ŞARA-MAZLUM ABDİ ANLAŞMASI VE AKLA TAKILAN SORULAR
SANA DÜN ALAADDİN TEPESİNDEN BAKTIM AZİZ KONYA
Yusuf Tekin’in mücadelesi
BUHARİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE İFTAR
KUR’AN-I KERİM’İ OKUYUP, ANLAYIP, HÜKÜMLERİNE UYGUN YAŞAMALIYIZ
Altın ekonomik belirsizliklere karşı koruma kalkanı olabilir
AH! YETSİN..
Kim neden bir suçlu arıyor?
Neyi Çekiyorsunuz? (Rezonans-Çekim Yasası)
Konyaspor’da Kötüye Gidiş Sürüyor
Kadın Çiçek Değil, Kadındır
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
TERÖR VE TERÖRİZM
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Honda Civic Yenilendi
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Ülkemizdeki eğitimin ciddi sorunlarının başında öteden beri dillendirdiğimiz gibi öğrenci disiplinsizliği geliyor.
Zorunlu eğitimin en büyük sıkıntılarının başında sınıfın huzurunu bozan öğrenciler var. Okula devam etmek zorundasın denilen öğrenciler okula eğlenceye gelir gibi gelip istedikleri şekilde hareket edip hiçbir yaptırımla karşılaşmadan elini kolunu sallaya sallaya evlerine dönüyorlar.
Öğretmen çaresiz, okul yönetimi çaresiz.
Veli desen, çocuğuna asla toz kondurmuyor ya da söz dinleyen veliler de, hocam mecbur etmese devlet, ben bu çocuğu mesleğe gönderirim ama ne yapalım mecbur, diyor.
Kimisi de, ben evde baş edemiyorum, okula gidince rahatlıyorum diyor.
Bu tür öğrencilerle, öğretmenler gerçek anlamda ilgilense okula gelen diğer çocuklar öğretmenden mahrum kalıyor. Biraz disiplin sağlayıp ilgilenmeye yeltense hemen ciddi dirençle karşılaşıyor. Ya şikâyet ediliyor ya okulda darp ediliyor velisi tarafından.
İlgilenmese vicdanen rahatsız oluyor öğretmen.
Öğretmenlerimizin çoğu öyle birilerinin dediği gibi yazın iki ay yatayım da keyif çatayım diyenlerden değil.
Hazır yeri gelmişken söyleyelim, özel bir televizyonda yapılan yarışmada, öğretmenleri aşağılamak için verilen sübliminal mesajı da şiddetle kınıyoruz. Vicdanı ile baş başa kalan öğretmenin imdadına yetişecek ne bir kanun, ne bir kural, ne bir pedagojik eğitim var.
Öğretmenlik hayatımda hangi müfettişe, hangi akademisyene, hangi otoriteye sorduysam somut, elle tutulur, uygulanabilir bir yöntem duymadım hiç birinden.
Sınıflardaki dersin huzurunu bozan öğrencileri derse dâhil etmek zor değil, kolay aslında ama az önce de belirttiğim gibi, diğer çocukların hakkı gasp ediliyor.
Özellikle dezavantajlı bölgelerde bu durum gerçekten vicdanları yaralıyor.
Baskıcı eğitim taraftarı asla olmadım, dayakla, göz korkutarak eğitimden yana hiç olmadım.
Şiddet öğrenciyi okuldan da eğitimden de öğretmenden de uzaklaştırır.
Lakin bir yaptırım mutlaka olmalı.
Zorunlu eğitim yeniden gözden geçirilmeli, esnek hale getirilmeli, açık lise olayı sorunu çözmüyor.
Hem tam meslek edinme yaşındaki öğrencilere zorla eğitim vermek o öğrenciyi meslek edinmeden de alıkoyuyor, okulun da huzuru bozuluyor.
Disiplinsiz eğitim budanmayan ağaç gibi çalılık oluyor.
Yusuf Tekin’in mücadelesi
Çözüm değil sonlandırma süreci
Eğitim de denetim de şart
Konforlu iş belediye başkanlığı
Şöhretin sancıları
Devlet aklını anlamakta zorlananlar
Her devirde kayığa binenler
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor