PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, geçen yıl vefat eden gazeteci yazar M. İhsan Kayseri'yi unutmadı.
Konya basınına ve kültür dünyasına uzun yıllar hizmet eden gazeteci Mehmet İhsan Kayseri vefatının birinci yıl dönümünde Uluırmak mezarlığındaki kabri başında anıldı. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesince düzenlenen törene ailesinin yanında TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar ve Konya Eski Baro Başkanı Hasan Özen'in yanı sıra kültür ve spor camiasından isimler katıldı.
İsmail Detseli, Adem Alemdar ve Muhammed Doğan'ın Aşr-ı Şerif tilaveti ve hatim duasıyla başlayan programda TYB Başkanı Köseoğlu yaptığı konuşmada Kayseri'nin Konya kültürüne yaptığı katkıları dile getirerek "Konya'nın Ebül Vefası, Konya'nın hafızası ve Konya'nın ayaklı kütüphanesi olarak da anılan İhsan Kayseri ömrünün son 10 yılında Konya'ya hizmet etmiş her kim varsa kabri başında anma programları düzenlemişti. Bugün biz de onu kendi usulüyle anıyoruz. Bundan sonra da Konya kültürüne hizmeti geçenleri aynı şekilde anmaya gayret edeceğiz” dedi.
Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Eski Baro Başkanı Hasan Özen, siyasetçi yazar Kamil Uğurlu, Eski Milli Bisikletçi Süleyman Okur, yazar Ali Işık ve sahaf Muhammed Doğan da Kayseri'ye dair hatıralarını anlattı.
İhsan Kayseri denilince ilk aklıma; Sözünü esirgemeyen, her toplantıyı latifeleriyle renklendiren, yürüyen kütüphane, Konya sevdalısı, vefakâr bir dost gelir. Tüm Kültür toplantılarında onu görmemiz mümkündü. Hasta olup, yürüme zorluğu çektiği anda bile, yanına birilerini alır ve toplantıya gelirdi.
İhsan Kayseri, Konya'nın en eski gazetecilerinden Tercüman ve Güneş Gazetelerinin büro şefliğini yapan daha sonra dönemin adıyla Doğan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nda çalışan önemli bir değerdi.
Mehmet İhsan Kayseri Konya'nın Karatay İlçesinde 1 Ocak 1947'de dünyaya geldi. Yüksek tahsilini Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünde tamamladı. Okul yıllarında önce basketbol oynadı ardından bisiklet sporuna merak sarıp milli takıma kadar yükseldi. Genç yaşta milli takım kampında köprücük kemiği kırılınca aktif sporu hayatını bitirdi ve bisiklet sporculuğu sırasında yarış sonuçlarını bildirmekle başladığı gazetecilik hayatına ağırlık verdi.
Anadolu'da Hamle, Yeni Konya ve Yeni Meram'da gazetelerinde kazandığı tecrübenin ardından Milliyet, Tercüman, Akdeniz Haber Ajansı, Türk Haberler Ajansı, Güneş Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nda muhabir, büro şefi ve müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulundu.
Yaygın basın çalışmalarına ara verdiği dönemlerde de Konya Postası, Hakimiyet ve Yeni Konya'da görevler aldı. Emekli olduktan sonra ise Merhaba, Memleket ve Yenigün'de köşe yazarlığı yaptı.
Basketbol, bisiklet, futbol, halter, masa tenisi, güreş, yüzme ve su topu hakemliği yaptı, merkez hakem kurulu başkanlığı ve üyeliği gibi görevlerde bulundu; Voleybol ve Geleneksel Spor Dalları il temsilciliği yaptı. Sürekli basın kartı sahibi olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Kayseri Konya Gazeteciler Cemiyeti gibi meslekî derneklerin yanında sivil toplum faaliyetlerinde de aktif görevler aldı.2013 yılında Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü ile onore edilen pek çok ödüle layık görüldü. 1967'de öğretmen Rahime hanımla evlenen İhsan Kayseri'nin Onur adında bir kızı ve Yusuf adında bir oğlu vardır.
Karaciğer ve beyin fonksiyonlarındaki bozulmalar sebebiyle son iki yılda sağlığını kaybeden İhsan Kayseri'nin yayınlanan kitapları ise şunlar:
*Atatürk ve Konya,
*Türk Medeniyet Tarihinde Ahilik,
*Doğumunun 120. Yılında Mehmet Muhlis Koner,
*Konyalı Duayen Siyasetçi Haydar Koyuncu,
*Konuşa Konuşa Avukat-Yazar M. Özgen Küçükkoner'in Hayatı ve Hatıraları,
*Konyalı Duayen Öğretmen Hüseyin Köroğlu,
*Konyalı ‘Arif ve Etik' Bir Hoca Arif Etik,
*Konya'nın Gül Babası Avukat Mehmet Ali Apalı,
*Konyalı İlahiyatçı Ahmet Gürtaş,
*Milli Bisikletçi Süleyman Okur Zamana Karşı Yarışı, adlı kitapları onun dağarcığından süzülen eserleridir.
Ama her canlı gibi o da zamanı gelince Rabbine kavuştu. Bu gerçekten kaçmanın imkânı yok. Öyleyse hazırlıklı olmak, kalbimiz, gönlümüz, ruhumuz… dolu gitmek.
Gidiyor!
Hayat su misali çok hızlı akar,
Ömür bentlerini yıkıp gidiyor,
Saatsiz zamansız çok canlar yakar,
Ölümün selleri yıkıp gidiyor!
Ayı seneleri hiç gözetmeden,
Sessiz sedasızca söz etmeden,
Dostuna ahbabına naz etmeden,
Azrail yılları yakıp gidiyor!
Malların mülklerin yarar vermiyor,
Yapılan sohbetler kayda girmiyor,
Gönül muhabbeti ruha varmıyor,
Ölüm mezarlara ekip gidiyor!
Ne hallere geldik ne oldu bize?
Nazarlar mı değdi bu gönlümüze?
Firak hasreti mi indi üstümüze?
İnsanlar duygusuz bakıp gidiyor? (29 HAZİRAN 2022)
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER