ABD ve Asya borsaları allak bullak
BOYKOT
SİYASET GERİLİM DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMELİDİR.
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
KONYADA TRAFİK
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Biri cumhurbaşkanına söylesin, Konya’yı kaybediyoruz
Kime Konuşuyoruz/Yazıyoruz?
Güzel Günler Birlikte Mümkün
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Gençleri mehdi mi kurtaracak?
DESTİMÂL
Destansı Galibiyet
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
İbrahim'leri yetiştirmeyen toplumlar, Nemrut'ların sayısının çoğalmasına sebep olur!
Peygamberimiz; sosyal olaylara ilgisiz kalmamış, her insanın derdiyle ilgilenmiş, "ben peygamberim” diyerek bir kenara çekilip, gelene gidene el öptürmemiş, ayaklarını yıkatmamış, önünde el pence divan durdurmamıştır.
Bir söz vermişse, o sözün sonuna kadar arkasında durmuş, sözünden asla geri adım atmamıştır.
Tevhid inancına aykırı tutumlarda asla taviz vermemiş, en yakını bile olsa tepki göstermiş ve her türlü mücadeleyi yapmıştır.
Peygamberlerin yaptıkları- peygamberlik görevi dışında- her insanın yapacağı şeyler değil mi? Onlar da, etten, kemikten yaratılmış bir kul, bir insan değil miydi? Onların da-abese suresinde geçen- hataları olmadı mı? Bunlar bize bir şeyler anlatmalıdır. Hz. İbrahim ve diğer Peygamberlerin hayatını yalnızca hikaye okur gibi değil, ders almak için, en azından nefis mücadelemizi onlar gibi yapmamız gerektiği gerçeğini ortaya çıkarmaktadır.
İnsanların birtakım gerçekleri göz ardı etmek ve bunun sonucunda kendilerini avutmak için kullandıkları bazı savunma mekanizmaları vardır. Bunlardan biri ve belki de en etkilisi insanın "kendi kendini kandırması"dır. Bunun için Kur'an; "kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız” buyurur.
Yüce rabbimiz, biz kullarına yol gösterici olarak indirdiği mübarek Kuran'da, insanın yaratılış amacını bildirmiştir. Bu amaç, insanın kendisini yaratan ve yaşatan yüce Rabbimiz'e kulluk etmesidir. Allah bu amacı şöyle bildirir:
"Ben cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.”(Zariyat suresi, 56)
Buna rağmen bazı insanlar bu varolma amacını unutarak, başka amaçlar edinebilmektedir. Allah'ı razı etmek için yapmaları gereken ibadet ve güzel davranışları hatırladıklarındaysa, bu sorumluluktan kaçmak ya da hatalı olduklarını bildikleri halde vicdanlarını rahatlatmak için kendilerini türlü telkin ve bahanelerle kandırma yoluna giderler. İnsanlar hangi bahanelerle kendilerini kandırırlar?
"(ey muhammed!) rabbinin yoluna; hikmetle, güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et….”( nahl/125)
"ey iman edenler! eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve
kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. içinizden kim onları dost edinirse, işte
onlar, zalimlerin ta kendileridir.” (tevbe/23)
"allah nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar; fakat allah, kafirler istemeseler de, nurunu tamamlayacaktır.” (saff/9)
"ey iman edenler! mallarınız ve çocuklarınız, sizi allah'ı anmaktan, allah'la birlikte olmaktan alıkoymasın! …”(münafikun/9 )
"ey iman edenler! siz başbaşa gizlice konuştuğunuz zaman; günah, düşmanlık ve peygambere isyanı konuşmayın. iyilik ve takvayı konuşun ve huzuruna toplanacağınız allah'a karşı gelmekten sakının.”(mücadele/9)
"allah'a ve âhiret gününe iman eden hiç bir topluluğun, babaları, oğulları, kardeşleri yahut kendi soy-sopları olsalar bile, allah'a ve peygamberine düşman olan kimselere sevgi beslediğini göremezsin…”(mücadele/22)
"peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de yasak ettiyse ondan vazgeçin…”(haşr/7)
BOYKOT
BİR BAYRAM BÖYLE GEÇTİ
OLAYLARA ŞİİRLERİMLE CEVAP
YAZARLAR İFTARDA BULUŞTU
İNSANA SADAKAT YAKIŞIR
ÇANAKKALE RUHU; ANADOLU İRFANIDIR
HEPİMİZE YETECEK KADAR YER VAR DÜNYADA
BUHARİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE İFTAR
İSTİKLAL MÜCADELEMİZ!
İMAM HATİPLERİMİZ