Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
AİLE VE MUALLİMLİK
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Artık alışılmış hale geldi; Konya Kitap Fuarı. Bu yıl 3’üncüsü yapıldı. Her yıl katılım artmakta, fuar daha canlı, daha heyecanlı, daha çok kitapseverleri barındırmaktadır!
Hani deriz ya, “aklın yolu birdir.” Aynen bunun gibi, fuarlar; Mobilya, Ayakkabı, Tarım, Otomobil, Mücevherat, Oyuncak, Yapı Malzemeleri… fuarlarından ibaret değildir. Olmamalıdır da.. işte bunun farkına varan yöneticilerimiz; Kitap Fuarlarının da olmazsa olmaz bir önem arz ettiğinin farkına varmışlar ve Konya’da 3 yıldır bu etkinliğe imza atılmaktadır!
Kitap; insanların eğitim aracı. Kitap; İnancımızın temeli. Kitap; insan olmanın, insan kalmanın, sevgiye adım atmanın, mutluluğu yakalamanın ilk ve vaz geçilmez şartı! Nasıl ki, yemeden, içmeden, temizlenmeden, vücudumuzun ihtiyaçlarına cevap vermeden olmazsa, kitaplar da ruhumuzun gıdası, beynimizin bileme taşı, unutmayı önleyen en etkin faktör! O bakımdan İslâm’ın ilk emri;”OKU” olmuştur. Yani okumak, ibadettir. İbadetler, okumadan kabul edilmez!
3.Konya Kitap Günlerini geride bıraktık. Yazarlar, değişik yayınevlerinin standında kitaplarını imzaladı ve söyleşi yaptılar! TYB Konya Şubesi, bu yıl da yazar üyelerine kitap imza günü ve söyleşi tertip etti. Fuara katılım bana göre iyiydi. Kitaba ilgi her geçen gün daha da artıyor! Okuyanların sayısında gözle görülür bir artış söz konusu!
Ancak burada birkaç hususu tespit etmeme izin verirseniz söylemek istiyorum;
Öncelikle Konya Kitap Günlerinin tanıtımı çok kısa bir zamana sığdırıldı. Eğer en az on beş gün öncesinden duyuru yapılsa, gerekli ilan ve reklamlarla halka ulaşılsaydı sanırım bu yılki fuara katılım daha fazla olurdu.
Söyleşi mekanı dar ve en altta olması nedeniyle insanların söyleşiyi takip etmesi zorlaştı! İnsanlarımız; en alt kata ve en üst kata çıkamazlar, bunun için için gelecek yıl söyleşi mekanının giriş kata alınması doğru olur.
Kitap Fuarlarının sayısının arttırılması, en az 3’e çıkarılması gerekir. 1.Mevlana haftasının yapıldığı; 7-17 Aralık ayının, aynı zamanda “Konya Kitap Günleri” olarak da organize edilmesi ve adına; “Mevlana Haftası ve Konya Kitap Günleri” denmesi, 2.Kütüphane Haftası’nda yedi gün süreyle Kitap imza günleri ve söyleşi yapılması, 3.Ramazan ayında da Kitap Fuarı tertip edilmesi…
Söz Kitap Fuarından açılmışken, bundan sonraki Fuarların; Zindankale Sanat Galerisi’nde değil de, Kültür Park’ta icra edilmesi yerinde olur. Neden kültür park? Adı üstünde;”Kültür”e yardım ettiği, edeceği, kültürün harman olduğu, her daim kültürel etkinliklerin yapıldığı park anlaşılmaktadır. Halkımızın kafasında böyle bir olgu var; “Kültür park; her türlü kültürel etkinliğin ve bilhassa Kitap fuarlarının yapıldığı, konferansların verildiği, panellerin, kongrelerin, açık oturumların icra edildiği ve yazarların okurlarıyla buluştuğu bir alan!” O bakımdan “Kültür” adına uygun icraatların yapılması daha doğrudur gibime geliyor.
Söyleşi yapanlara bu yıl verilen ödül, aslında ödül değil! Bunun yerine katılım belgesi, plaket ve bunlarla birlikte Kültür A.Ş yayınlarından oluşan bir set verilirse, hem söyleşiye katılan yazarları motive eder, hem de Belediyemize prestij kazandırır.
Ödüllerin, mutlaka belediye yöneticilerinden birisi tarafından verilmesi, söyleşi yapan yazara değer verildiğini gösterir.
Ayrıca; kitaplarını imzalayacak ve söyleşi yapacak yazarların sık sık anons edilmesi, posterlerinin çeşitli yerlere asılması, bilhassa söyleşi yapılacak mekanda yazarın eserlerinin de yer aldığı bir poster ile birlikte konuşma platformunun arkasında yer alması da yazarlara değer verildiğinin başka bir boyutudur.
Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun; “Mevlana Kültür Vadisi” adıyla çok güzel bir proje başlattı ve bütün hızıyla devam ediyor! Öyleyse bu proje kapsamında; sık sık kültürel etkinliklere imza atılması, yukarıda sözünü ettiğim gibi kitap fuarları sayısının en az 3 sefer yapılması insanlarımızı mutlu edecektir. Halkımızdan gelen istekler de bu doğrultudadır.
Ama bendeniz umutluyum; zira bundan 3 yıl önce “Konya kitap Günleri” diye bir olay yaşanmıyordu şehrimizde! Bakınız nereden nereye geldik! Zamanla halkımızın ve biz yazarların istekleri istikametindeki faaliyetlere de girileceğine inancım tamdır.
AİLE VE MUALLİMLİK
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
NE KADAR SAMİMİYİZ?
MIZRAK ÇUVALA GİRMEZ
MANKURTLAR
SELÇUKYA NELER YAPIYOR?
GÖNÜL FATİHLERİ
16 KONYA EFSANESİ
ERENLER DÜNYASI
VAKT-İ MUHABBET