PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
“Sosyal devlet”; işsize iş, evsize ev veren, insanları işçilikten kurtaran ve kendi işinin patronu yapan bir anlayıştır!
İllerdeki; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından; “iş edinme kredisi” verilmektedir. Becerisi olan ve “kendi işyerimi açmak istiyorum” diyen ihtiyaç sahiplerinin projeden yararlanmaları için Vakfa müracaat etmeleri gerekir.
Sosyal Yardımlaşma Vakfınca 2004 ve 2007 yılları arasında gelir getirici türde; (İş yeri açma, Süt ineği, Koyun, Fidancılık, Sera, El traktörü v.s) Srap, kırsal alanda Sosyal destek ve Genel Müdürlük destekli projeler kapsamında toplam 1010 kişiye 5.453.145.94 TL tutarında proje uygulanmıştır.
İşte canlı örnekler;
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü Proje Destek Esasları Kapsamında 10.000 TL verdi. İki yıl ödemesiz olan bu kredi, işçi olan kişiyi patron yaptı. Proje Destek Esasları Kapsamında adı geçen işçiye; 10.000.00.-TL bütçeyle Pide Fırını Salonu Projesi uygulanmış ve fırın yapım malzemesi, tuğla, seramik, hamur kazanı, hamur teknesi, vitrinli buzdolabı, masa ve sandalye alınmıştır.
Bu konuyu şöyle anlatıyor işçi: “Sosyal Riski Azaltma Projesinden 10.000 TL. kredi alarak Pide salonu açtım. Kendim işsizdim. Şimdi iş sahibi oldum. Becerisi olan benim gibi kimseler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etsinler. Kredi sayesinde işveren oldum, çalışıyorum, mutluyum”.
Bir başka örnek; başarılı bir kadın şunları dile getiriyor;
“Ben kendi işimi yapmayı hep planladım. Aslında eğitim hayatım boyunca da hep gözlemledim takipçi oldum. Franchise fuarlarına gittim, çeşitli sektörleri inceledim. Daha sonra kendimin de yıllar önce çektiğim sıkıntılardan yola çıkarak, eğitim konusunda yurt dışına gitmek isteyen gençlere yardımcı olacak firmaları araştırdım. Ben yurtdışına giderken hiç bulamadığım bu desteği sadece üç firmanın verdiğini görüp, birinde işe başladım ve 5 yıl kadar çalıştım. Daha sonra, o günkü şartlara göre biraz erken olmakla beraber cesaretimi toplayıp kendi şirketimi kurdum. En büyük avantajım konu ile ilgili kendi deneyimlerim ve çok ciddi bir bilgi dağarcığım vardı ve işime de en büyük yatırımım bu oldu.
İşimi kurarken en büyük desteği ailemden aldım. Çok büyük bir ailem olmasına rağmen, ailemdeki ilk girişimci benim. Profesyonel hayatta, üst düzeyde görev yapmış çok değerli büyüklerimin fikirlerine her zaman değer verdim. Özellikle babamın görüşleri ve fikirleri bana her konuda çok büyük destek olmuştur.
Eğitim Danışmanlık’da yurtdışında eğitim almak isteyenlere danışmanlık yapıyoruz. Üniversite, Master, Doktora seviyesinden Lisan eğitimi, yaz okulları, sınav hazırlıkları üzerine yurtdışında alınabilecek bütün eğitimlerle ilgili danışmanlık yapıyoruz.
Başka birçok iş fikri varken, ben en iyi bildiğim, yapmaktan en çok zevk aldığım ve en az maddi yatırımla başlayabileceğim işi seçtim. Buradan yola çıkarak, adım adım yatırımı daha büyük olan bağlantılı sektörlere geçtim.
Kendi işini kuran herkesin en çok dikkat etmesi gereken konu, başkalarının sevdiği ve popüler olan iş alanlarından çok, kendilerine uygun olan ve yapmaktan zevk alacakları iş alanlarına yönelmeleri. Seçtikleri alanda bir çok paralel dalda yatırım yapabilme imkanı da bulabilmeleri ve herşeyi ben yaparımdan çok, en iyi nasıl ve kimlerle yaparım değerlendirmelerini yapmaları çok iyi olur.”
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER