Haşlama suyuna sadece 1 damla ekleyin! Kabuklar 10 saniyede kolayca ayrılıyor

- Güncelleme Tarihi:

 Haşlama suyuna sadece 1 damla ekleyin! Kabuklar 10 saniyede kolayca ayrılıyor
Yumurta her haliyle tüm sofraların özellikle de kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinleri arasındadır. Doyuruculuğu ve yüksek besin değeri ile 7’den 70’e herkesin tüketmesi gereken yumurtaların tek sorunu ise soyulmalarıdır. Soyarken yumurtanın yarısını da götüren kabuklarla nasıl başa çıkılır?

Yumurta haşlaması sabah kahvaltılarının vazgeçilmez baş besinidir. Her sofraya mutlaka konan yumurtalar asla bir restoran veya oteldeki gibi kusursuz soyulmaz. Mutlaka bir yerleri yırtılır, kabukta kalır. Yumurta kabuklarını kusursuz bir şekilde soymanın püf noktası ise çok basit.

haşlama yumurta

Bu yöntemle daha kolay soyacasınız!

Yumurta kabuklarının kolay soyulmasını sağlayan aslında birçok yöntem vardır. Bunlardan ilki yumurta haşlanan suya bir damla sirke veya limon suyu damlatmaktır. Sirke veya limon suyu damlatılan suda yumurtalar çatlamaz, kabukları oldukça kolay ve yumurtanın şeklini bozmadan çıkar.

İkinci olarak yumurtayı ocaktan aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutmaktır. Bu sayede de yumurtalarınız kolayca soyulur.

Yine yumurtaları aşağıdan başlayarak soyarsanız daha kolay ve pratik bir şekilde kabuklarını çıkarabilirsiniz.

Yumurta soyarken ellerinizin nemli olması da kabukların kolay çıkmasını etkileyen faktörler arasındadır.

Son olarak yumurtayı soğuk suya tuttuktan sonra altından veya üstünden vurarak çatlatıp soymak işinizi zorlaştırır. Bunun yerine yumurtayı biraz yuvarlamanız kabukların daha kolay ve bütün olarak çıkmasını sağlar.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER