E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Taze fasulyelerinizi bu şekilde saklayın: 8 ay dayansın! İşte ev hanımlarının o sırrı!

01 Temmuz 2024 Pazartesi 17:21
Tüm hanımların yaz hazırlıkları başladı. Taze fasulyeler, turşuluklar, konserveler, reçeller birer birer aradan çıkarılırken taze fasulyenin kış boyu taze kalması nasıl sağlanır araştırılıyor. Bu yöntemle taze fasulyelerinizi kış boyunca tazecik saklayabilir lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Taze fasulyelerin kış mevsimi için hazırlanması ev hanımlarını birçok yükten kurtarmaktadır. Kışın hem pratik hem taze hem de bütçeden tasarruf ettiren taze fasulyeler kışa nasıl hazırlanır? En taze fasulye saklama yöntemi nedir?

Fasulyeleriniz 8 ay taze kalsın!

Taze fasulyelerinizin kış boyu sakladığını gibi taze kalmasını istiyorsanız ilk olarak taze ve kaliteli fasulyeler seçmekle başlamalısınız.

Daha sonra yaz ayında seçtiğiniz kaliteli ve taze fasulyeleri güzelce yıkayın. Temiz ve kuru bir bez üzerine sererek suyunu alın/kurulayın.

Başlarını kesip, kılçıklarını temizleyin. Kılçıklarını temizlerken fasulyenin istediğiniz büyüklük ve şekillerde doğramanız kışın yemek yaparken işinizi daha da pratikleştirmektedir.

Doğradığınız fasulyeleri uygun porsiyonlarda buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Bir pipet yardımı ile poşetlerin havasını tamamen alın.

Havasını aldığınız fasulyeleri buzluklarınıza yerleştirerek dondurun. Kış için taptaze fasulyeleriniz hazır. Tüm kış boyunca taze ve pratik fasulye yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz.

DİĞER HABERLER