PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
İnsana karşı şirin görünmek, iyi desinler diye tavır sergilemek, daha doğrusu maske takarak hareket etmek hepimizin yaptığı bir yanlış! Dışarıda başka, içeride başka. Kendi nefsimizle baş başa kalınca bambaşka oluyoruz! Cemaat içinde; “bu adam ne kadar çok ibadet ediyor, bunun gelmiş geçmiş günahları affedilmiştir. Hiç namaz borcu falan yoktur. Melek gibi adam…” deriz çoğu zaman.
Bir de ticari ortamına bakalım; sosyal ilişkileri ne merkezde? Vergisini tam veriyor mu? Bir ev ve dükkan aldığı zaman, “hak geçmesin, devlete karşı borçlu olmayayım” diyerek alım satımı tam olarak tapuya yansıtıyor mu? Taşınmazını kiraya verirken, “şu kadarını bankaya yatır, diğerini bana getir” diye resmi olarak gösterilmesi gereken hususlarda hileye kaçıyor mu? Evlatları arasında ayırım yapıyor mu; “erkek evlat baş tacı, kız evlat olmasa da olur” diyor muyuz? Her şeyi parada mı görüyoruz? Yanımızda çalıştırdığımız elemanların hakkını gözetiyor muyuz? Günü gününe SGK' sını yapıp, ücretini yasal olarak ödüyor muyuz? Eşimize, çocuklarımıza karşı nasıl bir yaklaşım içindeyiz? Komşularımızla ilgileniyor muyuz?...örnekleri çoğaltmak mümkün. Aşağıdaki hususlarda kendimizi teste tabi kılarsak acaba puanımız ne olur?
Kutlu doğum haftalarını kutluyoruz! Pekiyi bu kutlu programdan ne kadar ders alıyoruz? “Hz. Peygamberi çok seviyorum” diyerek, mangalda kül bırakmıyoruz! Kıldığımız namazlar, gittiğimiz hac, tuttuğumuz oruçlar, okuduğumuz Kur'an… hayatımıza ne kadar yansıyor? Bu hususta Şems-i Tebrizi şöyle der;
“Allah'ı tanıdığınızı iddia ediyor, fakat ona olan borcunuzu vermiyorsunuz! Bu borcu, fakir ve muhtaçlara ihsanda bulunarak ödeyin!
Kur'an-ı Kerim'i okuyorsunuz fakat hüküm ve kurallarından haberiniz yok. Okuduklarınızı uygulayın.
Şeytanın, düşmanınız olduğunu iddia ediyor, fakat ona itaat ediyorsunuz. Onun tekliflerini geri çevirin!
Kendinizi Muhammed (SAV) ümmetinden sayıyor, fakat sünnetini uygulamaya çalışmıyorsunuz!
Cennete girmek istediğinizi söylüyor, fakat ona girmek için gerekli hiçbir ameli işlemiyorsunuz.
Ateşten kurtulmak istiyor, fakat günahlarınızı ve kötü amellerinizle kendinizi durmadan ona doğru sürüklüyorsunuz!
Ölümün herkese geldiğini biliyor, ona hazırlıkta bulunmuyorsunuz!
Bütün din kardeşlerinizin kusurlarını görüyor, kendi kusurlarınızı görmüyorsunuz!
Allah'tan gelen bütün nimetleri şükretmeden yiyor ve kullanıyor, fakat O'na olan minnettarlığınızı bize verdiği nimetlerden muhtaçlara tasadduk ederek göstermiyorsunuz!
Ölülerinizi, aynı sonun bizin de başınıza geleceğini bile bile, ibret almadan, gömüyor, aklınızı başınıza devşirmiyorsunuz! (Kazım Öztürk; Şems-i Tebrizi'nin Evrenesl Mesajları, NKM yayınları, Konya)
Gerçekten; her zaman Kur'an okuyoruz ama ramazan ayında bu okuyuşlarımızı çoğaltıyoruz! İyi de, Kur'an bize ne diyor? Allah'ın bizden istedikleri ne? Bunlardan haberimiz var mı? Yoksa okumuş olmak, herkes, “ne kadar çok hatim yaptı” desinler, dostlar alışverişte görsün diye mi böyle bir harekete giriyoruz? Bu hususta Mevlana bakınız ne diyor;
“Canım tenimde oldukça Kur'anın kölesiyim. Ben, hakk'ın seçkin peygamberi muhammed (sav)'in yolunun toprağıyım. Her kim bundan başka benden bir söz naklederse, ondan da bizarım, o sözü söyleyenden de bizarım.”
“Önümde kendi ayran tasım oldu mu, Allah'a yemin ederim ki kimsenin balını düşünmem. Yoksullukla ölüm kulağıma sürtünse bile hiçbir zaman özgürlüğü köleliğe değişmem.”
İslâm büyükleri nasıl bir hayat yaşamış? Bizim de onlar gibi yaşamamız mümkün değil mi? Peygamberler bize örnek oluşturmuyor mu?
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER