Konya Küçük Millet Meclisi (KkMM) ilk toplantısını yaptı

'SIK SIK , 'dört yılda bir değil' ,
 DÜZENLİ , her ayın ilk hafta sonu ,
ARACISIZ , doğrudan , yüzyüze,
ÖN YARGISIZ , farklılıklara saygılı ,
SANSÜRSÜZ , filtresiz ,


DİYALOG için Türkiye küçük Millet Meclisi (http://www.tkmm.net)
    İlkeleriyle kendini tanımlayan TkMM her ilde , o ildeki sivil toplumun bir kesitini oluşturan , var olan hiçbir sosyal kesimin dışlanmadığı diyalog gruplarından oluşuyor. 4 yaşına giren oluşum 2008 yılında kuruldu ve şu an 22 İl de her ay toplanıyor.
Toplantılar Türkiye'nin her tarafında aynı zamanda her ayın ilk hafta sonu yapılıyor. Her toplantı 3 saat sürüyor ve Türkiye gündemindeki güncel bir konu ile o ilin yerel gündemindeki güncel bir konu tartışılıyor. Önce sivil toplum konuşuyor , sonra vekillere soruluyor. ' Çözüm önerileriniz nedir ? '  diye. İlk konuşmalarda herkesin süresi 5 dakika. Soru-cevap kısmında soru için 15 saniye , cevap için 2 dakika. Tartışılacak konuların ne olduğuna küçük meclisin üyeleri cevap veriyor.


''Eşit yakınlık , önyargılar giremez ,
 Amaç 'üzüm yemek' ,
Diyalog=konuşmak+dinlemek ,
Hedef 'karar almak ve uygulamak' değil ,
Söz uçar yazı kalır ,
Adem-i merkezi yapı: özerk girişimler ,
Açıklık , şeffaflık ,


Belediyeler hepimizin''  gibi sözlerle TkMM kendini tarif ediyor.
Konya TkMM 30 Mart tarihinde , Konya Platformu' nun ev sahipliğinde ve organizesinde ilk toplantısını yaptı. Toplantının moderatörlüğünü Şanar YURDATAPAN yaptı. Konuğu ise Akil adamlardan Abdurrahman DİLİPAK idi.
Ülke gündemi gereği 'Çözüm süreci' konuşuldu önce. Sonra Konya ile ilgili her şey. Problemler ve çözüm önerileri , ya da Konya'yı ileriye götürecek her fikir konuşuldu. Meclis 19.00 da başladı , belki ilk toplantı olduğundan 23.45 e kadar sürdü.
Ben kendi adıma çok istifade ettim. İlimiz adına da çok güzel fikirler ve projeler konuşuldu. TkMM'nin TBMM çalışmalarına çok ciddi katkılar sağladığını ve sağlayacağına da inanıyorum.


TkMM'nin toplanmasında emeği geçen herkese  , özellikle Konya Platformu Başkanı M. Ali ÇELİK başta olmak üzere Hakan PARLATIR , Ali UMUR , Zekeriya MIZIRAK ve diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına teşekkür ediyorum.
Bu arada Konya'nın sorunları ve çözüm önerileri konuşulurken 2 kez söz aldım ve sorunları ve önerilerimi anlattım. Heyete yaptığım konuşma için aldığım notlarıma baktığımda 07 Eylül 2009 da yazdığım bir makale aklıma geldi. Makalenin başlığı: 'İlimizi daha yaşanabilir kılmak için herkese görevler düşüyor' şeklindeydi. (http://www.cemilpasli.com/sosyal/ilimizi-daha-yasanabilir-kilmak-icin-herkese-gorevler-dusuyor)


Bu yazıyı şehrin daha güzel yerlere gelmesi için kafa yoran ve çalışan herkesin dikkatine sunuyorum. Çünkü İlimizin kalkınması için hepimize , herkese düşen bir şeyler var. Lütfen Konya'nın daha iyi bir konuma gelmesi için fikri olan herkes lütfen temsilcileri aracılığıyla ya da direkt ortaya koysun. TkMM ve Konya şubesi KkMM çalışmalarının da bu amaca hizmet edeceğine inancımı okuyucularımla paylaşmak istiyorum.


Yazarın Diğer Yazıları