PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Bitcoin altına rakip olabilir mi?
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte organize ettiği 8. Mevlana Şiir Şöleni, Mevlâna Müzesi Gül Bahçesi Açık Sema Alanı'nda icra edildi.
Artık rutin hale geldi. Bu yıl 8. icra edildi. Birbirinden değerli, yurdumun çeşitli yörelerinden, vatanımın muhtelif renkleri, zevkleri, şiirleri, güzelliklerini yansıttı şairler. Hepsine buradan şükranlarımı sunuyorum. Daha nice şölenlere.
Şölen başlamadan önce protokol konuşmaları yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun; "Ülkeler askerlerle alınır ama ülkelerde askerlerle kalınmaz. Sanat, edebiyat, mimari ve medeniyet ile kalınır. Her şey siyasetten ibaret değildir. Siyaset bir iklim oluşturur ve eğer güzel bir iklim oluşturursa hiçbir şey ekmeseniz de hüdayi nabitler yani âşıklar, şairler yetişir” dedi.
Şiir şölenleri, kitap fuarları, imza günleri, konferans, seminer, panel ve her türlü kültürel faaliyetleri yapmak Belediyelerin görevleri arasına girdi. Belediyeler; görev alanı içindeki halkını yani o şehrin; şairini, edebiyatçısını, kültür adamını öncelikle tercih etmeli, "çıra dibine karanlık” anlayışından uzak biçimde yerli halkını küstürmemeli. Elbette yurdun muhtelif yerindeki kıymetlere de yer verilmesi yararlı olur. Ülkemiz, yedi renk, yedi güzellikle dolu. Tabir yerindeyse yedi muhtelif güzellikte, yedi veren güller diyarı.
TYB; yazarların, şairlerin barındığı, üye olduğu, faaliyetlerini bu çatı altında yaptıkları güzide bir kuruluştur. Bu yıldan sonraki şiir şölenlerini iki kategoride yapması yerinde olur diye düşünüyorum; ilk kategoride yurdun muhtelif yöresinden gelen tanınmış şairler, ikinci kategoride ise; yerel, mahalli şairlere yer verilmesi. Her yıl bu program bazı değişikliklerle devam ettirilmeli. Hatta şiir şölenini; Mevlana Şiir şöleni ve 15 Temmuz kahramanlık şiirleri şiir şöleni diye iki bölüm halinde icra etmelidir.
Bu hususlara dikkat edileceğine inancım tamdır. Yapılamaz diye bir olay yok. Ölümden başka her şeye çare var. Yeter ki insanların kırılmasına, üzülmesine, küsmesine zemin hazırlanmasın.
Dost Sofrası!
El ele, yan yana duralım,
Destek verip, gönül alalım,
Tüm canlarla hemhal olalım,
Gelin canlar, dost sofrasına!
Siyahı, beyazı, esmeri,
Riyaya, kibire, küsmeli,
Gönüllere sevgi asmalı,
Haydi canlar, dost sofrasına!
Herkesi olduğu gibi sev,
İnsanı gördüğün gibi sev,
Hep, yaratandan ötürü sev,
Haydi canlar, dost sofrasına!
Göz kapansın, görmemek için,
El yumulsun, almamak için,
Yanlış, hata yapmamak için,
Haydi canlar, dost sofrasına!
"Ben”i bırak, "biz”e yönel hep,
Şekli bırak, öze yönel hep,
Şükürlü ol, aza yönel hep,
Haydi canlar, dost sofrasına!
Kırma asla, kırılmayasın,
İyi konuş, darılmayasın,
"Kötü” diye sorulmayasın,
Gelin canlar, dost sofrasına!
Yazıma Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mahmut Sami Şahin ile TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten'in şu sözleriyle son vermek istiyorum;
Mahmut Sami Şahin; "Hep güzel insanların hep güzel şehirleri olmuştur. Konya, medeniyetimizin bir yansıması olarak içinde yaşayan güzel insanlar kadar çevrelerine de güzellik saçmışlardır. Hz. Mevlana, Hz, Şems-i Tebrizi, Sadreddin Konevi şehrin manevi kimliğini inşa etmişlerdir. İslam medeniyetin beşiklik etmiş Konya'da ilim fikir ve siyaset bu şehrin iklimine tesir etmiştir.”
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ise; "Hz. Mevlana, Mesnevi'deki fikirlerini edebiyatın en etkili alanlarından biri olan şiirle insanların ruhlarına, gönüllerine ve zihinlerine anlaşılır kalıcı bir şekilde anlatmayı başarmıştır. Zira şiir, edebiyat türleri içerisinde belki de en zarif, en duygusal ve en eski türlerdendir”
Daha kapsamlı, daha geniş yelpazeli şiir şölenlerinde buluşmak üzere tüm gönül dostlarına, tüm şair ve yazarlara en içten selam ve muhabbetlerimi sunarım.
PAYİTAHTTA BİR ÖMÜR
SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
YAZARLIK HAYATIM-YAYIMLANAN KİTAPLARIM VE EVRENSEL MESAJLAR SERİSİ
VAKT-İ MUHABBET
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
HER ZALİM CEZASINI ÇEKECEK!
TEVHİD’İN HAYATA YANSIMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER