PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Konya'da bir şiir okulu olduğunu biliyor muydunuz? Bu okulda şiirle hemhal olunduğunu, şiirde kaliteyi yakalamak isteyenlerin şiir okulundan yetiştiğini, hayatının şiir gibi olmasını isteyenlerin şiir okulunda eğitim aldığını, kaliteli bir insan olmanın yolunun şiir okulundan geçtiğini, dostluğun, vefanın, samimiyetin, dilârâ tavırların burada geliştiğini…duydunuz mu?
SELÇUKYA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ yıllardır bu işi yapıyor. Sadece adına şiir okulu demiyor. Selçukya'ya gelenler; şiirin tadına varıyor. Şiire yeni başlayanlar kendini bu okulda geliştiriyor. Okullarda başlatılan; "SELÇUKYA OKULLARDA” uygulamasıyla öğrenciler şiirle tanışıyor, şairlerle hasbihal etme imkânı buluyor.
Konya Büyükşehir Belediyesinin; "Konya Okulu" projesi var. Bu proje, tarihe iz bırakan eserlerle güncel yorumları bir araya getirerek dijital, sesli ve görsel bir kütüphane arşivi oluşturmayı hedeflemektedir. Bu proje, her gün farklı ders ve hocaların yer aldığı özel derslerle devam etmektedir.
Konya Okulu'nda öne çıkan temel konular, Selçuklu medeniyetinin oluşumunda büyük etkileri olan başta tefsir ve hadis (Buhari) okumaları olmak üzere çeşitli alanları kapsamaktadır. Ayrıca, Mevlana, Konevi, Hadimi, Haris el-Muhasibi, Kadı Iyaz gibi önemli İslam büyükleri ve düşünürleri hakkında da detaylı konular ele alınmaktadır. Bu sayede, katılımcılara İslam kültürü, tarihi ve düşünce dünyasıyla ilgili geniş bir perspektif sunulmaktadır.
Projenin temel amacı, geçmişin önemli eserlerini günümüzle bağlantılı bir şekilde yorumlayarak bu değerli bilgileri dijital platformda geniş kitlelere ulaştırmaktır. Sesli ve görsel materyallerle desteklenen dijital kütüphane arşivi, bilgiye erişimi kolaylaştırarak öğrenmeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Elbette güzel bir proje, ama bana göre eksiği var. Ne mi o eksik? "Şiir programı”. "Konya Okulu” uygulamasına "Öğrencilere şiirler” başlığıyla Taş Bina Kültür Sanat Merkezinde SELÇUKYA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ ŞİİR PROGRAMI yapılması mümkündür. Her hafta belli bir satte şiir zevkini öğrencilere ve şiire merakı olan vatandaşlara tattırmak Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yapılabilecek güzel bir uygulama olacaktır.
Türkiye'nin muhtelif yerlerinde "Şiir Okulları” açılmaktadır. Bu okulların sayısının ülke çapında yayılması işten bile değil.
Birçok şairin şiirine ilham olmuş İstanbul'un her ilçesinde gerçekleşecek "şiir okulu” projesi İstanbul'da öğrenim gören liseli öğrencilere yöneliktir. Proje kapsamında lise öğrencileri hem şiir okuma hem de yazma noktasında kendilerini geliştirme imkânı bulacak. Ayrıca proje, öğrencilere edebiyat alanında önde gelen şahsiyetleri tanıtma ve günümüz şairleri ile tanıştırma imkanı sunacak. Belgeseller, konferanslar, makaleler ve kitap desteği ile oluşturmayı hedeflenen altyapı, öğrencilerin hayatları boyunca sürecek şiir arayışlarında ilk adım niteliğinde olacaktır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliğiyle biyografi, şiir ve müzik okulları açılıyor.
Okullar Kartal, Zeytinburnu, Pendik, Sultanbeyli, Ataşehir, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa,Üsküdar, Adalar, Büyükçekmece, Sarıyer, Tuzla, Bağcılar, Kağıthane, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde Cumartesi ve Pazar günleri hizmet verecek.
Edirne Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü; "Şiir Okulda Projesi”
Projenin Adı: Şiir Okulda
Projenin Uygulama alanı: Edirne il Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan eğitim Kurumları
Hedef Kitle: Temel Eğitim 1. Ve 2. Kademe, Ortaöğretim öğrencileri
Proje Sahibi: Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Projenin Amacı: Güçlü yarınlar için Ortaöğretim gençlerin, eğitim öğretim süreçlerinde sosyal girişimcilikle tanışarak toplumsal problemlere çözüm arama motivasyonu kazanması, öğrencilerin önemli şairleri tanıması, şiir okuma zevki kazanması, öğrenciler arasında iletişimin ve işbirliğinin kuvvetlenmesi, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmeleri amaçlamıştır.
Nazım Hikmet Kültür Merkezi,
İzmir Edebiyat Topluluğu tarafından Şiir Okulu açıldı;
Şiir Okulu, şiir bilgisi edinmek isteyen genç şiir severleri, yetkin eğitimcilerle buluşturmayı, başlangıçtan günümüze şiir tarihi içindeki önemli gelişmeleri, akımları, yenilenmeleri, şiir tekniklerini, çeşitlerini, şiir dili bilgisini ayrıntılı olarak ve tartışmalı bir eğitim modeliyle ele almayı amaçlıyor.
Konya'mız da adı geçen iller arasına katılıp; "Kültür Başkenti” özelliğini devam ettirebilir.
Selçuklu Şehri!
Ezelden ebede üflenen nefes
Türkmenler kentidir Selçuklu şehri,
Hak yolculuğuna adanmış herkes,
Mücahitler yurdu Selçuklu şehri!
Huzurun paytahtı tek yürek tek baş,
Hepsi muhabbette hepsi arkadaş,
Hasbihal içinde cümlesi haldaş,
Yılmayan bir ordu Selçuklu şehri!
Anadolu bir aşk, sevda gözünde,
Bayrak türküleri çalar sazında,
Allah'ın kelamı çıkmaz özünde,
Canlarını verdi Selçuklu şehri!
İzmirli Muşlusu vatana şehit,
İnişli yokuşlu yolları şahit,
Kur'an ayetleri pörsümez ahit,
Gönüllere girdi Selçuklu şehri!
Dağları ovası ülkeye kurban,
Kadını erkeği herkese mihman,
Canları fedada her zaman her an,
Garibanı gördü Selçuklu şehri!
Hacı Bayram Veli Yunus, Mevlana…
Muhabbetler serdi bütün cihana,
Gönüller yaparak vardı insana,
Kardeşlikle sardı Selçuklu şehri! (06 MART 2024)
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER