RİM’İN DEDESİ
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
İnsanız. Hepimiz hatalar işleriz. Peygamberimiz “Hata edenlerin en hayırlısı tövbe edenlerdir.” der. Madem ki hepimiz aciziz, kusursuz değiliz.O halde müminin ayıbını gördüğünde onu örtmeli açığa vurmamalıdır.Onu Rabbine havale etmeli ve ıslahı için dua etmelidir.
Bir mümin ayıbından dolayı başka bir mümini ayıplarsa o ayıbı kendisi de işlemeden ölmeyeceğini Peygamberimiz ifade etmektedir.
Teknolojinin ve iletişimin bu kadar geliştiği bir zamanda özellikle Hucurat ve İsra surelerinde ikaz edildiğimiz 'hukuku ibad-kulların hakları' konusunda çok dikkatli davranmalıyız.Bazen bilgisayarda yaptığımız bir 'tık' ,'twit' veya 'beğen' ahrette karşımıza kalın bir günah dosyası halinde gelebilir.
Zamanın, mekanın şartların değişmesi Kuranın hükümlerini değiştirmez.Evet Ümmetin fesada uğradığı zamanda sünneti seniyeye uymanın yüz şehit sevabı verileceği müjdesi bu dönemde imtihanın şartlarının çok zorlaştığını ifade ediyor.Ancak bu tehdit aynı zamanda fırsatları da beraberinde sunuyor.Az amelle çok sevap imkanı müjdeleniyor.
Bilgisayar insan benzerliğine güzel bir örnek.
Şems suresinde Cenabı Hak '7. Nefse ve ona birtakım kabiliyetler verene (insanı bilgisayar olarak düşünürsek Yaratıcı bu ayetteki ifadesiyle bilgisayarın teknik alt yapısını kuruyor , 8. Sonra da ona iyilik (programlarını) ve kötülükleri (programlarını) ilham edene (yükleyene ) and olsun ki, 9. Nefsini kötülüklerden arındıran (sürekli iyi programları açan ve çalıştıran) kurtuluşa ermiştir,10. Onu kötülüklere gömen de (kötü programları açan ve çalıştıran) ziyan etmiştir.
Kısaca vücut bilgisayarında imtihanın gereği olarak önümüze sürekli çıkarılan 2 seçenekli sorularla muhatabız. Şıklar 'takva' ve 'fücur' olarak belirlenmiş.Ve bizden takva şıkkını işaretlememiz emrediliyor.
Takva şıkkını işaretleyenlerin 'ebrar' olacağı ve neticesinde ebedi bir cennete gitmekle beraber dünyada da cenneti bir duyguyu yaşayacağı (İnfitar 82/13 de Yüce Allah 'ebrar (iyiliği,takvayı işaretleyenler cennettedir(nimetler içindedir) diyor) , fücuru işaretleyenlerin 'füccar olacağı ve ebedi cehenneme gitmekle beraber dünya da da cehennemi bir duyguyu yaşayacağı (infitar 82/14 ) açıkça hatırlatılıyor.Metinde açıkça ebrar/füccar cennete/cehenneme gidecekler yerinde cennettedir/cehennemdedir ifadeleri tercih edilmiştir.
O halde dünya ve ahrette mutlu bir yaşam isteyenler her an karşılarına çıkan takva/fücur şıklarını dikkatli bir şekilde okuyarak işaretlemeli , tüm bir ömrü bu bilinçle yaşamalıdır.
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
Zıtlıkların Ortasında Vasatı Bulmak
Mecelle Pusulası (Altın Formül İçerir)
Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
Hak Yok Vazife Var; Fert Yok Cemiyet Var
Polimat-Entelektüel
Önce Donanım (Hardware) Sonra Yazılım (Software)
İbretlik Bir Ölümden Ders Çıkarabilmek (Fetö Gerçeği)
Yaşlanma “Süreç Odaklı” Bir Gelişmedir ve Anne Karnından Başlar
Üçü Birleyebilir miyiz?