Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte organize ettiği 8. Mevlana Şiir Şöleni, Mevlâna Müzesi Gül Bahçesi Açık Sema Alanı'nda icra edildi.
Artık rutin hale geldi. Bu yıl 8. icra edildi. Birbirinden değerli, yurdumun çeşitli yörelerinden, vatanımın muhtelif renkleri, zevkleri, şiirleri, güzelliklerini yansıttı şairler. Hepsine buradan şükranlarımı sunuyorum. Daha nice şölenlere.
Şölen başlamadan önce protokol konuşmaları yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun; "Ülkeler askerlerle alınır ama ülkelerde askerlerle kalınmaz. Sanat, edebiyat, mimari ve medeniyet ile kalınır. Her şey siyasetten ibaret değildir. Siyaset bir iklim oluşturur ve eğer güzel bir iklim oluşturursa hiçbir şey ekmeseniz de hüdayi nabitler yani âşıklar, şairler yetişir” dedi.
Şiir şölenleri, kitap fuarları, imza günleri, konferans, seminer, panel ve her türlü kültürel faaliyetleri yapmak Belediyelerin görevleri arasına girdi. Belediyeler; görev alanı içindeki halkını yani o şehrin; şairini, edebiyatçısını, kültür adamını öncelikle tercih etmeli, "çıra dibine karanlık” anlayışından uzak biçimde yerli halkını küstürmemeli. Elbette yurdun muhtelif yerindeki kıymetlere de yer verilmesi yararlı olur. Ülkemiz, yedi renk, yedi güzellikle dolu. Tabir yerindeyse yedi muhtelif güzellikte, yedi veren güller diyarı.
TYB; yazarların, şairlerin barındığı, üye olduğu, faaliyetlerini bu çatı altında yaptıkları güzide bir kuruluştur. Bu yıldan sonraki şiir şölenlerini iki kategoride yapması yerinde olur diye düşünüyorum; ilk kategoride yurdun muhtelif yöresinden gelen tanınmış şairler, ikinci kategoride ise; yerel, mahalli şairlere yer verilmesi. Her yıl bu program bazı değişikliklerle devam ettirilmeli. Hatta şiir şölenini; Mevlana Şiir şöleni ve 15 Temmuz kahramanlık şiirleri şiir şöleni diye iki bölüm halinde icra etmelidir.
Bu hususlara dikkat edileceğine inancım tamdır. Yapılamaz diye bir olay yok. Ölümden başka her şeye çare var. Yeter ki insanların kırılmasına, üzülmesine, küsmesine zemin hazırlanmasın.
Dost Sofrası!
El ele, yan yana duralım,
Destek verip, gönül alalım,
Tüm canlarla hemhal olalım,
Gelin canlar, dost sofrasına!
Siyahı, beyazı, esmeri,
Riyaya, kibire, küsmeli,
Gönüllere sevgi asmalı,
Haydi canlar, dost sofrasına!
Herkesi olduğu gibi sev,
İnsanı gördüğün gibi sev,
Hep, yaratandan ötürü sev,
Haydi canlar, dost sofrasına!
Göz kapansın, görmemek için,
El yumulsun, almamak için,
Yanlış, hata yapmamak için,
Haydi canlar, dost sofrasına!
"Ben”i bırak, "biz”e yönel hep,
Şekli bırak, öze yönel hep,
Şükürlü ol, aza yönel hep,
Haydi canlar, dost sofrasına!
Kırma asla, kırılmayasın,
İyi konuş, darılmayasın,
"Kötü” diye sorulmayasın,
Gelin canlar, dost sofrasına!
Yazıma Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mahmut Sami Şahin ile TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten'in şu sözleriyle son vermek istiyorum;
Mahmut Sami Şahin; "Hep güzel insanların hep güzel şehirleri olmuştur. Konya, medeniyetimizin bir yansıması olarak içinde yaşayan güzel insanlar kadar çevrelerine de güzellik saçmışlardır. Hz. Mevlana, Hz, Şems-i Tebrizi, Sadreddin Konevi şehrin manevi kimliğini inşa etmişlerdir. İslam medeniyetin beşiklik etmiş Konya'da ilim fikir ve siyaset bu şehrin iklimine tesir etmiştir.”
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ise; "Hz. Mevlana, Mesnevi'deki fikirlerini edebiyatın en etkili alanlarından biri olan şiirle insanların ruhlarına, gönüllerine ve zihinlerine anlaşılır kalıcı bir şekilde anlatmayı başarmıştır. Zira şiir, edebiyat türleri içerisinde belki de en zarif, en duygusal ve en eski türlerdendir”
Daha kapsamlı, daha geniş yelpazeli şiir şölenlerinde buluşmak üzere tüm gönül dostlarına, tüm şair ve yazarlara en içten selam ve muhabbetlerimi sunarım.
AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET