PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Yükselme, yukarı tırmanma anlamındaki uruc kökünden gelen miraç; yükselme vasıtası, yükselme aleti anlamındadır.
Sevgililer sevgilisi peygamberimizin peygamber olmasıyla birlikte Müslümanlar üzerindeki baskılar artmış, Müslümanlara karşı; ekonomik ve sosyal boykota dönüşmüştü! Üç yıl, büyük acılar yaşadı Müslümanlar! Hz. Peygamberin; hem eşi Hz. Hatice, hem de; hamisi, koruyucusu olan amcası Ebu Talip vefat etmişlerdi. Allah’ımız da, sevgili resulünü teselli etmek, hüznünü ve kederini azaltmak için ödüllendirmek istedi. Bu yüzden Miraç mucizesi ile müjdeledi!
Peygamberimiz, amcasının kızı Ümmühani’nin evinde, uyku ile uyanıklık arasındayken, Cebrail yanına geliyor, Resulullah’ın kalbini zemzemle yıkıyor, sonra Burak isimli bir binekle Kudüs’e gidiyor. Diğer peygamberler burada peygamberimizi karşılıyor, ona saygı gösteriyor ve cemaatle namaz kılıyorlar! Namaz miraçtır!
Namazdan sonra, semanın katlarını ziyaret ediyor! Birinci katta Hz. Âdem, ikinci katta Hz. İsa ve Hz. Yahya, üçüncü katta Hz. Yusuf, dördüncü katta Hz. İdris, beşinci katta Hz. Harun, altıncı katta Hz. Musa, yedinci katta Hz. İbrahim ile görüşüyor.
Bu olay; hem bedenen hem de ruhen olmuştur. Yani sadece sevgili peygamberimize has olmak üzere tecelli etmiştir. Miraç, tamamen mucizevi bir olay olduğu için, akıl bunu çözemez, izah edemez. Zaten akıl çözmüş olsaydı adına mucize denmezdi.
Miraç, Müslümanlar için çok büyük bir olaydır. Öncelikle buna inanmak, imanın bir gereğidir, sonra Kur’anın içinde yer alan bir ayet, bir alamet, bir belge ve delil olduğu için ve de bunları Allah’ımız anlattığından dolayı şeksiz ve şüphesiz inanmamız şarttır. Miraç üzerinde spekülasyon yapılamaz. Zaten inanmanın güzelliği de burada kendini gösteriyor! Bize yaratanımız bir haber getiriyor, buna herhangi bir tereddüde meydan vermeden, “acaba”lara girmeden “evet bunu bana Allah bildirdiğine göre doğrudur ve gerçektir” diyerek gönülden bağlanmak hakiki müminin görevidir.
Aslında Kur’anî hükümlere, kendimize göre bir yorum getirip, “Şöyle miydi? Böyle miydi?” deme hakkımız yoktur, olmamalıdır. Yani Kur’anı felsefi yorumlarla, vahiyden sulanmayan, peygamberin hadisleriyle desteklenmeyen kısır aklımızla küçültmeye ve daraltmaya, daha doğrusu ölü kitabı yapmaya hakkımız yoktur. Kur’an ne diyorsa, nasıl diyorsa, en doğru tercüme, meal ve tefsirlerle, kalbimizi Kur’ana bağlayarak, Allah’ımızın bir mektubu olan bu yüce kitaba gönül vererek kabullenmek, adam olmamızın, adam kalmamızın, dünyaya nizam vermemizin, insanlığı yakalamamızın birinci ve en önemli şartıdır!
Miraç ile Müslümanlara verilen üç hediyeden biri olan beş vakit namaz, tam ve eksiksiz kılındığı zaman her gün miraca götürmektedir! Yani her günümüz miraç olmakta, her günümüz; bayram olarak telakki edilmekte, “namaz insanı kötülüklerden alıkoyar” ilkesine uyarak, bütün Müslümanlar, “emir olunduğun gibi dosdoğru ol” ayetine göre bir hayat sürmüş, hayat çizgilerinde kırılma, dökülme, inhiraf… bulunmamış olur!
Kur’anı, hayat kitabı yapmanın yolu; ilkelerine samimiyetle sarılmak, önce kendimizde sonra etrafımız ve toplum içinde uygulamaktan geçer. Bunun dışında başka yol aramak, başka rejim ve sistemlerden medet ummak, çıkmaz sokaktır! Eğer bugün yeryüzünde Kur’anın hükümleri cari olsaydı; terör denilen belalarla karşılaşmaz, Darbe adı verilen ve ülkeleri harap eden, hukuksuzluklarla baş başa kalmaz, birbirimizin kanını boş yere akıtmazdık! Aynen “Asr- Saadet” gibi bir huzur asrını yaşardık! O zamanın insanları, aynen bugünün insanları gibidir. Yalnızca zaman, mekân ve kültür farkı var! Bir de; Resulullah gibi âlemlere rahmet olarak gönderilmiş peygamber yok o kadar! O zaman her günümüz miraç olacaktır! Bunu yapmak çok mu zor? Bana sorarsanız, hiç de zor değil! Miracınız ve miracımız mübarek olsun.
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER