KİTAP İMZA GÜNÜMDEN ARTA KALANLAR VE ADEM KARATAŞ

 

KAZIM ÖZTÜRK

ÖZTÜRKÇE

kazimozturk@yenikonya.com.tr 

kazim_ozturk2016@mynet.com  

kazimozturk254@gmail.com

semazen.net        

 

 

 

 

31 Ağustos Cumartesi günü SELÇUKYA KÜLTÜR EVİNDE kitap imza günüm vardı. SKY'den (SELÇUKYA KÜLTÜR YAYINLARI) çıkan 18. Kitabım; "TÜRKMEN KÖYÜ BÜKÇE” nin tanıtımı ve imza merasimini idrak ettik.

Diğer kitaplarımın da sergilendiği ve imzaya açıldığı hoş bir atmosferdi. Kimin hangi kitaba ilgisi varsa, hangi yazar ve şair merakını çeken hangi kitabı istiyorsa onu imzalattı.

Son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Selçukya şair, yazar, eğitimci ve kültür dostlarının çoğu imza günümdeydi. Gelemeyen dostlar da mazeretlerini belirttiler. Gelenlere de gelemeyenlere de teşekkürlerimi sunarım.

Yazarları en çok mutlu eden, kitap imza günleridir. Zira bu günler, kitapseverleri, kültür meraklılarını, okumaya âşık olanları, aklını terletenleri, fikir üretenleri, İlk emrin; "OKU” olduğu idraki içinde olanları…harekete geçiren, müstesna günlerdir.

Kültür şölenidir kitap imza günleri. Yazar/ Okur buluşmalarına vesiledir. Muhabbete açılan kapılardır. Kitap kurtlarının merakla beklediği mekân ve zamanlardır. Dost görüşmelerine, arkadaş buluşmalarına, duygu paylaşımına zemin hazırlar imza günleri ve kültür ortamları.

Bendenizi mutlu eden bir başka olay, kendini, ilme, eğitime, tebliğe, İslamî hassasiyete adamış kıymetli bir yazar ve gönül insanını Adem karataş'tan söz edeceğim.

Adem Karataş, bir Konya çocuğu. Hayatını kültüre vakfetmiş. Beytü'l Hikmet Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurucu Başkanı, Ribat Dergisi yazarı, En Radyo'da Akaid, İlm-i Hal, Hadis ve Öncü Müslüman Kadınlar serisi konularında sohbetler yapmaktadır.

30'u aşkın kitabı mevcut. bendenizin imza gününde "Hz. İbrahim'in Evrensel Mesajları”nı imzaladım. Karataş hocam da bana; "Hz. Meryem”, "Hz. Sara ve Hz. Hacer” ve Hz. Âsiye” kitap takımını takdim etti. Hepsi birbirinden değerli, ideal ve dava adamı, öncü kadınları anlatan müstesna eserler. Rabbim, böyle gayretli, müktesebatı geniş insanlarımızın sayısını artırsın. İlerleyen yazılarımda hocamın kitaplarını tanıtmaya devam edeceğim.

 

Dost Sofrası!

 

El ele verelim dostluk dolalım,

Sevgiler derelim gönül alalım,

Hakkın kullarıyla hemhal olalım,

Gelin cananlarım dost sofrasına!

 

Siyahı beyazı her tür rengiyle,

Rabbin yarattığı güzel dengiyle

Ruha safa sunan hoş ahengiyle

Gelin cananlarım dost sofrasına!

 

Herkesi olduğu gibi sevelim,

İnsanı bildiği gibi sevelim,

Güzeli bulduğu gibi sevelim,

Gelin cananlarım dost sofrasına!

 

Gözlerin kapansın görmemek için,

Günahı yüzüne vurmamak için,

Ortamı durmadan germemek için

Gelin cananlarım dost sofrasına!

 

"Ben”leri bırakın "biz”e yönelin,

Şekilde kalmayın öze yönelin,

Şükürlü olun da aza yönelin,

Gelin cananlarım dost sofrasına!

 

Kırmayasın canı kırılmayasın,

Şerrin lisanına sarılmayasın,

"Kötü adam” diye sorulmayasın,

Gelin cananlarım dost sofrasına!


Yazarın Diğer Yazıları