Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Tarihler 10 Haziran 1992'yi gösteriyordu. Yerel televizyonlar daha yeni yeni yayın hayatınabaşlıyordu. Konya'nın da bir televizyonu olmalıydı. Konya da; kültür, sanat, edebiyat, dini ve milli yönden bilgilendirilmeli ve bilinçlendirilmeliydi. Buradan hareketle belediye öncülüğünde, Koyunoğlu müze ve kütüphanesinin alt katında kıt imkânlarla faaliyete başladı.
Allah'a hamdolsun; Ahmet Özcan'ın- ki okul arkadaşımdı, Allah rahmet eylesin- genel müdür olduğunda yanına hayırlı olsun ziyaretine gitmiştim. Okul yıllarından konuştuk, KONTV'de yapacaklarından dem vurdu. Nasıl bir televizyon istediğini anlatı. Sonra söz, televizyonda program yapmaya geldi. Bendenize, “Kazım'cığım, neden KONTV'de program yapmıyorsun? Size ve sizin gibi olan arkadaşlara ihtiyacımız var. Burası bizim değil, sizin. Niçin okuduk? Allah bize bu imkânları neden verdi? Halkı aydınlatalım, bilgilerimizi halkla paylaşalım. Senden bu özveriyi bekliyorum” deyince, diyecek bir şey bulamadım. Elbette dedikleri doğruydu. Tabii ki, halka, insanlara bilgilerimizi aktarmamız, Allah'ın verdiği ilim imkânını kullanmamız gerekirdi. 2- 3 yıl, “Hayat veren prensipler” ismiyle program yaptım.
O günden bugüne çok şey değişti. KONTV. Kendini aştı! Yaptığı ilkeli yayınlarla, birbirinden güzel ve etkili programlarla halkın sevilen televizyonu oldu!
Türkiye'nin ilk bölgesel yayın yapan kanalı olarak tarihe geçti. 2004 tarihinden bu tarafa uydudan yayın yapmaktadır.
Mayasını KONTV''nin oluşturduğu; ANMEG kuruldu.Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Özer, Genel Müdür, Şükrü Hıdıroğlu, genel yayın Yönetmeni; Nurettin Bay, Haber daire başkanı; aynı zamanda Yeni Konya Gazetesi Genel Müdürü de olan Mustafa Tatlısu'dur. Bünyesinde; köşe yazarlığını yapmaktan mutluluk ve şeref duyduğum Yeni Konya Gazetesi, Konya FM radyosu, konhaber.com, Kanalon.tv. Belge.com.tr, mirajans bulunmaktadır.
Doğru, objektif ve ilkeli yayıncılığı amaç edinmiş, insan haklarına, topluma, olaylara ve çevreye duyarlılığı ve izleyici memnuniyetini ön planda tutmaktadır.
Bölgesel sayısal karasal ihalesini 1. Sırada kazanmış ve AB'nin belirlediği yeni yayın sisteminde, “ben de varım” demiştir. Her zaman söylerim, “hangi işi yaparsak yapalım, en iyisini yapmalıdır”. KONTV'de en iyisini yapmanın yararını görmüş ve görmektedir. Yüce yaratanımız da, “sen doğru olursan, eğri sana zarar veremez”, “emir olunduğun gibi dosdoğru ol” buyurur. Sevgili peygamberimiz de, “Beni Hud suresindeki, “emir olunduğun gibi dosdoğru ol” ayeti yaşlandırdı” der.
KONTV Türkiye'nin 28 Şubat'ta çektiği, sıkıntı ve zulümleri yaşamıştır. Diyebilirim ki basın olarak en çok badireye giren, en çok sıkıntı çeken ve üzerinde Demokles'in kılıcı”nın sallandığı bir yayın kuruluşudur! Hamdolsun o günler geride kaldı! Ama KONTV, dik duruşundan, ilkesinden asla zaviz vermedi. Başbakanımızın; “Baldıran zehiri” dediği zehiri içmeyi göze almış, ama, inancından, milli ve manevi değerlerini bir kenara bırakmamıştır!
Ne zaman basın toplantısına gitsem, ne zaman bir olayın olduğu mekanı görsem, ilk olarak KONTV orada olur! Zengin programa sahiptir. Hele, merhum Tahir Büyükkörükçü hocamın ve mahdumu Abdurrahman Büyükkörükçü'nün o, doyulmaz, gönülleri süsleyen konuşmalarını kaçırmamaya çalışırım. Programlar sadece bundan ibaret değil. Burada isimlerini sayamayacağım kadar program mevcut. Özverili çalışmalarından dolayı fedakâr, cefakâr programcılara şükranlarımı sunarım.
Razaman programlarında KONTV bir marka oldu artık! Ancak burada bazı hususları belirtme ihtiyacı duyuyorum; ramazan programlarında dışarıdan programcı getirmek yerine, Konya'mızdaki; değerli insanlarımızın becerilerinden yararlanılsa, daha iyi olur kanaatındayım. Zira şehrimizde, konuşmasıyla, örnek yaşantısıyla, bilgisiyle insanları etkileyecek çok insanımız mevcut.
AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET