RİM’İN DEDESİ
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Kur'an'ı Kerim mümin için büyük kâinat kitabından gelen sinyallerin manalarını akıl ve kalbine tam anlamıyla çeviren/indiren 7/24 açık ve çevrimiçi olmamız gereken bir modemdir.
Kur'an-ı Kerim Kâinatı istifademiz için çözümlerken dört temel ünite içerisinde konuları aktarır.
Bu üniteler:
Bu dört ünite konuları anlatılırken Kur'an-ı Kerim misallerini kainattan seçerek bizim iç âlemimiz ve dış alemimizi nasıl anlayacağımızı ve anlamlandıracağımızı öğretilir.
Peygamberlerin örnekliğinde somutlaşan önce küçük bir kainat olan kendimizi(zübde-i alem), sonra büyük insan olan alemi anlama çabası için; her insan 7/24 Kur'an-ı Kerim modemi üzerinden Allah Teala ile çevrimiçi olmak zorundadır.
Bu çevrimiçi olmanın tek yolu Kur'an-ı Kerim'in 6236 ayetinin neden bahsettiğinden asgari düzeyde kendimize yetecek kadar haberdar olmaktan geçiyor.
Bunun için her mümin en az 3 farklı mealden Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okumalı, tefsir ve hadis kitaplarıyla(sönmez neşriyatın bastırdığı 12 ciltlik Sahih-i Müslim'i tavsiye ederim) okumalarını zenginleştirmeli; gerekirse ehline sorarak her daim ihtiyacı olan modemi hakkında genel bir fikre sahip olmalıdır.
Her gün sabah namazından sonra zihnin en sakin ve dinç halinde dört sayfa önce mealini sonra Arapçasını olmak şekliyle Kur'an-ı Kerim okunmasını tecrübelerime dayanarak öneriyorum. Acele etmeden tefekkür, taakkul, tedebbür, tezekkür ve teemmülle.
Her ayetin kâinatta neye işaret ettiği, neye karşılık geldiği hususunda kafa yormak, araştırmalar yapmak, ehliyle istişare etmek.
Kur'an-ı Kerim okunurken en önemli hususlardan birisi de sureler içerisinde anlatılan konuların paragraflar halinde bir bağlam içerisinde ifade edilmesidir.
Okurken dikkatle bakan gözler bir konunun başladığı ayeti, bittiği ayeti hemen fark edecektir.
Bir metni okurken cümlelerin paragraf başları ve bağlamı içerisinde anlamaya çalışma metodumuzu Kur'an-ı Kerim okurken de uygulamamız gerekiyor.
Başlangıç ve bitiş ayetleriyle paragraftan çıkarıp bir ayeti tek başına değerlendirmek okuyucuyu farklı yorumlara götürebilir.
Misal vermek gerekirse; En'am suresinin 6/122-127 ayetleri bir paragraftır ve paragrafın konu başlığı için "hidayet/dalalet” diyebiliriz.
Siz bu paragrafı tümüyle, birlikte değerlendirmeyip, içerisinden sadece bir ayete yoğunlaşırsanız anlamı tam manasıyla kavramakta zorlanabilirsiniz.
İşin ehli bir dostuma Kur'an-ı Kerim'in bu konularını paragraf girintisi ve paragraf başlıklarını belirten bir meal çalışması yapması konusunda tavsiye de bulundum.
Kur'an-ı Kerim okunmadan/anlaşılmadan hiçbir iş tamam olmaz dostlar.
Ve bütün kitaplar tek bir kitabın anlaşılması için okunur.
O kitap ta Kur'an-ı Kerim'dir.
Mümin bir bal arısı gibidir.
Okuduğu kitaplar, sohbetini dinlediği insanlar birer çiçektir.
Mümin çiçeklerden aldığı nektarlarla, özlerle kendi kovanına çekilip Kur'an-ı Kerim çıtası üzerine özgün balını işlemelidir.
Sonra da o balı önce Rabbinin, sonra insanların dikkatine ve hizmetine sunmalıdır.
"Biz Kur'an'dan, mü'minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur'an, ancak zararını artırır.” İsra, 17/82.
Rabbim okuyan/okuyacak kardeşlerimi Kur'an-ı Kerim'den şifa ve rahmet hissesi her geçen günde artan gayretli, hamiyetli, bahtiyar kullarından eylesin. Amin.
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
Zıtlıkların Ortasında Vasatı Bulmak
Mecelle Pusulası (Altın Formül İçerir)
Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
Hak Yok Vazife Var; Fert Yok Cemiyet Var
Polimat-Entelektüel
Önce Donanım (Hardware) Sonra Yazılım (Software)
İbretlik Bir Ölümden Ders Çıkarabilmek (Fetö Gerçeği)
Yaşlanma “Süreç Odaklı” Bir Gelişmedir ve Anne Karnından Başlar
Üçü Birleyebilir miyiz?