PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Âsım'ın Nesli
Dimdik ayakta, Âkif'in düşündüğü "Âsım'ın nesli",
Ezelden, ebede susmayacak Hakkın ilahi sesi!
"Anadolu mektebi" gençlere şuur veriyor,
Her bir gencimiz bizlere gurur veriyor!
"Âsım'ın nesli" bir sembol, dünden yarına,
Adım adım, dalga dalga yayılıyor her yana!
Bir zaman; "Bacıyan-ı Rum, Abdalan-ı Rum, Gazıyan-ı Rum” vardı. Hepsinin de amacı; "İlayı kelimetullah”ı dünyaya ulaştırmaktı. Bu anlayış, her çağda, her dönemde varlığını sürdürdü. Her ne kadar ismi aynı olmasa da, yaptıkları görev aynıydı.
Bu gönül ehli insanlar; ev ev, şehir şehir, diyar diyar dolaşarak, kendimizi anlatıyor, islam'dan söz ediyor, kendi kültürümüzün unutulmaması için çaba harcıyordu.
Bendeniz, "Anadolu mektebi” ni de bu insanlara benzetiyorum. Zira bu gönül insanları adeta "âsım'ın Nesli” misalidir. Her zaman takdir etmişimdir. Çünkü gençlerimize, milli, dini, ahlaki…ruh vermenin çabası içinde. Bunu nasıl mı yapıyor? İçimizden yetişen, tamamen yerli ve milli olan yazar, şair ve kültür adamlarını tanıyarak, topluma tanıtarak; "yazar Okumaları” adıyla yoluna devam etmektedir.
Böyle bir güzelliğe imza atan, başta Sami Güçlü ve ekibini tebrik ederim. Yine bir güzel insanı, güzel insanlardan dinleme fırsatı bulduk Aydınlar Ocağı'nda.
Aydınlar Ocağı Selçuklu Salı Sohbetleri'nde; Vefatının 25. Yılı münasebetiyle gazeteci-yazar ve romancı Tarık Buğra dile geldi.
Şimdiye kadar; Mehmet Âkif, Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Ahmet Hamdi Tanpınar okumaları yapıldı. Yazar Okumalarına Hindistan ve Mali'den yabancı öğrenciler de katıldı.
Tarık Buğra, milletimizin büyük sancılar çektiği savaşın açtığı yaraların hâlâ taze olduğu toplumumuzda siyasi, ekonomik, kültürel olayların insanlar üzerindeki etkisini en güzel şekilde anlatmıştır. Memleketini, değerlerini, kültürünü seven ve bunun için yazan bir insandır. "Politika Dışı” adlı eserinde politikayı "devleti yönetme usul ve felsefesi”, politikacıyı ise; "bu usul ve felsefeyi oy sahiplerine anlatıp kabul ettirme mesleğinin adamı” olarak tanımlar Buğra. Buğra, hiçbir zaman basmakalıp düşünceler ile ideolojilerin takipçisi olmamış, edebiyatta, sanatta ve siyasette "kafa bağımsızlığını” savunmuştur. Buğra'nın asıl eleştirdiği ve karşısında durduğu konu; kötü politikacı ve yanlış politika olmuştur.
Buğra bir yazısında kötü politikacıyı "Kötü ve yeteneksiz politikacı, insanlar arasındaki düşünce, inanç ve anlayış ayrılıklarından beslenir. Bu yüzden de anlaşmazlıklarımızı körükler ve onları husumetlere, düşmanlıklara dönüştürmeye çalışır. Politika elbette önemli. Hem de çok önemli. Buna inanıyorum. Ama ben, politikadan ibaret değilim. Yaşayışıma yaptığı etkiler yüzünden kendimi politikaya kaptırıp gidersem herşey politika olup çıkar. Ben de politikanın esiri, politikacının uydusu olur çıkarım. Bir millet herşeyi politikaya veya politikacıya bağladı mı politikacıya da herşey vız gelir. Oy içindir artık herşey. İktidar olmak veya iktidar yıkmak veya iktidarda kalmak içindir herşey. Biz bunu yaşadık, gördük. Geçmişe dönüp baktığımızda da toplumumuzda yaşanan ayrışmaların, kardeşin kardeşe kırdırıldığı yıkıcı ve yıpratıcı olayların, sağ-sol çatışmalarının temelinde kötü politika olduğunu görebiliyoruz.
Toplumu Kötü Politikacılar Politize Ediyor.Yapılan kötü politika ve kötü politikacılar yüzünden insanlar politize olmakta. Yani hayatın her alanında edebiyatta, sanatta, evde, kahvehanede, okulda, sokakta her yerde herkes politika kavgasına düşmüştür. Buğra'nın tabiriyle "ülkeyi kurtarma seferberliği”ne girişerek hem kendimize hem de milletimize zarar vermekteyiz. Buğra, aklımızı başımıza devşirip kötü politikacının kuklası olmamamızı söylemiştir. Bunun içinde gerekli olanın ilme, fenne, sanata yönelmek olduğunu belirtmiştir.
İdeal Gençlik!
Bir grup gençlik gördüm bugün camide,
Hepsinde heyecan, hepsinde tebessüm,
Huşu içinde namaz kılıyor, hepsi nadide!
İdeal gençlik, boydan boya edeb timsali,
"Âsım'ın nesli” bunlar, Âkif misali!
El bağlıyor, kıyama duruyor,
Kıraat ediyor, tefekküre eriyor,
İlahi mesajla huzura varıyor,
İşte bu, gönüllere inşirah veriyor!
Namazı camide bırakmıyorlar,
Gönül almaktan, selamdan bıkmıyorlar,
Rahman'a söz vermiş, harama bakmıyorlar,
Nefislerine hakim, yasağa akmıyorlar.
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER