Evde taş gibi yoğurt yapmanın püf noktaları! Sulanmayan yoğurt nasıl yapılır?

 Evde taş gibi yoğurt yapmanın püf noktaları! Sulanmayan yoğurt nasıl yapılır?

Sofraların vazgeçilmezi yoğurt Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Evde yapılan yoğurtların bazısı püf noktalarına dikkat edilmediği için sulanıyor taş gibi olmuyor. Bu nedenle birçok kimse hazır yoğurda rağbet ediyor. Oysaki ev yoğurdu hem lezzet açısından hem de sağlık açısından daha iyidir. Püf noktalarına dikkat ettiğinizde evde taş gibi yoğurt yapmak çok kolay.

evde yoğurt

Taş gibi yoğurt için bunlara dikkat!

Evde yoğurt yapmak zor gibi olsa da püf noktalarına dikkat ettiğiniz sürece yoğurt yapmak hobi haline gelecektir. En önemli husus süt seçimidir. Sütün tazeliği ve kalitesi yoğurda lezzet veren en büyük etkendir.

Sütü yeterince kaynatmak sütün kalitesini arttıracak lezzetini öne çıkaracaktır. Çelik bir tencerede,orta ateşte kaynatıp kaynadıktan sonra altını 10-15 dakika boyunca kaynatmaya devam edebilirsiniz. Sonrasında sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakmalısınız.

evde yoğurt yapımı

Ortalama 40-45 derece sıcaklığında olmalıdır. Sütün sıcaklığına bakmak için serçe parmağınızı süte batırarak test ettiğinizde parmağınızı ısırırcasına bir sıcaklık hissederseniz mayalanmaya hazır hale gelmiş demektir. Dikkat etmeniz gereken bir nokta sütü ne çok sıcak iken ne de çok soğuk iken mayalamamaktır.

Lezzetli bir yoğurt yapmak istiyorsanız maya seçimi de en az süt kadar önemlidir. Hazır yoğurt mayası ile mayalamamaya özen göstermelisiniz. Mayalayacağınız kabın temiz olması yoğurt tüketimini daha sağlıklı hale getirir. Mayaladığınız yoğurdu oda sıcaklığında bir örtü yardımıyla güzelce sarıp mayalanmaya bırakabilirsiniz.

En az 4 saat boyunca bekletilmesi önemlidir. Ardından yoğurdunuzu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER