D. Mehmet Doğan Konyalı Yazarlarla

Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında Konya’da; kültüre, kitaba, okumaya, geleceği imar etmeye, cehaleti sıfırlamaya yönelik güzel faaliyetler oluyor. 
Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesinde Konyalı yazarlarla, Konya dışından gelen değerli ilim ve fikir adamlarıyla, okurları bir araya getirdi. 27 Mart tarihinde başlayan Kitap Günleri, 09 Nisan’a kadar devam edecek. İlk üç gün içinde çeşitli konferanslar, imza günleri ve yazar okur buluşmaları sağlandı. 
28 Mart 2017 günü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizesiyle, İl halk Kütüphanesindeydik. Aramızda değerli yazar ve fikir adamı D. Mehmet Doğan da vardı. Onunla; kültür, edebiyat, yazarlık ve kitaplar konusunda sohbet imkanı bulduk.  
Mehmet Doğan 1947, Kalecik, Ankara doğumlu. 
SBF Basın ve Yayın Yüksek Okul mezun oldu. Türk Tarih Kurumu Yeni Türkiye Araştırma Merkezi (1972-1974), Dergâh Yayınları (1975-1977), TRT Kurumu (1977-1978)nda çalıştı. 
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluş çalışmalarını yürüttü ve Birlik Yayınları’nı kurdu. 1980’de Kültür Bakanlığı Sinema Dairesi’nde sözleşmeli film yapımcısı ve senaryo yazarı olarak çalışmaya başladı. Film Denetleme Kurulu üyeliği yaptı. Zaman gazetesinin yayın kurulunda yer aldı ve bu gazetede “Kimlik” başlığı altında günlük yazılar yazdı (1986-1987), 
Yörünge dergisi'nde haftalık yazılar yazdı (1991-1992). Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yazarlık dersleri verdi (1991-1993). Vakit (Akit) gazetesinde günlük yazılar yazdı (1994-1996) ve Birlik Medya A.Ş.’nin Genel müdürlüğünü yaptı (1994-1996). 
TBMM tarafından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliğine seçildi (1996-2005). Hareket, Türk Edebiyatı, Mavera, İslâm, İlim ve Sanat, İzlenim ve Nehir dergilerinde yazdı. Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi ve Türk Aile Ansiklopedisi’nin yayınını yönetti. Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın kurucularından olan Doğan, uzun süre Türkiye Yazarlar Birliği’nin genel başkanlığını yürüttü (1978-1996). Halen Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı başkanı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödüllerinde "edebiyat dalında" 2016 yılı için ödülü verildi. 
Eserleri; 
Büyük Türkçe Sözlük, Batılılaşma İhaneti, Dil Kültür Yabancılaşma, Türkistan Türkiye Gergefinde İran,Darbeler Müdahaleler ve Siyasi Sistem, Camideki Şair: Mehmet Akif, Halka Karşı Demokrasi, Tarih ve Toplum, Bir Lügat Bulamadım, Devlet Sözlük Yazar mı?Bir Savaş Sonrası İdeolojisi Kemalizm, Kültürel Savaş ve Savaş Kültürü, İletişim veya Dehşet Çağı, Kitaplık Kılavuzu, Türkendülüsiye-Hilal Operasyonu, Yüzyılın Soykırımı
Türk Kimliğinin Coğrafyaları, Son Darbe Ergenekon, Türkiye Cumhuriyeti Tarihine Giriş
İslam Şairi İstiklal Şairi Mehmet Akif, Ömrün Ankara-Bir Ankara Şehrengizi, Kelimelerin Seyir Defteri, Mağlubiyet İdeolojisinin Sonu, Neden Klasiklerimiz Yok?
Konyalı yazarlarla, Konya dışından gelen yazarları, ilim, fikir, edebiyat ve kültür değerlerini bir araya getirdiği için İl Kültür ve Turizm Müdürü sevgili kardeşim ve arkadaşım Settar Yarar ve yardımcılarına, Büyükşehir belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek’e ve ekibine, İl halk Kütüphanesinde yazarları ağırlayan, her türlü imkanı sergileyen, il halk Kütüphanesi Müdürü Erim Sertdemir ve ekibine,  en derin sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.
 

Yazarın Diğer Yazıları