Camiiler Hayat Oluyor-Karşehir Ulu Camii Örneği

Camiilerin hayat olması konusunda bir çok makale yazdım. Camii ve ashabı suffe ilişkisini işledim. Camiilerin tam da hayatın merkezinde rol almaları mesajını Peygamber uygulamalarından örneklerle ve ısrarla vermeye çalıştım. (www.cemilpasli.com  )
Konya da İl Müftülüğü ile yaptığımız projeyle İl Merkezindeki tüm din görevlisi ve eşlerine 'Aile İçi İletişim' eğitimi verdik.
Bu eğitimde Aile İçi İletişimin yanında din görevlilerinden bir sosyal hizmet gönüllümüz olmalarını talep ettik. Ayrıca Camiilerimizin sosyal hayata katkı ve katılımlarının öneminin altını çizdik.


Katıldığım sempozyum ve şuralarda tarif etmeye çalıştığım gibi camiilerin çoğalmaya başladığını sevinçle gördüm.
Cumartesi günü sabah namazından sonraki sohbet için bir camiiye davet edildim. Memnuniyetle icabet ettim.
 Konya İli Karatay İlçesi Karşehir Ulu Camiinde sabah namazından sonra önce çorbamızı içtik. Sonra 'Aile Huzur ve Mutluluğu için 9 S ' konulu sohbetimi yaptım.
Karşehir Ulu Camii İmam-Hatibi Abdülkerim YİĞİT ve kayyım-müezzin kardeşimiz Niyazi TUGYAN her hafta Cumartesi günü bir konuk davet ediyor Camiilerine.
Etraftaki komşu camiilerin cemaati de davetli. Namazlar kılınıyor. Çorbalar içiliyor ve keyifli bir sohbet başlıyor.


Çok keyifli bir sohbet yaptık cemaatle. Soru ve katılımlarla sohbeti daha öğretici ve zevkli hale getirdi kardeşlerim.
Karşehir Ulu Camiinde her hafta bir Kuran-ı Kerim hatmi , haftada bir gençlere özel sohbet , hafta da bir büyüklere Kuran dersleri ve tefsir dersi veriliyor.
 Bu faaliyetlerle imam ve müezzinimiz camiiyi tam bir akademi haline getirmişler. Abdülkerim YİĞİT ve Niyazi TUGYAN hocama bu güzel çalışmaları için yürekten teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Rabbim sayılarını çoğaltsın.


 Eminim Anadolu'nun pek çok yerinde böyle güzel çalışmalar vardır. Diyanet İşleri Başkanlığı her hafta internet sitesinden 'haftanın camiisi' bölümü oluşturarak bu örnek faaliyetlere imza atan camiileri , imam hatip ve müezzinleri tanıtabilir.
Eğitim şart dostlar. Eğitimi sadece okuldan beklemez olmaz. Camiiler , kıraathaneler , cafeler , emekli konakları , hanımlar lokalleri , çay bahçeleri , parklar v.b. , kısaca hayatımızı geçirdiğimiz tüm alanlara eğitim yayılmalı.
Çünkü bizim inancımızda 'Öğrenmek , ilim talep etmek, , beşikten mezara kadar-utlubul ilme minel mehdi ilallahdi- kadın ve erkek her Müslümana FARZ dır


Yazarın Diğer Yazıları