeti çektiler. Her bir öğrencimin gözlerinde mutluluk vardı, ışık gördüm tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin gözünde.
Bendenizi en çok etkileyen olay en çok kitap okuyanlar oldu. Çocuklardan, gençlerden ve orta yaşlılardan; Kütüphaneden ödünç kitap alıp zamanını okuyarak, fikir üreterek, düşüncesini geliştirerek bilgi hazinesini zenginleştirenlere ödül verilmesi, hayatım boyunca unutulamayan bir durumdur. Bu ödülleri hak edenleri can u gönülden tebrik ediyorum. Keşke herkes okumasının karşılığını böyle ödüllerle görse. Keşke önce Konya'mızda, sonra ülkemizde ve tüm dünyada okuyarak, fikir üreterek, aklını terleterek… barışa, kardeşliğe, dostluğa, huzura, insanlığa adım atılsa.
Okuyan insandan zarar gelmez. Onun için ilk emir; "oku” olmuştur. Müslüman olabilmek, insan kalabilmek, savaştan, terörden, anarşiden, gözyaşı dökmekten uzak kalmanın yolu okumaktır. Yunus ne güzel der:
"İlim ilim bilmektir,
İlim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsen,
Bu nice okumaktır,
Okumaktan mana ne?
Kişi Hakkı bilmektir,
Çün okudun bilmezsin,
Ha bir kuru emektir”
Kitaplar!
Kitap cana ilaç kitapta şifa,
"Oku” emri ferman hitapta şifa!
Oku sayfalarını pasaj pasaj,
Her cümle ibretli her satır mesaj!
Tefekkürle gider beyindeki kir,
Kitapla bulunur aydınlık fikir!
"La" nın esfelinden çeker çıkarır,
Okuyan nesiller "İlla" ya varır!
Zulme meydan okur özü okuyan,
Hakkın gönderdiği sözü okuyan!
Âlem başkalaşır Rabbin sözüyle,
Miraç eder beyin vahyin hızıyla!
Fikirler yayılır cana serapa,
Rahmetler misali yağar türaba!
Kitapla değişir tüm efkârımız,
Tefekkürdedir bütün kârımız!PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER