ABD ve Asya borsaları allak bullak
BOYKOT
SİYASET GERİLİM DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMELİDİR.
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
KONYADA TRAFİK
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Biri cumhurbaşkanına söylesin, Konya’yı kaybediyoruz
Kime Konuşuyoruz/Yazıyoruz?
Güzel Günler Birlikte Mümkün
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Gençleri mehdi mi kurtaracak?
DESTİMÂL
Destansı Galibiyet
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Arakan, Myanmar’ın kuzeybatısında yer almaktadır. Arakan nüfusunun önemli çoğunluğunu “Rohingya” Müslümanları ile Budist “Rakhine”ler oluşturmakta. İslam, Arakan’da 8. yüzyıldan itibaren bölgeye gelen Müslüman tüccar ve dervişler vasıtasıyla yayıldı. Arakan’da 1430’da bir İslam devletinin kurulduğu ve bu devletin 1784 yılında Budist krallık tarafından işgal edilinceye kadar 354 yıl bağımsız bir devlet olarak kaldığı bilinmektedir.
1948 yılından beri Budist Myanmar devletinin işgali altında bulunan Arakan’daki Müslümanlar, büyük baskı ve kısıtlamalar içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışımakta. Bölgede Müslümanların evlenmeleri, seyahat etmeleri ve okumaları yasaktır. Müslüman çocukların sadece ilkokula kadar okuyabilmelerine izin veriliyor. Müslümanların seyahat yasakları o kadar geniş ki başka bir kasabaya ailelerini ziyarete gitmek için bile izin almaları gerekiyor.
1 Milyondan fazla Arakanlı Müslüman başta Bangladeş olmak üzere Pakistan, Malezya, Suudi Arabistan’da çok kötü şartlarda mülteci olarak yaşam savaşı vermektedir. Kamplarda açlıktan toplu ölümler alışılagelmiş bir durum haline gelmiştir.
MÜSLÜMANLAR YAKILIYOR..
İnsani Yardım Vakfı İHH'nın raporuna göre, Burma'daki son olaylarda binin üzerinde Müslüman öldü, 90 binden fazlası ise evsiz kaldı. Eğer İslam dünyası harekete geçmezse 4 milyon Müslüman daha yakında ölüme gönderilecek.
Güneydoğu Asya ülkesi Burma'da (Myanmar) geçtiğimiz haziran ayından buyana binin üzerinde Müslüman, askeri yönetimin kışkırttığı Budist çetelerce katledildi. Ülkede Müslüman nüfusun yoğun olarak bulunduğu Arakan bölgesinde her gün tecavüzler, ev yakmalar, toplu sürgünler ve katliamlar gerçekleştiriliyor. Burma'da onlarca yıldır askeri cunta yönetimi tarafından kışkırtılan ve 'Rakhin' olarak bilinen Budistler, 'Rohingya' adıyla bilinen Müslümanların üzerine salınıyor. Özellikle Arakan bölgesindeki Müslüman nüfusu sistematik olarak temizlemeyi amaçlayan Burma yönetimi, geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla 'soykırıma' adeta davetiye çıkardı.
Nisan ayındaki seçimler öncesi, 'Katliamlar duracak. Bütün etnik unsurlar barış içinde yaşayacak ' diyen ve bu sözüyle Müslümanların da desteğini alıp seçimleri kazanan eski cunta lideri, yeni Devlet Başkanı Thein Sein, verdiği sözden dönüp 'Müslümanları, isteyen ülkeye gönderebiliriz ' diyerek Arakan'daki 4 milyona yakın insanın sürgün edileceği mesajı verdi. Eğer İslam dünyası harekete geçmez ve Thein Sein'in onay verdiği katliam durdurulmazsa, Güneydoğu Asya ülkesi Burma'daki Müslüman nüfus adeta 'tarih' olacak. Zira evleri yakılan, tecavüz edilen ve adeta 'kaçmaya zorlanan' ve teknelerle okyanusu aşıp Bangladeş'teki kamplara gelen Müslüman halk, bir süre sonra 'ölmek için dua edecek' noktaya geliyor. İnsani Yardım Vakfı İHH'nın Burma'ya dair hazırlanan rapor bölgedeki kritik durumu gözler önüne seriyor.
Türkiye’deki bütün STK’lar harekete geçmiş, TİKA vasıtasıyla yardımlar devam etmektedir! Hükümetimiz var gücüyle; nerede mazlum, mahkur, darda kalmış, sıkıntı çeken insanlar varsa oraya el uzatmanın çabası içindedir! Bütün dünyadan böylesine bir duyarlılık bekliyoruz. Her Müslüman’ın, zekatını, sadaka-ı fıtrını, sadakalarını ve diğer yardımlarını Myanmar bölgesindeki Müslümanlara iletmesini özellikle istirham ediyorum.
BOYKOT
BİR BAYRAM BÖYLE GEÇTİ
OLAYLARA ŞİİRLERİMLE CEVAP
YAZARLAR İFTARDA BULUŞTU
İNSANA SADAKAT YAKIŞIR
ÇANAKKALE RUHU; ANADOLU İRFANIDIR
HEPİMİZE YETECEK KADAR YER VAR DÜNYADA
BUHARİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE İFTAR
İSTİKLAL MÜCADELEMİZ!
İMAM HATİPLERİMİZ