Çay lekesine son verecek o yöntem! Çay lekesi nasıl çıkar?

- Güncelleme Tarihi:

 Çay lekesine son verecek o yöntem! Çay lekesi nasıl çıkar?
Yoğun geçen bir günün sonunda akşam evde oturup dinlenirken çay,kahve içmek bir kültür haline gelmiştir. Ancak beklenmedik şekilde çayınız ya da kahveniz döküldüyse telaş etmeyin. Bu yöntemle çay ve kahve lekelerinden kurtulacaksınız. Peki istenmeyen bu lekeler nasıl temizlenir? Çay ve kahve lekesini çıkarmanın kolay yolu nedir?

Günlük hayatta en sık tükettiğimiz çay ve kahve döküldüğü durumlarda istenmeyen lekeler oluşturabilmektedir. Özellikle açık renkli kumaşlarda çirkin bir görüntü olurken temizlemesi de bir hayli zor olabiliyor. Ancak bu yöntem ile çay ve kahve lekeleri tarih olacak.

Halıya dökülen çay ve kahve lekesini bu yöntemle çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Zahmetsizce rahatsız edici lekelerden kurtulabilir, çay keyfinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

O yöntem ile zahmetsizce temizleyin

Temiz bir kovanın içine yeterli miktarda ılık su koyun. Ardından suyun içine yarım limon suyu ve bulaşık deterjanını ekleyin.

İyice karıştırdıktan sonra bir bez yardımıyla lekenin bulunduğu bölgeyi temizleyin.

Lekenin çıkmama gibi bir durumu söz konusu ise lekeli bölgeye karbonat dökün ve bez ile temizleyin. Bu şekilde çay veya kahve dökülen kısım daha temiz bir hale gelir.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER