Kan Bağışı mı? Hacamat mı?
Paramızı Vermezseniz Kamçısı
KAPI KAPI
AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
ÜÇ AYLAR, ŞİVLİLİK, İLK NAMAZ
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR MU?
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
Her devirde kayığa binenler
2024’ün Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ
Faiz indirimleri ekonomik büyümeyi nasıl etkileyecek?
2024’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Bazı ülkeler vardır Amerika gibi, dünyayı barındırır içinde, her kültürden insanın olduğu.
Bazı şehirler vardır, özüdür o ülkenin.
Şehirlerin büyük olması, gelişmiş olması anlamına geldiği halde, Konya gibi bir şehrin, büyük olmasının yanında gelişmiş bir şehir olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir.
Kültürüyle, teknolojisiyle, sanayisiyle, tarım ve genç insan gücüyle, Konya Türkiye’yi yansıtır. Hem de iyi yansıtır.
Ülkemizin her bölgesinden insanları barındırmakla kalmayıp, Türkiye ve dünyadan turist çekme özelliğine de sahip olması hasebiyle, gelen insanların mutlaka bir şeyler bıraktığı, dönen insanların da mutlaka bir şeyler alıp gittiği şehirdir Konya!
Bu şehrin bu kadar önemli olmasını ve insanların hafızalarında güçlü bir şekilde yer etmesini, kendi iç dinamikleri dışında diğer tanıtma araçlarına da borçludur.
Bu araçlardan en önemlisi, Konya’yı tüm dünyada izlenilebilir hale getiren KONTV’dir. Ülkemizin ilk yerel televizyonu olması da ayrıca dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Görsel medya dışında, Konya gibi bir şehrin özeti, geçmişi, hafızası diyebileceğimiz en eski gazetelerden olan Yeni Konya gazetesi de yazılı basın olarak dimdik ayaktadır.
Artık geçerliliğini yitirmiş bir önyargı vardı ülkemizde, tiraj bakımından çok satan her gazete önemliydi. Öyle ki, gazeteler daha çok satmak için tabak-çanak bile vermeye başlamışlar hatta bazıları daha da ileri gidip benzin istasyonlarında bedava gazete dağıtmışlardı, çok satılıyor denilsin diye.
Artık günümüzde bu önyargı yıkılalı çok oldu. Şimdi gazetenin içeriği, topluma verdiği mesaj, halkın sorunlarını dile getirmedeki başarısı, ülkeyi ve bir şehri yönetenlere gösterdiği yol önemli hale geldi.
Bir şehri veya ülkeyi yönetenler sabah işe koyulurken, ellerine ilk hangi gazeteyi alıyorlarsa, halkın kanaat önderleri hangi gazeteyi okuyorlarsa, üniversitelere ve diğer eğitim kurumlarına hangi gazete giriyorsa en çok, o gazete o şehrin adının duyulmasında en etkili gazetedir.
Yeni Konya gazetesi de, Konya gibi çok önemli bir şehrin hafızasıdır. Konya hakkında geçmişten günümüze kadar bilgi edinmek isteyen insanlar bu gazetenin arşivine göz atarlarsa, şehirde meydana gelen, her türlü olay hakkında fikir edinebilirler. Bu da bir gazete için ciddi bir niteliktir.
Gündem belirleme konusunda, hemen herkesin üzerinde ittifak ettiği gazete olma yolunda ilerleyen ve 1949 yılından beri bunu başarı ile yürüten gazetemizi kuruluş yıldönümü vesilesiyle can-ı gönülden kutluyorum.
Hep birlikte nice mutlu yıllara…
Her devirde kayığa binenler
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor
İki yüzlülüğün nirvanası
Öğretmenlik Akademisi eğitim fakültelerine anlatılmalı
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Sesi çok çıkanın haklı sayılması
Sesi çok çıkanın haklı sayılması
Devlet belediyelere dur demeli